.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 66

Разделението на "софиянци" и "селяни"

Защо то съществува? Защо софинците си мислят, че са нещо повече от хората, които са родени в провинцията?

"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."

Напротив... точно обратното е... всичко идва от така наречения "комплекс на провинциалиста", където всички селянчета искат да живеят в големия град и да са "мноо големи", точно такова е 90% от населението на София, няк'ви новозаселили се провинциалисти, които си мислят, че са много яки и големи като живеят в София, а даже немогат името да си кажат на чист български език...
    Now is your time to die
    We've gathered here to say goodbye
    No more you'll cry
    No reason left for you to fight
    Feel pain no more
    Emotions never felt before
    Where do we go, we go she'll never know

Forslor
    Guest

Re: Разделението на "софиянци" и "селяни"

Цитирай Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
    Защо то съществува? Защо софинците си мислят, че са нещо повече от хората, които са родени в провинцията?
    Подклаждаш пожара с керосин , чрез тая тема

Мега фен Аватара на hamilcar
    Град
    София/Банкя и на луната за Dragon Stones
    Не ме интересува един човек от къде е, важното е как се държи. Само като мина по центъра на София и ми става лошо, от големите "граждани". Който си мисли, че хората от провинцията са селяни е в голяма заблуда.

Правила на форума!
    Стар ник: xaxo_xixi

Мега фен
    Град
    Няма усмивки тук, само човешки боклук..
    лично мен мноого ме дразни тва определение.. в крайна сметка наистина,какво значение има от къде си? важно е поведението и елементарното ти възпитание..
    но за жалост 'софиянци' се мислят за повече от другите,а са в голяяма заблуда.. в момента живея в София,но дойдох преди 2 години.. от Русе. Останах с впечатлението,че тук не са особено приветливи за хора от 'провинцията' И съм права.. а не трябва да е така
    Свиква се естествено,но е тъпо деленето на 'софиянци' и 'провинциалисти' ...
    Така стоят нещата,
    cилата определя правилата -
    Добре дошли на нашата забава,
    cамо силните оцеляват!

fake
    Guest
    точно тия софиянци, дето го казват тфа, най-често са върли селяни(може да са родени и да живеят в София, ама манталитета като е селски, за кфо говорим изобщо)

Супер фен
    Подклаждаш пожара с керосин , чрез тая тема
    Мноо я обичам тая тема.

Цитирай Първоначално написано от fake
    точно тия софиянци, дето го казват тфа, най-често са върли селяни(може да са родени и да живеят в София, ама манталитета като е селски, за кфо говорим изобщо)
    За тебе - severozapad.hit.bg и не са излатай като шопар у тикви...

Напротив... точно обратното е... всичко идва от така наречения "комплекс на провинциалиста", където всички селянчета искат да живеят в големия град
    Еми мноо ясно - е как да не ги спукваш от ебавки, кажи ми чесно?

няк'ви новозаселили се провинциалисти, които си мислят, че са много яки и големи като живеят в София
    - Нали знаеш правилото по добре номер 1 на село отколкото никой в Града... затва наеш ли кво , купи си един голф2, налепи го с рейсинг лепенки и хром тасове и си седи по родните полета...таке ще си вървежен
    2т. системно

Супер фен Аватара на brain_stew
    Град
    [Мразим кифли ООД]
    Цитирай Първоначално написано от priti_kiti
    лично мен мноого ме дразни тва определение.. в крайна сметка наистина,какво значение има от къде си? важно е поведението и елементарното ти възпитание..
    но за жалост 'софиянци' се мислят за повече от другите,а са в голяяма заблуда.. в момента живея в София,но дойдох преди 2 години.. от Русе. Останах с впечатлението,че тук не са особено приветливи за хора от 'провинцията' И съм права.. а не трябва да е така
    Свиква се естествено,но е тъпо деленето на 'софиянци' и 'провинциалисти' ...
    Подкрепям!И аз бях така!Преди малко повечко от две години се преместих от Хасково!Сравнително малък град, приятен е, чист, познавах половината хора, имах си и компанийка, абе всичко беше супер!Дойдох в София...и една реплика още ми стои като буца в гърлото-"Ти нямаш право на глас, щото си проста хасковлийка!"Много ми стана кофти, все пак бях 6ти клас!Но не знам от кое ме заболя повече, че ми казват че нямам права щот не съм от софия или че съм хасковлийка-аз съм от Смолян дееба!
    Но сега всичко си е ок, свикнах, старая се да съм дружелюбна с провинционалисти, щото знам кво им е!Кофти тръпка както се казва!
    Но ми е по-интересно това, че веднага ти казват че си, например, хасковлийка (както е в случая) щото съм живяла в Хасково.Тъпо!Ама вече не обръщам внимание на тея хора, тесногръди ми изглеждат!

