.

Виж резултатите на анкетата: Слушате ли чалга

Гласували
187. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • естествено че не слушам та това не е музика

58 31,02%
  • не слушам-воъбще зашо темата е служена в музика чалгата не е музика

51 27,27%
  • слушам я и ме кефи

78 41,71%
Затворена тема
Страница 1 от 11 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 274

Hybrid View

Чалгата-за или против?

За или против чалгата?Аз определено съм против .Вие как мислите-много хора говорят за 1% от чалгата които е качествен-мислите ли че тои съществува?Не мисля!
    Никой не се е измъкнал жив от този живот.

Супер фен
    Град
    Baaaah! Vsi4ki sa pisali "In Hell"! E, kak ne sme se zasi4ali?!
    4alga SUX i nqma i 0.00000000000000001% ka4estvena 4alga,
    no opredeleno sum ZA!
    S kogo 6te se zaqjdam ako nqma 4alga?!?

I'm not CRAZY! My reality is just different than yours...

Голям фен
    Град
    [`Лунно`цвете`]
    АХАХха а с кого ще запивам и ще падам под масата ако пак няма чалга!!!1
    В ръцете си ме вземаш и усещам
    как ти си всичко в моя малък свят,
    и как септември-хладен и надменен
    не ще ми вземе теб и любовта...

Повече от фен
    Град
    Земния рай
    Естествено, че съм против...

П.С. Има доста такива темички, междудругото, като пример това ...
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=28942

Супер фен
    O6te edna izli6na tema spored men ima 1000 takiva za 4algata.
    Emi az slu6am 4alga i me kefi,to trezven kat si slu6a6 kvot si slu6a6,ama vrutne6 li niakolko 4a6ki,i 4algata 4ak zapo4va da te kefi...
    E sa slu6am Niamam pravo na Preslava i gi pozdraviavam si4ki piandeta
    Неподходящ размер на снимка в подпис!

Мега фен
    Град
    Няма усмивки тук, само човешки боклук..
    Цитирай Първоначално написано от Sinister_Doll
    no opredeleno sum ZA!
    AhaxhHXAXahah eee ne tva me razbi brao sinister4e i az taka mislq =D>
    Така стоят нещата,
    cилата определя правилата -
    Добре дошли на нашата забава,
    cамо силните оцеляват!

Цитирай Първоначално написано от Qgodka_
    Естествено, че съм против...

П.С. Има доста такива темички, междудругото, като пример това ...
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=28942
    Да ама не е анкета тук по точно може да се види кои са повече и кои по малко

Голям фен
    Град
    сега тук,после там
    чалгата е отвратителна
    писала съм романи и не ми се пишат вече
    просто тъпите курвички с огромни дини си въртят трътлестите задници и си отварят силисоновите джуки
    чалга...кфо искаш?

Определено "ЗА"!
    Изключително тъпо е да се задава въпрос "За" или "Против" нещо си, което съществува и ще продължава да същестува, за нещо, което много хора раесват и т.н.
    Едно е да харесвате даден стил музика, но съвсем друго (и неправилно) е да заклеймявате друг. Още повече, когато не го разбирате. Първото, което е - това не се нарича "чалга", а "поп-фолк" и разликата между двете думи е от тук до Луната. "Чалга" значи "свирня", само музика без текст! Другото, което е - за повечето от вас тази музика се изчерпва с небезиствестните песни на Азис (примерно) от преди повече от 5 години - "Напипай го" и т.н. Много интересно как така всички не слушате поп-фолк, а пък знаете, че не ви харесва? Как разбрахте, че не ви харесва, след като не го слушате?
    Също така относно "тъпите курвички с огромни дини и силиконови джуки" - за вас всяка жена, която се подържа ли е курва и трябва да бъде съдена по този начин? Има ли нещо лошо в това човек да изглежда добре, да се грижи за себе си?

