.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 25
    Супер фен Аватара на Angel_Girl
    Град
    Яхнала метлата..

Вирус Svchost.exe

Здравейте!!!
    Искам да попитам как да си махна този скапан вирус!? Значи стой ми във Local Service, Network Service и в System.
    Форматирах си целия хард диск и нищо пак си стой.
    Капсерски го лови, но неможе да го изтрие и незнам какво да правя.
    Моля ако някой може да ми помогне да го направи, защото аз незнам и ще се побаркам.
    Благодаря на всички предварително.

Фен
    Град
    Pico-Union District
    svchost си е процес на Windows, но както и да е... И кой е вируса, заразил този процес?

mdaa verno 4e e process no qvno niakoi xora sa tvurde tupi
    Дъ бест аватар от галерията

Град
    Яхнала метлата..
    Цитирай Първоначално написано от KoRn
    Дам, разбрах вече, че е процес на Windows-а. И това, че не съм знаела не ме прави тъпа ясно ли ти е?
    Ок, но да попитам като не е вирус, защо тогава Касперски го засича като такъв и защо, когато искам да го изключа от Windows Task Manager ми текът секунди и ми се рестартира компютъра!?

Forslor
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Angel_Girl
    Дам, разбрах вече, че е процес на Windows-а. И това, че не съм знаела не ме прави тъпа ясно ли ти е?
    Ок, но да попитам като не е вирус, защо тогава Касперски го засича като такъв и защо, когато искам да го изключа от Windows Task Manager ми текът секунди и ми се рестартира компютъра!?
    Влез в SAFE MODE .... и пусни касперски да сканира и след като го откриe трябва да го дизинфектне....и дати реши проблема.

Град
    Яхнала метлата..
    Влез в SAFE MODE .... и пусни касперски да сканира и след като го откриe трябва да го дизинфектне....и дати реши проблема.
    Благодаря!!!
    Ще пробвам и дано да стане.

Супер фен
    Град
    МОНПРЪЧОН (Ориндж Княжево)
    ти батко колко си прост само незнам дали осъзнаваш..
    пробвай сейф мод.Пробвай и друга антивирусна..Аз примерно не съм фен на руските простотии..

Град
    Яхнала метлата..
    Цитирай Първоначално написано от niGGa
    ти батко колко си прост само незнам дали осъзнаваш..
    пробвай сейф мод.Пробвай и друга антивирусна..Аз примерно не съм фен на руските простотии..
    Ок и това ще пробвам и дано стане.
    Svchost.exe найстина е процес към Windows-a, но незнам защо като се опитам да го спра ми се рестартира компютъра и защо Касперски го чете като вирус, а неможе да го изтрие?
    Благодаря все пак ще пробвам всичко, което предложихте. При всички положение няма нищо да загубя.

Svchost.exe найстина е процес към Windows-a, но незнам защо като се опитам да го спра ми се рестартира компютъра и защо Касперски го чете като вирус, а неможе да го изтрие? [/b]
    не съм сигурен ама май тоя процес ти подържаше един сигнал (watchdog) дето ако не се подава през минута на процесора ти той се рестартира. останалото е сложно...
    а касперски неможе да го изтрие по никакъв начин защото най малкото е отворен в момента (файла свхост.екзе), да не говорим че е системен...
    общо взето там дето ти казаха сейф модове ала бала, но да ти кажа честно незнам дали ще ти помогне. успех
    2, 11 и 8 точка системно - бан

Guest
    Цитирай Първоначално написано от NiKOLAN
    не съм сигурен ама май тоя процес ти подържаше един сигнал (watchdog) дето ако не се подава през минута на процесора ти той се рестартира.
    watchdog (където го има в процесорите на интел и АМД) се опреснява на 4-5 секунди и не се опреснява от процес във User Mode часта на операционната система а от самото й ядро.
    svchost както си пише е хост
    svchost стартира и поддържа работата на множество services, някой от които критични (critical). Съответно end task на такъв процес windows-a "вижда" липсата му (как точно е организирано не мога да кажа). И дава на потребителя една минута за да си запише "работата" и се рестартира. svchost.exe поддържа RPC (Remote Procedure Call) имаше бъг във Windows XP (без SP) който водеше до крашване на този service и до рестартирането на компютъра.
    По-принцип във найстройките на всеки отделен service може да се настрои как да реагира операционната система при crash на даденият service. Като възможносттите са както следва:
    - рестартиране на service-а
    - рестартиране на PC
    - стартиране на програма

като има възможност да се оказва различна процедура за първия краш, за втория и за следващите.