eas7a, кво разбираш под чист български?Щото например за мен чист български е книжовния език, но пак си използвам диалектни думи несъзнателно!А за теб кво значи?Езика който се говори в София?Да се сменят ударения и т.н.?Ще дам пример, майка ми е даскалица по английски и на една родителска среща една госпожа й казала че дъщеря й не я разбира, щото тя (майка ми) не говорила български!Мама каза че едвам разбрала госпожата, щото говорила с шопски диалект.А майката е и даскал по български, а един даксал по БЕЛ малко трудно не говори български, нали се сещаш?
    Tell me ya lie on your bed of nails
    Tell me you're losing control
    Nightmares in ecstacy ya need
    A razorlike crown of thorns

fake
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Amayo
    За тебе - severozapad.hit.bg и не са излатай като шопар у тикви...
    "бате", айде спомни си ваште от кое село са те довели в софия
    а северозапад.хит.бг моеш да си го набуташ отзад, щото там, откъдето съм аз всъщност ти едва ли някога ще отидешходи си гледай големите софийски стриптийз клубове и заглъхни

Супер фен
    Чак прабаба ми лека и пръст е от село - и то ебати селото - Богров дето е на 10 км от софия. И що ходил съм в Монтана, малииии мноо са напииме тогаа...
    2т. системно

fake
    Guest
    мдам, монтана е бая подходящо село за тебе...ще срещнеш доста хора със сходни на тфойте интереси
    колкото до мен-не, благодаря, говорех за нещо по-добро

Супер фен
    Мне мерси. Не съм навит да живея в населено място с 1000 жителя и единствената дикотека да е селския площад.
    2т. системно

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    Ае муфианци. Има и стабилни, ама повечето са шматки. Общо взето в Сф са двете крайности. Тъпо е някой да се прави на важен, защото е от Сф. А като ми кажат "провинцията" ми ида да ги...

На същия принцип може да кажеш "защо съуеченика ми се мисли за нищо повече от мен?". Въпроса е до самочувствие, а подобна тема съм виждал и в друг форум. В интерес на истината това разделение го няма, но всички си мислят, че то съществува. До сега не съм слещнал човек, който да се мисли за нещо повече от хората от провинцията. Както казах и те са хора. Може би всичко идав от отрицателната нагласа на хората идващи в София. Ако те очакват такова отношение го получават.
    И само да питам ти изобщо може ли да познаеш кой човек е то провинцията? Ей така както си вървиш из центъра на столицата и да посочиш някой и казвайки: "Ей тоя е не е от София", да си сигурен в това? И замисли се има ли смисъл изобщо да се прави такава глупост, като да заклеймиш някой, че е от провинцията. Аз не виждам смисъл.

Супер фен Аватара на maldini
    Град
    2 метра под земята
    Хмммм.... софианец съм си....

Все пак нямам нищо против хората от другите градове.Не права такива разделения.Важното е да е умен и да мисли преди да говори.Особено в интернет прострастроството хич не ме топли кой от къде е.Но като някой почне да ми говори колко мизерна е София,а той е от някое забутано село избеснявам.Повръща ми се от такива лайна с дигнато самочуствие до небето.Селяни,селяни има насякъде и София е пълна с такива,иначе щеше да бъде спокойно и готино.

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    защо е така? веднъж даскалката по история ни го обясни. в източна европа винаги столицата се е възприемала като нещо голямо, велико, едва ли не божествено. това произтича от средновековието когато константинопол е бил на практика столица на света и затова е имало разделение константинопол - останалия свят. това е оставило отпечатък в народопсихологията на източноевропейците и за тях има столица и провинция. неслучайно другите големи градове са по-изостанали от софия. да се надяваме че съм го обяснил ясно.

