Нека да го кажа така: нито съм за нито съм против.
Идеята ми е следната: в личен план съм абсолютно против всякакви такива неща (даже си ги смятам за извратени), но в крайна сметка сексът и сексулната игра са за двама (в редки случеи може и повече, което също не го приемам), така че не мисля че имам право да съдя когото и да било защото му харесва BDSM или не. В крайна сметка щом им харесва - нека да се забавляват.
Друг е въпроса че според мен, този вид "любов" би могъл да доведе до трайни психически и физически последствия.
Другото което ме притеснява в BDSM-а е че не знам до каква степен биха могли да стигнат привържениците му. Казано по друг начин, дали не биха могли в момент на екстаз да убият? Или да изнасилят?

А как разбират че и двамата са съгласни да го практикуват по този начин?

Друго което искам да кажа е, че не мисля че има човек който да не му е било, някога, дори само веднъж, приятно да изпита някаква болка, колкото и на много от вас да им е трудно, дори невъзможно да го повярват и признаят. Тук не говоря за силна болка, а за малки болки. Въпреки че се твърди че раждането било най-голямата болко (не съм я изпитвал, и няма и как да я изпитам, така че няма как да коментирам това изказване), а я питайте майките си дали не им е било приятно докато ви раждат?

В крайна сметка аз съм за нежният и романтичен секс(а каква е връзката между романтиката и секса е друг въпрос).