Голям фен
    Град
    Plovdiv
    Като се замисля мах съм израснал с тази музика
    Когато сестра ми беше на моите години сега слушаше чалга. Тогава чалгата беше що-годе добре. Сещам се само за Кати...
    Та картинката беше следната: Бях 3ти или 4ти клас някъде. Джиткам си на телевизонната игра "Терминатор"(така се казваше самото устройство), и играя не кое да е ами Супер Марио Тогава да си имаш в къщи компютър си беше просто мечта. Та джиткам си аз, сестра ми си пуснала чалга и се кефим яко...незабравимо
    Сега картинката е мааалко по-различнаа: сестра ми е на 21 и още слуша чалга. Колкото до мен, по едни или други причини съм я намразил много яко тази музика че чак ми се повръща. Една от тях е именно онези отворени дришльовци на по 12-13 дето седят пред Амор и в едната ръка цигара, а в другата бира и вече е страшния пич Лошото е че тази музика все повече настъпва бъдещите поколения

Guest
    tvardo protiv!!!po-smotana muzika otalgata nqma!!!

Не на шибаната чалга. А пък как мразя съседче да ми надъни някой турбо фолк изпалнение. Се едн живея в буково или некое още по отдалечено мангалско селце.

За мен тая музика си е селска и примитивна.

Голям фен
    Град
    сега тук,после там
    ок,приемам становището ти
    но я ми дай линк на една ИСТИНСКА поп-фолк песен,която е съвсем различна от чалгата
    да чуя просто,да се образовам
    а и за курвите-ми погледни ги кви са жалки-стремят се към един общ идеал и по пътя към него посещават безброй пластични хирурзи,в резултат на което приличат повече на купчина силикон,отколкото на хора

П.С:ама искам линк!

Голям фен
    Град
    сега тук,после там
    определено си запазвам мнението...

Цитирай Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
    http://free.datacom.bg/yuliannn/Dimana%20-%20Kym%20tebe%20ticham.mp3 примерно
    Ужъс

Голям фен
    Град
    [`Лунно`цвете`]
    Каквото и да говорим дори и да се изпотрепем фактите са си факти!
    А в България в настоящия момент най-слушаната, най-продаваната, най-търсената и най-преуспялата музика е поп-фолка! И всички които преди години говореха че е временно явление не познаха.... ето преди беше времето на българския рап... умря... но чалгата остана... Аз съм на мнение че тази музика скоро няма да бъде изкоренена... И хубавото е че тя също по някакъв начин еволюира и с песента която даде ^npocTo^a3^f^ това се доказва...Изцяло лиспват онези ужасни елемнти на кавали и прочие...Ако не друго поне вече тази музика не е така първичнаи отвръщаваща както някога.... напротив става все по денс и танцувална!!!!
    В ръцете си ме вземаш и усещам
    как ти си всичко в моя малък свят,
    и как септември-хладен и надменен
    не ще ми вземе теб и любовта...

против чалгата нямам абсолютно нищо против (стига да не ми се натрапва ). нека има чалга, нека има своите фенове, нека има каквито и да било текстове и мелодии, изпълнителки и изпълнители - не ме интересува!

и стига вече някои са се правели на оригинални като кажат, че чалга съкс ... толкова е банално гледайте си вашата работа ... все едно сте цъфнали и вързали, та нямате други проблеми и се вживявате в някакъв си тъп музикален стил ... баси.

да не говорим, че доста хора слушат американска чалга, което си е същото ...

ам, верно, май жанра се развива ... еееееми, хубаво. да е жив и здрав, неговите почитатели също
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Супер фен
    Град
    Baaaah! Vsi4ki sa pisali "In Hell"! E, kak ne sme se zasi4ali?!
    Ama 4alga vse pak sux!

I'm not CRAZY! My reality is just different than yours...

Град
    Transylvania
    [color=violet]... Първото, което е - това не се нарича "чалга", а "поп-фолк" и разликата между двете думи е от тук до Луната. "Чалга" значи "свирня", само музика без текст! Другото, което е - за повечето от вас тази музика се изчерпва с небезиствестните песни на Азис (примерно) от преди повече от 5 години - "Напипай го" и т.н. Много интересно как така всички не слушате поп-фолк, а пък знаете, че не ви харесва? Как разбрахте, че не ви харесва, след като не го слушате?
    [color]
    1. не разбрах за чалгата и "поп-фолка" - ако първото е само музика, то тогава "поп-фолка" не включва ли в себе си въпросната чалга, и ако не е така дай пример за чалга, защото поне аз не съм чувала нищо от тези "жанрове", където автора да е пропуснал да сложи текст, независино колко смислен е той и колко пъти се повтарв едно и също. Ако съм права в това си твърдение значи думата "чалга" няма практически проявления и маса народ живее в заблуждение, мислейки и казвайки че слуша "чалга".
    2. няма и 1 човек в България, чиито слух по някакви обстоятелства да не е запознат за какво става дума като се спомЕне чалга/поп-фолк по причината, че просто, както казваха едни пичове it's everywhere - in simple...да не продължавам... така че тва с песничните от преди 5 години е доста голяма глупуст според мене...Следователно и хората като казват, че не слушат тази "музика" би трябвало да знаят за какво говорая...

