- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Какъв шампоан използвате?
Таа въпросчето ми е следното: какъв тип е косата ви и съответно какъв шампоан използвате за нея? Под тип коса разбирам: мазна, суха, нормална, с мазни корени и сухи върхове, права, къдрава, чуплива..абе общо взето каквото се сетитеЩе ми бъде интересно да разбера за вашите коси, защото моята е 4уплива с мазни корени и сухи връхчета,цъфти( не много, но все пак цъфти :P ) и ми е трудно да си избера шампоан, пък и надявам се темата ще бъде полезна не само на мен, а и на други, които имат подобни проблеми
Хайде, вие сте!
Права,дълга,черна,със леко сухи краища,шампоан-за нормална.
Prava chervena mnogo zitormozena i se chudq kak imam kosa oashte..Inache shampoan za tretirana kosa izpolzvam i sushto takuv balsam
Неподходящ размер на снимка в подпис!
Май не съм била достатъчно конкретна, за което се извинявам!исках да разбера каква точно марка е шампоанът и дали ви помага на косата, като я регулира и поддържа
![]()
до раменете, чуплива, кестенява, на етажи... дразни ме.
не е мазна, не е суха, нормална е. (или се самозалъгвам?)
използвам квото набарам от три шампоана - Хед енд Шолдърс, Пантен или Джонсънс Бейби с пшеница или квото е там. и задължително и балсам на Дева. използвам ги колкото да си измия косата, нямам някакви специални наблюдения... ама от Джонсънс става няква много мека![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Нещо между къдрява и чуплива...почти черна...бързо се омазнява, на стъпала е, но е дълга, не е изтощена, ползвам "Хед & шолдърс"![]()
Косата ми е...къдрава, кестенява и дълга...до средата на гърба. Мия я през ден-не допускам да седи няква мазна такава...и често се случва да я обливам с вода всеки ден, за да станат къдриците хубави. Преди време нон-стоп я изправях и все още поправям щетите, а я искам дълга. Мия я с Джонсънс бейби с пшеница...после слагам маската на Денис...после впръсквам хининова вода и накрая я мацам с кристали. Почти не ми цъфти косата, но докато я изправях беше кошмарно. Аа да-от време на време забърквам и домашни маски![]()
![]()
If people can't make you fly, they'll make you fall faster
Once the game is over, the king and the pawn go back to the same box.
ами моята е дълга значи 2 ръце над кръста някъде...в момента съм си я пуснала дълга и съм се зарекла повече да не я режа късо,щото преди няколко години я бях подстригала и на червени кичури и после се видях в чудо докато порастне...
тъмнокестенява е,на етажи,с мазни корени и сухи краища,имам и бритонче...
в момента ползвам шампоан Ducrey и съм много доволна,защото в последно време започна да ми пада много коса,но сега се оправи и си е пак нормална. \
/
![]()
♥ Усмихвай се - това кара хората да се чудят какво мислиш ♥
Дълга , права , светло кестенява , нормална (не е мазна или пък суха ) , изтощена , уморена - заради тъпата преса . Лошото е че щетите трудно се поправят. Имам два шампоана - Nivea Baby с лайка и Dove - предпазващ (един светлосин). Ползвам пак същия балсам на Dove (светлосиния) , хининова вода и кристали ( не им помня марката , някви немски ) и понякога домашни маски . Лошото е че косата ми в момента цъфти и капе ..![]()
Исках да попитам: тези кристали за коса какъв ефект имат? Какво е тяхното действие, бихте ли ми обяснили?![]()
мойта коса мн бързо се омазнява и се налага през ден да я мия
използвам Красная Линия против пърхот за всякакъв тип![]()
Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.
Само времето доказва силата на Любовта.
ima mn takiva temi,potursi i 6te nameri6 dosta dobra informaciqПървоначално написано от Blackie
![]()
moq nevinnost i greh.....
