.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 59 от общо 59
    аз съм на 14 и наистина нз дали бих могла да го направя с някого
    в смисъл....нямам гадже.....нз какво бих изпитала като до мен застане правилния човек
    все още не съм го срещнала
    колкото и глупаво да звучи цъм си обещала пред себе си че няма да правя секс преди 15
    точно заради това
    защото не мога да мисля трезво
    това не означава че щом направя 15 веднага ще спя с първия срещнат

na 14 spored men fizi4eski momi4eto e podgotveno-ne kazvam 4e 6tom si gotov za ne6to trqbva zaduljitelno da go pravi6...no ideqta mi e tazi 4e poznavam momi4eta koito sa psihi4eski gotovi i otgovorni da pravqt seks est s podhodq6t 4ovek

Цитирай Първоначално написано от sladko`eFche
    na 14 spored men fizi4eski momi4eto e podgotveno-ne kazvam 4e 6tom si gotov za ne6to trqbva zaduljitelno da go pravi6...no ideqta mi e tazi 4e poznavam momi4eta koito sa psihi4eski gotovi i otgovorni da pravqt seks est s podhodq6t 4ovek
    Много точно казано ... Това са пълни глупости за мен , наистина 12 13 годишни момиченца малко им е рано , обаче всеки човек е различен. Има момичета , които на 13 разсъждават мноооооооооооооого по добре дори от 16 годишни , така че ако тялото на момичето е готово , ако тя психически осъзнава какво прави , ако е намерила човек , когото да обича и да си имат сериозна връзка , да кажем да са заедно от няколко месеца , защо да не го направи? Всеки човек си е свободен да прави каквото намери за добре. Аз сега съм на 18 години и на 14 го направих за пръв път и не съжалявам...

predi 14 e podsydimo za mom4eto...a edva li nqkoe momi4e pod 14 6te go napravi s nqkoi na neinata vyzrast...vsi4ki go pravqt s batkovci....za tova pone ne pomisihte li???

s batkovci...hm...mom4etata sega ot dosta rano zapo4vat poloviq si jivot..14-15 ,taka 4e edna 14.godi6na bi si izbrala 15-do 16 godi6en koeto e normalno ,ako go obi4a i toi neq ne vijdam problem,za6toto toi 6te e po opiten ot vrusnicite i i tq 6te se 4uvstva po dobre

Фен
    Град
    там, където ми харесва ;)
    по повод темата:

Защо на тийнейджърите не им пука

Те не са способни да бъдат по-отговорни и съобразяващи се с чувствата на околните, пише green.democrit.com
    08.09.2006
    Ако редовно ви атакуват с думите

Никой и нищо не те интересува!",

"Толкова си безотговорен!",

"Как не те е срам да ми причиняваш това!",

готови сме да се обазаложим, че сте тийнейджър.

Но ако често се чувате да казвате нещо подобно, то явно си имате подобна 'напаст' в къщи.

Както разбираме от информация на Live Science, ново изследване достига до резултати, които тийнейджърите могат да цитират при конфликтна ситуация, а останалите трябва да преглътнат. Оказва се, че подрастващите просто не са способни да бъдат по-отговорни и съобразяващи се с чувствата на околните.

Целият проблем идва от област в предния дял на мозъка, наречена 'мадиална префронтална мозъчна кора'. Тя е свързана със способността ни да мислим на по-високо ниво, да изпитваме чувство на вина и съпричастност. Сега изследователи доказват чрез експерименти, че при мозъците на тийнейджърите тази област е по-слабо активна, отколкото при възрастните.

"Мисловните ни стратегии се поменят с възрастта", обяснява Сара-Джейн Блекмор от Института по когнитивни невронауки към Юнивърсити колидж Лондон. "И като тийнейджъри и като възрастни, ние използваме една и съща мозъчна мрежа, за да взимаме решения относно своите действия. Ключовата разлика обаче е, че зоната на разпространение на тази активност на мозъка се премества през годините от задните му дялове (в тийнейджърска възраст) към по-предните", обяснява тя пред аудиторията на Фестивала на науката във Великобритания.

При експериментите били установени и други разлики. При тийнейджърите се наблюдава по-голяма активност в мозъчната област, наречена 'горен темпорален сулкус', която е отговорна за предвиждането на бъдещи действия на базата на опита от минали. Обаче възрастните били способни далеч по-бързо да си представят какви последствия ще имат действията им за тях и за околните.

Децата започват да си дават сметка за чувствата на околните на около 5-годишна възраст. Новото изследване обаче показва, че тази способност се развива дълго след това, като в периода на пубертета претърпява драматични скокове. Опитът във взаимодействията ни с другите, който придобиваме с възрастта, също има решаващо значение за това.

green.democrit.com

нека улесня тези, на които не им се чете
    извод:
    тийнейджърите не могат да взимат решения; мозъкът им щрака по-бързо

-=WoMaN bY bIrTh, BiTcH bY cHoIsE=-
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=50674

Фен
    Град
    Там където мечтите не свършват...
    Цитирай Първоначално написано от DoPye
    Цитирай Първоначално написано от {{{MiLo_f}}}
    хубаво е че все още има трезво мислещи момичета

каде ги видя
    с такива се движа

Голям фен
    Град
    Разград
    podkrepqm mnenieto po-nagore
    ...TaKe mE In YouR ArmS...

Град
    B pAя

Re: Към Всички 13-14-15 годишни момичета....

[quote="БеБиНцИ ....Та искам да ви кажа,че на тази възраст ние не можем да разсъдим добре ...Не мислим с главата си...Постъпваме безотговнорно....Не се замисляме ....А трябва... [/quote]
    aide molq ti se govori za sebe si i ne slagai vsichki pod obsht znamenatel na 16 sym s priqtelq mi sme ot godina zaedno toi mi beshe pyrvia svirila sam mu i az i ne me e zarqzval.Ne mislq i che tva che si mu lapala e bila pri4inata da te ostavi,nedorasal na akyl e moje bi nz no glupavo e ot negova strana da te ostavq zaradi nqkfa si svirka ... ae sys zdrave
    Obicham, kakvo kato mrazq?Jiveq s kolko umreli mechti?Pileq, no teb shte zapazq!Padam - dushata leti!Rodih se sega shte si trygna!Kyrvq, no me mie dyjda!S lujite - syrceto iztrygna!V gyrdite - syrce ot ryjda !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си