И последно - какъв е смисъла на първите два варианта за отговор в анкетата, защото ми се струват много идентични?
    Those who cannot ignore the vast amount of things they cannot explain, don't usually call it "MAGIC". They call it "RELIGION", and use it as a reason to kill each other !!

Guest
    НЕ МИ ДРЕМЕ...

Цитирай Първоначално написано от TheNightRider
    Цитирай Първоначално написано от Sinister_Doll
    no opredeleno sum ZA!
    аххахаха, good point!

Цитирай Първоначално написано от The Slayer
    http://free.datacom.bg/yuliannn/Dimana%20-%20Kym%20tebe%20ticham.mp3 примерно
    Ужъс
    Абсолютен!!!!! ааа не, баси глупавия текст "Все едно душата си подритвам" Lmfao
    Чух първите 5 секунди и разбрах че е чалга!И че то не ква да е а ТЪПA(че то коя чалга не тъпа)!Тъпото в чалгата е че разбираш че е чалга като оная шибана курва почва да пее

Град
    На или под масата
    ест че не слушам... това е най - тъпата музика... ако може да се нарече музика... незнам за кво си губите времето да пускате теми...

Повече от фен
    Град
    n0 cBe7a u y HaC
    Slu6am 4alga,no v posledno vreme ne 4ak tolkova kolkoto predi i vapreki tova pak si teglq 4alga pesni i g/d gi znam koi sa novite par4eta i moga da kaja 4e 4algata me kefi i 4e se e promenila kakto ve4e kaza prosto az f(sorry,ne znam kak to4no nick-a ti) no vse pak ima i izklu4itelno tapi pesni,v 4iito text nqma gram smisal i se povtarq edno i sa6to na vsqka polovin minuta,ima i pesni koito sa dalgi po 6-7 minuti,a ot cqlata pesen se e pqlo maksimum 2 minuti...moga da izbroqvam i o6te nedostataci,no kato cqlo tozi janr sa6to progresira,a ne tap4e na edno i sa6to mqsto.Tova moje da se dokaje 4rez nqkoi ot pesnite izlezle pre poslednata 1 ili 2 godini gore dolu,za tova sam i ZA i PROTIV!Ne mojem da otri4ame edin vid muzika,za6toto sled kato i tq si ima auditoriq zna4i ima ne6to v neq koeto na horata im dopada pone malko,za da q slu6at!

kam avtora na temata imam samo edni vapros:Ne misli6 li 4e parvite dva otgovora sa absolutno ednakvi kato smisal,no po razli4en na4in kazani?!(tova be6e kazano i predi men 1 pat,zamisli se malko!)Napraktika ima samo dva vazmojni otgovora:ZA i PROTIV,a koe da natisnat tezi kato men koito ne 6turi fenove na pop-folka ,no otkrivat i golqma doza smisal v tazi muzika!?
    I was lost and I'm still lost...

Аз съм против всичките форми на простотията, а чалгата е една от тях. Сега да не вземе някой да ми разправя, че тези ритми ни били в кръвта, затова тази "музика" била толкова слушана... Няма такова нещо. Не произлизаме нито от Сърбия, нито от Турция (а чалгията си точно от там).

Никой да не ми разправя разни неща от рода на: "Кат' седнеш на масата да пиеш, к'во ше слушаш? Метъл ли?" Никога не съм казвал, че трябва да се слуша метъл, но все пак може да се слуша нещо стойностно, нали така?

На тези хора, които хвалят поп-фолка, мога да кажа, че във въпростния стил няма нито една българска песен. Всичките са откраднати от турците или сърбите. Гласовите данни на "певиците" няма да ги коментирам, понеже са под всякаква критика и е безсмислено.

"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си