- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Любовта.... тя сляпа ли е ?
Вие какво мислите?
Не, тя не е сляпа. Но причинява временна слепота на някои хора...
Може ли по компетентен отговор ?Първоначално написано от sixkiller
По компетентен няма да намериш, по добре търси някои да ти го разтълкува![]()
Добре. Утре ще помисля над това. Дано не се наложи да питам мама.Първоначално написано от sixkiller
![]()
Не, но доста изкривява реалната преценка.
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
В повечето ситуации, да. Когато човек е влюбен, светът му изглежда по-красив. В неговите очи любимият/любимата му е прекрасен/прекрасна. Той си затваря очите за някои недостатъци. Ето зашо някои хора казват, че любовта е сляпа.
И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!
определено любовта е сляпа. не забелязваш недостатъците на другия, но когато изведнъж всичко е пред очите ти и успееш да го видиш - любовта си отива в повечето случаи![]()
не доста, ами направо си я изкривява. добре, че все идва ден когато нещата се избистрятПървоначално написано от Dr. Kazimbutt
![]()
ne che e slqpa prosto te zaslepqva povecheto puti........
Jivei i nikoga ne pla4i zatova koeto si nqmal,ostavi drugite da pla4at,zatova 4e sa nqmali teb!!!
и аз така мисляПървоначално написано от Dr. Kazimbutt
НЕ ПОЗВОЛЯВАЙ НА СТРАХА ДА ПРОВАЛИ ЖИВОТА ТИ!!!
LOVE IS LIKE THE WIND- YOU CAN'T SEE IT BUT YOU CAN ALWAYS FEEL IT!
в началото е сляпа...след време,започваш да намираш кусури и тАКИВА простотийки,които те дразнят![]()
Дам...
Сега ще кажа нещо дет сигурно съм го казвала 20 пъти в форума, ама е яка приказка:
Любовта е сляпа, но бракът отваря очите.![]()
![]()
![]()
Много добре казано.Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
![]()
brak..pff ako tva che mi otvarq ochite po dobre da otida na ochen
Jivei i nikoga ne pla4i zatova koeto si nqmal,ostavi drugite da pla4at,zatova 4e sa nqmali teb!!!
Ami opredeleno e slqpa.Az pone ne se seshtam za primer,v koito da ne se e proqvila taka.Kogato obichash nqkogo si tolkova zaslepen ot dobrite mu kachestva,che ne zabelqzvash otricatelnite.za teb toi e idealen i ne ti se iska da povqrvash i da priznaesh kakto pred drugite, taka i pred sebe si,che toi da rechem te izpolzva ili neshto takova(zavisi ot sluchaq). Za syjalenie ot tazi slepota sa si patili dosta hora...
Just a little secret...just a little world...just a perfect story,but something had gone wrong...it`s just a little girl with not so little heart...just a little beauty drowning in so much tears...
"Докато те изтръгвам от сърцето си
си мисля не е ли смешно това,че докато
гледах с отворени очи не забелязах нищо
и трябваше да ги затворя за да видя"
Искам да ти кажа всичко,
ала нямам вече глас!
Изгубих го,тъй,без да искам,
докато те виках денем аз.
Плаках!Плаках денонощно!
Всъщност........колкото можах!
Чувствах се така самотно,
сякаш не веднъж умрях.......
Сляпа ... много е сляпа ..Този , който е влюбен е естествено да го отрече , но дефакто той прави понякога неща , които не може да асимилира трезво , тъй като при него става дума за някакви силни или не чак толкова силни чувства ... Разбира се , не при всеки е така . Познавам хора , които са толкова наивни ... Моя съученичка изнесе от тях толкова много пари , само и само защото в началото купуваше скъпи подаръци на гаджето си , което не можеше да си ги позволи в противен случай ... а оттогава и да иска не може да спре с тези пари , защото той вече я тормози за тях ... Друга пък понеже не можела да живее без приятеля си й се налагало да търпи той да ходи наляво и дясно с която си поиска , но тя просто да знаела , че той ще се върне пак при нея ... и какво ли не велики глупости ! От любов до любов има огромна разлика , но тя определено си остава сляпа в повечето случаи ...
Ооооооооооооооооооооо прекалено сляпа...трябва да и бръкнеш в окото,за да прогледне....има хора,които с години са заслепени....бах таз слепота честно![]()
![]()
![]()
Любовта.... тя сляпа ли е ?------->>> DA SLQPA E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lubovta ni e kato vqtura.....Ne moga da q vidq,no moga da q po4ustvam...!!!!
A walk to remember
spored zavisi......
хмм надявам се тая история да ти отговири на въпроса надявам се да я прочетеш
Разказват, че веднъж в едно ъгълче на земята се събрали заедно всички човешки чувства и качества.
