- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- за който не обича да чете през лятото
Аз чета единствено книги които ми харесват и обикновено повечето книги от списъка ми харесват и си ги прочитам.
А за хората, които не искат да четат през лятото мога да кажа, че те просто не обичат да четат и правят голяма грешка. Четенето на книги трябва да е един вид развлечение, а не задължение.
Аз по принцип обичам да чета, но тези задължителните ги чета много трудно -не са ми много интересни с малки изключения! Сега съм за 10! Прочетох Хамлет (той определено ми хареса), но тоя Дон Кихот-едвам едвам го чета!![]()
Look inside yourself
Like your oldest friend
Just trust the voice within
Then you'll find the strength
That will guide your way
If you will learn to begin
To trust the voice within
Книгите за задължителен прочит са ужасно скучни. Ако се навия да прочета някоя книга, то със сигурност няма да е от списъка! става дума за книгите за 9 клас.
аз съм за 9 клас и изобщо нито една книга не съм пипнала това лято!
Тя даже и даскалката по БЕЛ не ни даде кво да четем....ама и да ни беше дала,едва ли щях да чета....
![]()
Не съм про4ела нито една книга,но не от мързел,а просто защото са ужасно тъпи и ску4ни![]()
Аз пък сега чета "Илиада" и честно казано не е толкова ужасно,колкото си мислех че ще е... Естествено не мога да кажа,че ми харесва,първо щото мразя произведения в "мерена" реч,още повече преведени на български изобщо не звучат добреи второ гледала съм "Троя" поне няколко пъти и песните на Омир изобщо не са ми интересни
....Като си помисля,че ме чакат и "Прикованият прометей" и "Антигона" направо...
....Ебаси винаги съм си мислела,защо в програмата не са включени малко по-интересни книги...нищо чудно,че тийновете не четат
![]()
Иначе аз всяко лято прочитам поне по-важните задължителни творби...всъщност хмм поне 1/3 от тях![]()
ПП Верно ли за 9 клас трябва Библията?!Моят даскал явно я е отрязалЧудо голямо чела съм детската Библия
"Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел
![]()
:d teia 4etat knigi
![]()
![]()
![]()
Абе не е много по-важно,но аз лично не чета поради простата причина,че са ни дали около 20 книги и всичките са супердебели и супертъпи.Не бих ги прочел доброволно,а и като са ни ги дали от даскало това няма да се случи.На мен лично не ми се отразява на ученето(даже в 7 клас НИТО едно произведение не бях прочелПървоначално написано от Ollas
но това не ме провали на изпитите).Бе въобще през лятото не ги чета книгите за даскало,след като и без тях се справям значи няма нужда да си губя времето.
Аз съм за 11 и сум прочел 2 книги по 500 стр.
за 9 клас бях чел повече от 6 книги , наи-кратките. Ако даскала е точен няма да има проблем че не си чела. Тази година ни се падна една овца , ако не си чел книгата ти пише 2, ако кажеш да те пита някакъв въпрос за еди кои си герои и пак имаш2. Така целия клас имахме 20 двойки ама накрая остави само на 5 човека. ужас
ROCK will save the world
az ne sam 4ela nito edna kniga ot spisaka 6tot prosto nemam takav!pak i da imah predpo4itam da si 4eta dr knigi koito sa mi interestni
НЕ ПОЗВОЛЯВАЙ НА СТРАХА ДА ПРОВАЛИ ЖИВОТА ТИ!!!
LOVE IS LIKE THE WIND- YOU CAN'T SEE IT BUT YOU CAN ALWAYS FEEL IT!
Ei hora mn mi e interesno zashto opredelqte nqkoi knigi kato tupiVqrno e ,che v spisucite vsichki knigi ne sa ot suvremenni avtori, no vsqka kniga si nosi ideite na vremeto i sudurja mn istini! Kak sled tova shte razberete ideite, zalojeni v po-novite knigi, kato tezi idei idvat imenno ot knigi kato Bibliqta ili Drevnogruckata mitologiq
Vqrno e ,che nqkoi sa po-golemi kato obem, obache imame nujda i ot obshta kultura vse pak , nali
![]()
Once you lose yourself you have two options - to find the person you used to be or to lose that person completely...
bahti zadastenite kak moje da vi e interesno da 4etete i a si pro4etoh po4ti vs knigi ama ne moga zapomnq poslednata po4vam q 4eta 5 pati ot na4aloto stigam do sredata i n6 ne pmnq
Правилно. Учебната литература - през учебната година. Свободноизбираема - по всяко време. Лятото, и в частност ваканцията, е за почивка. Да почетеш каквото ти се чете, а не да мислиш само какво ще учиш и така нататък...
Едит: Изумявам се колко хора казват, че не четат и не им е интересно. А някои пък казват, че книгите са тъпи и се изумявам още повече, ако това въобще е възможно... Стига де, има толкова много хубави задължителни книги и разкази... Стига само да успееш да вникнеш в тях, не само да те дърпат за кафета, срещи и така нататък. :дд
Последно редактирано от tori : 09-13-2012 на 13:18
always late but worth the wait!
2006, но нищо .. Нещо не ме влечат книгите напоследъкНе съм чела нито една книга от списъка (не, че ни го дадоха)
П.С.: За 8 клас съм![]()
Така или иначе материала от книгите за през лятото се учи в училище -> не ги чета.
Но чета книги каквито на мен ми се искат. Примерно сега съм се захванала с "Игрите на глада".![]()
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\