а относно софиянци - когато нямат с какво да изпъкнат, сигурно ще си помислят че са нещо повече заради месторождението си. същото се отнася и за провинциаНАлистите ( ) които се мислят за нещо повече от всички софиянци, защото са родени в провинцията. реалността е една: софия е доста напред и е най-приемливото място за живеене в тази държава. това обаче не дава право на жителите и да се надуват.

Супер фен
    Не се надуваме. Некой го каза най точно - повечето идват тука с нагласата че ще получат лошо отношение - и при тва положение естествено че ще им го дадем. Има културни провинциалисти които уважавам, ама най обичам селски киселяци .
    2т. системно

Голям фен Аватара на techCandy
    Град
    София
    Мноол сте зле Всички, които не сте от София, изведнъж се
    оказвате мноол чувствителни на тема "аз съм от провинцията" По- лошото в цялата ситуация е, че вие сами се вкарвате във филма, аз не познавам човек от София, които да ненавижда всички, които не са....Вие ни мразите по неопределени за мене причини, и после ние сме селяни, като ни ви харесва тука, за кво подяволите идвате? Стоите си във вашия град и това е. На всички ни е ясно, че тия които живеят в София идват от кой знае къде...не познавам някои, които да се пише за Софиянец, ние просто си живеем бе хора, къв е тоя комплекс?

Give me your best shot motherfucker!

Супер фен
    Град
    Гето Милев
    София е най-голямото село....

Skateboarding to me means freedom, an outlet for any sort of stress and responsibilities. It's my way of expressing myself...

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Цитирай Първоначално написано от Amayo
    Не се надуваме.
    някои се надуват, някои не се надуват. виждал съм и двата типа, без да очаквам нищо предварително.

Повече от фен

Съгласна Аз самата съм родена и прекарала първите си пет години в Плевен (после с наще си дойдохме в тва голямо село София) И преди някои мои, не толкова големи доброжелателки, бяха леко подочули, че не съм от село София, ама не се сетили точно от кой град, зацепили само, че започва с "п" и после гражданчетата им умни златни ми викали зад гърба "селянката от Пловдив"
    Хакерка с пистолет !!!

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от ludo_mace

Съгласна Аз самата съм родена и прекарала първите си пет години в Плевен (после с наще си дойдохме в тва голямо село София) И преди някои мои, не толкова големи доброжелателки, бяха леко подочули, че не съм от село София, ама не се сетили точно от кой град, зацепили само, че започва с "п" и после гражданчетата им умни златни ми викали зад гърба "селянката от Пловдив"
    По ше ти отива от Перник.
    2т. системно

Повече от фен
    Аре да изброяваме български градове с "П" Кат гледам ше има голяма конкуренция
    Хакерка с пистолет !!!

Цитирай Първоначално написано от brain_stew
    eas7a, кво разбираш под чист български?Щото например за мен чист български е книжовния език, но пак си използвам диалектни думи несъзнателно!А за теб кво значи?Езика който се говори в София?Да се сменят ударения и т.н.?Ще дам пример, майка ми е даскалица по английски и на една родителска среща една госпожа й казала че дъщеря й не я разбира, щото тя (майка ми) не говорила български!Мама каза че едвам разбрала госпожата, щото говорила с шопски диалект.А майката е и даскал по български, а един даксал по БЕЛ малко трудно не говори български, нали се сещаш?
    Говоря за думите, а не за начина на произнасянето им.. Но един надуващ се, че живее в София селянин да ми вика "леб" вместо "хляб" или "оти" вместо "защо".. е това ме изнервя адски много...
    Now is your time to die
    We've gathered here to say goodbye
    No more you'll cry
    No reason left for you to fight
    Feel pain no more
    Emotions never felt before
    Where do we go, we go she'll never know

Супер фен
    Град
    VCHC
    Глупаво е да се разделят на провинциалисти и столичани... При условие, че населението на София нарастна толкова заради селяците от околността преселили се в столицата, е още по-трудно да се прави това разделение.
    Не претендирам да бъда "столичанин", не се и срамувам от това, че живея във Варна. (Един прекрасен град. ) Не ме интересува къде живея! Важна е компанията. Затова и толкова ми хареса София, като ви бях на гости това лято.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си