Когато СКУКАТА се прозяла за трети път, ЛУДОСТТА предложила: - Хайде да играем на криеница, а!? ИНТРИГАТА повдигнала вежди: - Криеница? Що за игра е това? Тогава ЛУДОСТТА обяснила, че един от тях, например тя, започва - затваря си очите и брой до милион, а в същото време всички останали се крият. Последният, когото открият, започва да брои следващата игра и така нататък.
ЕНТУСИАЗМЪТ затанцувал с ЕУФОРИЯТА, РАДОСТТА заподскачала така, че успяла да убеди СЪМНЕНИЕТО, само АПАТИЯТА, която никога от нищо не се интересувала, отказала да участва в играта. ИСТИНАТА предпочела да не се крие, защото в края на краищата, винаги я откриват, ГОРДОСТТА казала, че това е абсолютно глупава игра (нищо друго не я вълнувало освен нея самата), СТРАХЛИВОСТТА не искала да рискува много-много.
- Едно, две, три, ... - започнала да брои ЛУДОСТТА. Пръв се скрил МЪРЗЕЛЪТ. Скрил се той зад най-близкия камък край пътя, ВЯРАТА се издигнала в небесата, а ЗАВИСТТА се скрила в сянката на ТРИУМФА, който със собствени сили се изхитрил да се изкатери до върха на най-високото дърво. БЛАГОРОДСТВОТО много дълго не можело да се скрие, тъй като всяко място, което то си намирало, се оказвало идеално за неговите приятели: Кристално чистото езеро - за КРАСОТАТА. Хралупата в едно дърво - ами че това е за СТРАХА. Крилото на пеперудата - за СЛАДОСТРАСТИЕТО. Полъхът на вятъра - той е за СВОБОДАТА! И така, то се замаскирало в слънчевия лъч. ЕГОИЗМЪТ, напротив, намерил си едно топло и уютно местенце само за себе си. ЛЪЖАТА се скрила дълбоко в океана (а в действителност тя се скрила в дъгата), а СТРАСТТА и ЖЕЛАНИЕТО се спотаили в гърлото на вулкана. ЗАБРАВАТА, дори не помня къде се скрила, но това не е важно.
Когато ЛУДОСТТА преброила до 999999, ЛЮБОВТА все още търсела къде да се скрие, но вече всичко било заето. И изведнъж тя видяла прекрасен розов храст и решила да се скрие между цветовете му.
- Един милион, - изброила ЛУДОСТТА и се заела с търсенето. Разбира се, най-напред намерила МЪРЗЕЛА. После чула как ВЯРАТА спори с Бога, а за СТРАСТТА и ЖЕЛАНИЕТО се сетила по това как трепери вулканът, след това ЛУДОСТТА видяла ЗАВИСТТА и се досетила къде се крие ТРИУМФЪТ. Нямало нужда да търси ЕГОИЗМА, защото мястото, където той се бил скрил, се оказал пчелен кошер, а пчелите решили да изгонят неканения гост. Търсейки, ЛУДОСТТА се приближила до ручея и видяла КРАСОТАТА. СЪМНЕНИЕТО седяло до оградата, чудейки се от коя страна да се скрие. И ето че всички били намерени: ТАЛАНТЪТ - в дъхавата и сочна трева, ТЪГАТА - в тъмната пещера, ЛЪЖАТА - в дъгата (за да сме честни, тя се криела на дъното на океана).
Не могли да намерят само ЛЮБОВТА. ЛУДОСТТА поглеждала зад всяко дърво, във всяко поточе, на върха на всяка планина и най-накрая, тя решила да погледне в розовите храсти, започнала да разтваря клоните и чула вик. Острите шипове на розата наранили очите на ЛЮБОВТА. ЛУДОСТТА не знаела какво да прави, започнала да се извинява, плакала, молила за прошка и за да изкупи вината си, обещала на ЛЮБОВТА да стане неин водач.
И ето, от онова време, когато за първи път на земята играли на криеница, ЛЮБОВТА е сляпа и ЛУДОСТТА я води за ръка...
"Какво? Човекът ли е божия грешка? Или бог е грешка на човека?" Ф.Ницше
Според мен е сляпапрост пример, ако обичаш някого и някой ти каже лоши неща за него няма да повярваш ако наистина обичаш човека ...
ми сляпа си е съгласна съм с {{{Milo_f}}}
Не зная как, къде, защо любовта е страх за мен.
За мен е страх и но защо - как искам да съм в нейн плен. Къде е тя, защо я няма, а дупката е вече яма.
Искра загасна, болка бясна погълна сянката прекрасна