Относно watchdog-a 1 минута е огромно време за нещо което трябва да следи коректността на програмата. 1 Минута са 60 секунди, при един процесор от порядака на 1-2GHz това са ти 1-2 милиона инструкции във секунда, то ва са ти 60-120 милиона инструкции в минута, това са ти толкова много инструкции, че може и атомна бомба да се задейства с тях, идеята на watchdog-a е да пази от такива неща

Град
    Яхнала метлата..
    Добре. Разбрах, че това не е вирус. Тогава имам друг въпрос защо Касперски ми го чете като вирус? И защо, когато свалям нещо с BitComet почва да ми се омазва операционната система? Никога друг път, когато съм сваляла не е ставало така. Даже съм сваляла 3-4 филма наведнъж и Windows-а си е вървял отлично, а сега незнам от какво може да е това???

има една песен чуй я -> http://www.data.bg/f.php?fid=18432510

а за лочдога ис знаех че не съм прав ама тя ангела не го знаеше така че щеше да мине за някакво обяснение...

Forslor
    Guest
    Добре. Разбрах, че това не е вирус. Тогава имам друг въпрос защо Касперски ми го чете като вирус? И защо, когато свалям нещо с BitComet почва да ми се омазва операционната система? Никога друг път, когато съм сваляла не е ставало така. Даже съм сваляла 3-4 филма наведнъж и Windows-а си е вървял отлично, а сега незнам от какво може да е това???
    1- Имаш ли инсталиран SP2 ?
    2-Част ли си от локална мрежа
    3- Направи един скрийншот да видим като какво точно го определя Kaspersky.
    4- Изтегли HiJackThis
    DOWNLOADСлед като я дръшнеш даваш Scan после Safe Log мисля ,че беше и пействаш този лог тук!

Голям фен
    Град
    Бургас
    Отново нищо наблизо около отговора...svchost.exe наистина си е процес в уин-а...даже цели 4-5 процеса.Процеса е мрежов...това означава, че използва и локалната мрежа и интернет-а, ако има такъв...

ТУК ще намериш инфо...както за самия процес така и за възможните вируси, които могат да се закачат към този процес.Ето как един проблем може да се реши, стига просто да знаеш как да търсиш решението

...Присъедини се
    Skype Name - axxxel_rudi

Град
    Яхнала метлата..
    Цитирай Първоначално написано от Forslor
    1- Имаш ли инсталиран SP2 ?
    2-Част ли си от локална мрежа
    3- Направи един скрийншот да видим като какво точно го определя Kaspersky.
    4- Изтегли HiJackThis
    DOWNLOADСлед като я дръшнеш даваш Scan после Safe Log мисля ,че беше и пействаш този лог тук!
    Заповядай HijackThis

Guest
    При положение, че си уплескала компа с всевъзможни програми не очаквай да върви добре.

Forslor
    Guest
    Angel_Girl ДАЙ НА SAFE LOG и просто ми копирай написаното тук.

Град
    Яхнала метлата..
    Logfile of HijackThis v1.97.7
    Scan saved at 02:15:09, on 14.10.2006 г.
    Platform: Windows XP SP1 (WinNT 5.01.2600)
    MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)