Понеже и аз имам такъв проблем(мазни корени) използвам 1 домашно приготвена маска, която наистина много помага и не се налага да мия косата си през ден и съответно да се излагам ако ходя по улиците с мазна коса.. Та маската е следнатамойта коса мн бързо се омазнява и се налага през ден да я мия
използвам Красная Линия против пърхот за всякакъв тип
2-3 с.л. мед
1-2 с.л оцет
2-3 с.л. хума
Аз стоя с тази маска около 1 час, като си слагам курпа отгоре, за да не ми капе маската по тялото.Ефектът е страхотен, но просто исках да знам и какъв шампоан мога да използвам, за да регулира масната секреция,тъй като не винаги имам възможност да си правя маската.
prava,gysta,svetlo kestenqva,ne e mn dylga,normalna si mi e...polzvam Garnier Fructis ..ne6to dr?Първоначално написано от Blackie
![]()
Аз сЪм кУкЛиЧкаТа,кояТо нЕ моЖеш дА сВалИш!Аз сЪм пЕрФекТнаТа,с коЯт0 дрУгиТе Ще сРавНиШ! ТвоЯта МаЦка оТ мЕн тЕ пАзИ,щ0т оТ заВисТ в КраКаТа мИ лАзИ!
Руса съм( и по коса и по ум), на пластове ама гадни, по принцип без бритон, обаче ако го извадя от зад-ухото, ставам с бритон.Не е суха, но не е и мазна.Нормална, но клони към леко омазняване, мека винаги. Използвам шампоан на Elseve anti-cass и балсам на Sunsilk за руса коса. След къпане си впръсквам и хининова вода на АДДА. Рядко я третирам, понякога използвам сешоар. Не съм била с по-екстравагантни прически освен на плитки за няколко дена и риби кости(ония малките по главата) за около седмица, но отдавна. Нямам поражения, освен, че много хвърчи, но използвам маската за хвърчаща коса много рядко, само когато се сетя.
Е, това е.
Mpa3я noHeдEлHuЦuTe...
Черна, твърда, все стърчи, а аз трябва да съм зализан...![]()
Ако не знаеш - ще те научим!
Ако не можеш – ще ти покажем!
Ако не искаш - ще те принудим!
Пролетарии от всички страни - обединявайте се!
Нормална.Ползвам шампоан според зависи какъв е купен.В повечето случаи си е за нормална или боядисана коса
И аз преди използвах в зависимост от това какъв е купила майка ми, но реших сега да изпробвам с някакъв нов, който да е специално за моята коса и да не се съобразявам с нуждите на майка ми..пък тя все си купува разни за боядисана коса, против пърхот и то почти всеки път Head And Shoulders, от които аз нямам нуждаа..Ползвам шампоан според зависи какъв е купен.В повечето случаи си е за нормална или боядисана косапък и нали трябва да се сменят отвреме навреме, за да не свиква косата все с 1 и същи вид :P
права,леко 4уплива,с мазни корени и леко сухи върхове.била е 4ервена,руса,кафява...русото мн я изтощи и стана на нищо,сега оставям естествения си цвят.позлвам шампоан и балсам за изправяне на AVON щото много се нервя като се на4упи
ВЪВ СЪРЦЕТО КАПКА МИЛОСТ НЯМАМ, ВЗЕМАМ ВСИЧКО И СИ ЗАМИНАВАМММ!!!...МНОГО КАТО ТЕБЕ ВЕЧЕ ПЛАКАХА!!!
4upliva tumno kestenqva kosa malko pod ramenete na stupala izpolzvam Nivea Antidandruff
Моята коса е черна на два пласта.Горния е по къс долния по дълъг.Корениете ми са мазни и краищата ми леко сухи,иначе ми е до раменете косата.Използвам Head&Shoulders.
Когато искам-УСПЯВАМ,когато мога-ПРОЩАВАМ,когато обичам-НАРАНЯВАМ и никога не СЪЖАЛЯВАМ...
Косата ми е права,не е много дълга-стига до раменете ми.Боядисвам я от 1 година вече и е златисто-руса.Понякога я къдря с преса или я изправям със сешоар.Всеки месец ходя на фризьор да ми подстриже цъфтящите връхчета и използвам цялата серия на "Loreal Professionnel"-"Abcolut Repair"![]()
A исках да попитам тези, които използват този шампоан, подходящ ли е за моя тип коса и ще има ли ефект от него?Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
![]()