.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 43 от общо 43
    Guest
    Аз чета единствено книги които ми харесват и обикновено повечето книги от списъка ми харесват и си ги прочитам.
    А за хората, които не искат да четат през лятото мога да кажа, че те просто не обичат да четат и правят голяма грешка. Четенето на книги трябва да е един вид развлечение, а не задължение.

Аз по принцип обичам да чета, но тези задължителните ги чета много трудно -не са ми много интересни с малки изключения! Сега съм за 10! Прочетох Хамлет (той определено ми хареса), но тоя Дон Кихот-едвам едвам го чета!
    Look inside yourself
    Like your oldest friend
    Just trust the voice within
    Then you'll find the strength
    That will guide your way
    If you will learn to begin
    To trust the voice within

Guest
    Книгите за задължителен прочит са ужасно скучни. Ако се навия да прочета някоя книга, то със сигурност няма да е от списъка! става дума за книгите за 9 клас.

Голям фен Аватара на DeSiTo0o
    Град
    Botevgrad
    аз съм за 9 клас и изобщо нито една книга не съм пипнала това лято!
    Тя даже и даскалката по БЕЛ не ни даде кво да четем.... ама и да ни беше дала,едва ли щях да чета....

Фен
    Град
    in my sweet w0rld :P
    Не съм про4ела нито една книга,но не от мързел,а просто защото са ужасно тъпи и ску4ни

Аз съм за 10кл. и яко ме мързи, а пък и списъка нямам...Запоследно четох лятото за 5ти или 6ти клас...

Голям фен Аватара на Axel_f
    Град
    Хогуортс
    Аз пък сега чета "Илиада" и честно казано не е толкова ужасно,колкото си мислех че ще е... Естествено не мога да кажа,че ми харесва,първо щото мразя произведения в "мерена" реч,още повече преведени на български изобщо не звучат добре и второ гледала съм "Троя" поне няколко пъти и песните на Омир изобщо не са ми интересни ....Като си помисля,че ме чакат и "Прикованият прометей" и "Антигона" направо... ....Ебаси винаги съм си мислела,защо в програмата не са включени малко по-интересни книги...нищо чудно,че тийновете не четат
    Иначе аз всяко лято прочитам поне по-важните задължителни творби...всъщност хмм поне 1/3 от тях

ПП Верно ли за 9 клас трябва Библията?!Моят даскал явно я е отрязал Чудо голямо чела съм детската Библия
    "Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел

Guest
    :d teia 4etat knigi

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Ollas
    Цитирай Първоначално написано от KisskilleRcHe
    Аз умирам от желание да чета........ А бе как ще чета през лятото бе!!!!!!!!!!!
    =D> =D> =D> Това е новото поколение на България. Не ще да знае какво е книга. Само така!
    Съгласна съм, че висенето по кафетата и обикалянето по улиците е много по-важно...
    Абе не е много по-важно,но аз лично не чета поради простата причина,че са ни дали около 20 книги и всичките са супердебели и супертъпи.Не бих ги прочел доброволно,а и като са ни ги дали от даскало това няма да се случи.На мен лично не ми се отразява на ученето(даже в 7 клас НИТО едно произведение не бях прочел но това не ме провали на изпитите).Бе въобще през лятото не ги чета книгите за даскало,след като и без тях се справям значи няма нужда да си губя времето.

Град
    Plovdiv, Gangsta Paradise
    Аз съм за 11 и сум прочел 2 книги по 500 стр.

за 9 клас бях чел повече от 6 книги , наи-кратките. Ако даскала е точен няма да има проблем че не си чела. Тази година ни се падна една овца , ако не си чел книгата ти пише 2, ако кажеш да те пита някакъв въпрос за еди кои си герои и пак имаш2. Така целия клас имахме 20 двойки ама накрая остави само на 5 човека. ужас
    ROCK will save the world

Повече от фен
    Град
    СТАРА ЗАГОРА
    az ne sam 4ela nito edna kniga ot spisaka 6tot prosto nemam takav!pak i da imah predpo4itam da si 4eta dr knigi koito sa mi interestni
    НЕ ПОЗВОЛЯВАЙ НА СТРАХА ДА ПРОВАЛИ ЖИВОТА ТИ!!!
    LOVE IS LIKE THE WIND- YOU CAN'T SEE IT BUT YOU CAN ALWAYS FEEL IT!