Running processes:
    C:\WINDOWS\System32\smss.exe
    C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
    C:\WINDOWS\system32\services.exe
    C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\Explorer.EXE
    C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
    C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE
    C:\WINDOWS\System32\RUNDLL32.EXE
    C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 6.0\avp.exe
    C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe
    C:\Program Files\IDA\ida.exe
    C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe
    C:\WINDOWS\Datecs\Flex2K.exe
    C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 6.0\avp.exe
    C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\Program Files\BitComet\BitComet.exe
    C:\Program Files\Winamp\winamp.exe
    C:\Program Files\VoipBuster.com\VoipBuster\VoipBuster.exe
    C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE
    D:\Install\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://google.icq.com/search/search_frame.php
    R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://google.icq.com
    R3 - URLSearchHook: ICQ Toolbar - {855F3B16-6D32-4fe6-8A56-BBB695989046} - C:\Program Files\ICQToolbar\toolbaru.dll
    O2 - BHO: (no name) - {2A646672-9C3A-4C28-9A7A-1FB0F63F28B6} - C:\PROGRA~1\IDA\idaiehlp.dll
    O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx
    O3 - Toolbar: IDA Bar - {C70E30C7-140A-4166-A2E8-43557E62B41A} - C:\Program Files\IDA\idabar.dll
    O3 - Toolbar: ICQ Toolbar - {855F3B16-6D32-4fe6-8A56-BBB695989046} - C:\Program Files\ICQToolbar\toolbaru.dll
    O4 - HKLM\..\Run: [SoundMan] SOUNDMAN.EXE
    O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NvCpl.dll,NvStartup
    O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
    O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
    O4 - HKLM\..\Run: [ICQ Lite] "C:\Program Files\ICQLite\ICQLite.exe" -minimize
    O4 - HKLM\..\Run: [kis] "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 6.0\avp.exe"
    O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe
    O4 - HKCU\..\Run: [Internet Download Accelerator] C:\Program Files\IDA\ida.exe -autorun
    O4 - HKCU\..\Run: [Skype] "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe" /nosplash /minimized
    O4 - HKCU\..\Run: [BitComet] "C:\Program Files\BitComet\BitComet.exe"
    O4 - HKCU\..\Run: [VoipBuster] "C:\Program Files\VoipBuster.com\VoipBuster\VoipBuster.exe" -nosplash -minimized
    O4 - Startup: BitComet.lnk = C:\Program Files\BitComet\BitComet.exe
    O4 - Global Startup: Adobe Gamma Loader.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
    O4 - Global Startup: FlexType 2K.lnk = C:\WINDOWS\Datecs\Flex2K.exe
    O8 - Extra context menu item: &ICQ Toolbar Search - res://C:\Program Files\ICQToolbar\toolbaru.dll/SEARCH.HTML
    O8 - Extra context menu item: Add to Kaspersky Anti-Banner - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 6.0\\ie_banner_deny.htm
    O8 - Extra context menu item: Download ALL with IDA - C:\Program Files\IDA\idaieall.htm
    O8 - Extra context menu item: Download with IDA - C:\Program Files\IDA\idaie.htm
    O9 - Extra button: Web Anti-Virus (HKLM)
    O9 - Extra button: Internet Download Accelerator (HKLM)
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: &Internet Download Accelerator (HKLM)
    O9 - Extra button: ICQ Lite (HKLM)
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: ICQ Lite (HKLM)
    O9 - Extra button: Related (HKLM)
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links (HKLM)
    O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000} (Shockwave Flash Object) - http://download.macromedia.com/pub/s...sh/swflash.cab
    O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{E45AB20B-6E1E-4220-8A5C-A8EE5D5DB23B}: NameServer = 195.149.248.30 195.149.248.1

Forslor
    Guest
    ida.exe или само IDA има много голяма вероятност да е това причината- Internet Download Accelerator , всмисъл този процес изобщо може да няма никаква връзка с download manager-a ти, а просто се представя за такъв . Натисни Ctrl+Alt +Del и дай End Task на IDA.EXE . Пусни пак Касперски да сканира и ако е то ще го делне/дизинфектне и т.н. Ако не стане от там може от HiJackThis да се изтрие от регистъра,но като немога да кажа със сигурност ,че е това е пролема по добре не го пипай.

Виждам ,че си с SP1 , сложи SP2 по възможност. Само никъде не прочетох дали си пробвала в SAFE MODE да сканираш ?!?

Град
    Яхнала метлата..
    Извинявам се много, но май проблема е хардуерен. Мисля, че е от перката. Нещо не работи както трябва захранването и перката на процесора и ще ги сменям.
    Благодаря все пак на всички за вниманието и помоща.

Голям фен
    Град
    Бургас
    Изнервих се на самия себе си .Как така не съм погледнал за признаците на вируса...а ти даже не си ги описала...

...Присъедини се
    Skype Name - axxxel_rudi

мацка подозирам че имаш бластер (той така прави)
    а тва че перката ти е спряля ми яко ти стар и мръсен компа - чисти го в месеца един път поне...
    ако си готина може да дойда да ти оправя компа и да ме черпиш една бира (2л)

а как се маха бластер питай чичо гугъл....

(ест може и да бъркам говоря на изуст)
    Gott wei

Цитирай Първоначално написано от az_i_ko_we
    а как се маха бластер питай чичо гугъл....
    а.к.а. дата.бг

Град
    Яхнала метлата..
    Цитирай Първоначално написано от Axxxel
    Изнервих се на самия себе си .Как така не съм погледнал за признаците на вируса...а ти даже не си ги описала...
    Нищо не разбрах, но както и да е. Мерси на всички за помоща още веднъж
    Цитирай Първоначално написано от az_i_ko_we
    а тва че перката ти е спряля ми яко ти стар и мръсен компа - чисти го в месеца един път поне...
    В прочем не ми е стар компютъра. На 10 месеца е просто него бях почиствала до днес.

Guest

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си