Фен
    Град
    Navsqkade po vsqko vreme :)
    Ei hora mn mi e interesno zashto opredelqte nqkoi knigi kato tupi Vqrno e ,che v spisucite vsichki knigi ne sa ot suvremenni avtori, no vsqka kniga si nosi ideite na vremeto i sudurja mn istini! Kak sled tova shte razberete ideite, zalojeni v po-novite knigi, kato tezi idei idvat imenno ot knigi kato Bibliqta ili Drevnogruckata mitologiq Vqrno e ,che nqkoi sa po-golemi kato obem, obache imame nujda i ot obshta kultura vse pak , nali
    Once you lose yourself you have two options - to find the person you used to be or to lose that person completely...

Голям фен
    Град
    sofia
    az sa 5e sam 8kl i ne sam pro4ela nito 1 ot knigite, no za smetka na tova pro4etoh 1 kniga na Bram Stoker na angliiski i sa zapo4vam 2-ra pak na angliiski.

Question

bahti zadastenite kak moje da vi e interesno da 4etete i a si pro4etoh po4ti vs knigi ama ne moga zapomnq poslednata po4vam q 4eta 5 pati ot na4aloto stigam do sredata i n6 ne pmnq

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от white_chik Виж мнението
    ако трябва да съм честна произведенията,които изучаваме в у-ще ги, чета през учебната година,но иначе аз лично много чета (имам впредвид свободноизбираема литература).И мисля,че е адски тъпо,когато някой ми се фука,че през живота си е прочел само една книга и то не цялата и това е " Под игото".Някой каза,че ваканцията не била за четене - зависи как го погледнеш,на мен ми доставя удоволствие да чета книги на Стивън Кинг,Джаки Колинс и др.,ако за теб това е наказание - проблемът си е твой
    Правилно. Учебната литература - през учебната година. Свободноизбираема - по всяко време. Лятото, и в частност ваканцията, е за почивка. Да почетеш каквото ти се чете, а не да мислиш само какво ще учиш и така нататък...

Едит: Изумявам се колко хора казват, че не четат и не им е интересно. А някои пък казват, че книгите са тъпи и се изумявам още повече, ако това въобще е възможно... Стига де, има толкова много хубави задължителни книги и разкази... Стига само да успееш да вникнеш в тях, не само да те дърпат за кафета, срещи и така нататък. :дд
    Последно редактирано от tori : 09-13-2012 на 13:18

Супер фен Аватара на scrooper
    Цитирай Първоначално написано от Axel_f Виж мнението
    Аз пък сега чета "Илиада" и честно казано не е толкова ужасно,колкото си мислех че ще е... Естествено не мога да кажа,че ми харесва,първо щото мразя произведения в "мерена" реч,още повече преведени на български изобщо не звучат добре и второ гледала съм "Троя" поне няколко пъти и песните на Омир изобщо не са ми интересни ....Като си помисля,че ме чакат и "Прикованият прометей" и "Антигона" направо... ....Ебаси винаги съм си мислела,защо в програмата не са включени малко по-интересни книги...нищо чудно,че тийновете не четат
    Иначе аз всяко лято прочитам поне по-важните задължителни творби...всъщност хмм поне 1/3 от тях

ПП Верно ли за 9 клас трябва Библията?!Моят даскал явно я е отрязал Чудо голямо чела съм детската Библия
    9 клас беше голяма простотия. Нищо лошо няма в древногръцките митове, но да се учи толкова много в училище е безумно. Така не остава почти никакво време за руската и за западната литература, които са в пъти по- стойностни и интересни. Класика, не някакви си легенди.
    always late but worth the wait!

Супер фен Аватара на kitty02
    Град
    Някъде из Тетевен .. <3
    2006, но нищо .. Нещо не ме влечат книгите напоследък Не съм чела нито една книга от списъка (не, че ни го дадоха)
    П.С.: За 8 клас съм

Мега фен Аватара на elito0o0o0
    Град
    Galapagar
    Така или иначе материала от книгите за през лятото се учи в училище -> не ги чета.
    Но чета книги каквито на мен ми се искат. Примерно сега съм се захванала с "Игрите на глада".
    Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си