.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 40
    Голям фен
    Град
    ГрАд На ГрЕхА...

Ужас...българите кръщават децата си с тези имена?!

Тарзан и Зоро вече са българи

Тарзан и Зоро са сред имената, които българите са избрали за децата си през тази година.

Фен на фантастиката пък е кръстил детето си Ихтиандър, като героя на Александър Беляев от книгата "Човекът-амфибия". Имена на литературни герои носят и момченце,записано Хамлет, и момиченце Офелия.

Оказва се, че през 2006 г. в България са се родили две Клеопатри, но само един Цезар. Има и един Ромео, докато Жулиетите са 17.

Името на крал Артур носят двама, а друго дете е кръстено Ланселот, като един от рицарите на Кръглата маса в двора на краля.

Футболен фен на "Левски" е нарекъл сина си Гунди, вероятно на легендарния играч Георги Аспарухов, друг запалянко е избрал името Пеле.

Любители-географи са кръстили наследниците си Карелия, Етна и Арда. Птиците също не са подминати - едно дете се казва Канарче, а две - Славей.

Често името е плод на въображението на бащата и майката или е образувано от срички от различни имена, вероятно на бабите и дядовците - Иванеса, Иванела, Недислав, Никоела, Янисвета, Хранимира, Носимира и Крисмислава.

Тази година са записани и деца с имена като Сладун, Страхота, Трепка, Дойка, Боцислава, Мареолина.

инфо: днес.бг

Неподходящ размер на снимка в подпис!

Супер фен
    А мислех да кръстя детето си Борис но сега като гледам

Супер фен Аватара на kofti_nick
    Град
    там където дъгата се допира до небето, мястото където ангелите се учат да летят...
    Хахахахахахаха
    Американски форум: Задаваш въпрос, после ти отговарят.
    Израелски форум: Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
    Български форум: Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп.

xx
    Guest
    krusti go tarzan

xaxaa
    Guest
    xxaxaxaxaxa

Мдаааа и аз гледах по новините веднъж как си кръшавали децата на днешно време...и се спуках от смях! То аз бих си къстила детето с някво готино,съвременно,ма не и...Носимира,Крисмислава или Зоро
    To Be Good Is Not Good Enough,When You Dream Of Being Great!

™.:CeCkO®BoY::.™`
    Guest

xax

e zoro si krusta moito dete hah xhhax

Голям фен
    Моето ще е Моргана
    /rossa./

Голям фен
    Град
    ГрАд На ГрЕхА...
    Оказва се, че през 2006 г. в България са се родили две Клеопатри, но само един Цезар. Има и един Ромео, докато Жулиетите са 17, показва справка на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (GRAO.bg).

Тарзан и Зоро също са сред имената, които българите са избрали за децата си през тази година.

Почитател на научнофантастичната литература пък е кръстил детето си Ихтиандър, като героя на Александър Беляев от книгата "Човекът амфибия". Имена на литературни герои носят и момченце, записано Хамлет, и момиченце Офелия.

Името на крал Артур носят двама, а друго дете е кръстено Ланселот, като един от рицарите на Кръглата маса в двора на краля. Руският военачалник Будьони също е станал неволен кръстник на българче. Кралица Мария-Антоанета е дала името си в побългарен вариант на момиченце, записано като Мара-Антоанета.

Много родители са използвали като именник гръцката митология. Може би с пожелание да бъде като богиня на любовта момиченце е получило името Афродита, момченце е кръстено на красивия бог на изкуствата Аполон, друго дете е съименник на бога на виното Дионис, а две се казват Галатея като нереидата (морска нимфа), влюбена в смъртен. Момиченце пък ще носи името на любовницата на Ахил - Бризеида, а друго - на богинята на земята Гея.

Някои са предпочели имена от християнството. 38 деца са кръстени Исус, четири - Христос, 12 - Мария-Магдалена. Едно момиченце пък ще носи името Дева-Мария.

Освен от религията, младите родители черпят вдъхновение от шоубизнеса и световния елит. Две момченца с името Елвис, момиченце, наречено Мадона, и три деца, кръстени Мерилин, са записани тази година. 75 пък са съименичките на принцеса Даяна.

Футболен фен на "Левски" е нарекъл сина си Гунди, вероятно на легендарния играч Георги Аспарухов, друг запалянко е избрал името Пеле, както се казва и бразилецът, обявен за най-добрият футболист на всички времена.

Любители географи са кръстили наследниците си Карелия, Етна и Арда. Птиците също не са подминати - едно дете се казва Канарче, а две - Славей.

Често името е плод на въображението на бащата и майката или е образувано от срички от различни имена, вероятно на бабите и дядовците - Иванеса, Иванела, Недислав, Никоела, Янисвета, Хранимира, Носимира и Крисмислава.

Много родители избират чужди имена - популярни са Натали, Катрин, Емили, Леонардо, Анджелина, Стивън, Беатрис, Дебора, Джесика, Майкъл, Антъни.

Един от честите варианти са две имена с тиренца, предпочитан може би когато родителите не могат да се спрат само на едно име. Така някои деца ще се казват Цвети-Лена, Христина-Теодора, Радост-Ина, Иван-Адалберт, Ния -Сара, Вагнер-Габриел, Методи-Томи, Запрян-Божидар. Момченце пък ще носи внушително дългото име

Калоян Луи Етиен Мари.

Тази година са записани и деца с имена като Сладун, Страхота, Трепка, Дойка, Боцислава, Мареолина.

Според справката на дирекция ГРАО

най-предпочитаните мъжки имена са Георги, Александър и Мартин.

От началото на годината досега 674 момченца са кръстени Георги, 616 - Александър, а 577 - Мартин. На четвърто място остава популярното Иван - родителите на 551 деца са избрали това име, Димитър се казват 433 бебета.

Сред момиченцата най-разпространените имена тази година са Виктория - 510 деца, Мария - 474 , и Александра - 347.

Повече от фен
    Град
    Next To You... BOO o_O
    Mmm az poznavam edna Julieta, daje tq mi e nai-dobrata priqtelka

Голям фен
    Град
    София
    da be se edno da si krustq deteto Maugli olelele

Супер фен
    А преди няколко месеца си мечтаех да си имам две момичета, които да се казват Матилда и Катуна

Голям фен
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Eleonora
    А преди няколко месеца си мечтаех да си имам две момичета, които да се казват Матилда и Катуна
    xaxaxaxa Katuna vika

xaxaxaxax

мNоГо ЛиЦа СмЕNиХ .. В мNоГо LоШи ХоРа DоБроТо ПреОDКрИХ .. ЛъЖиТе иМ Do ЕдNиЧка ПрОсТиХ .. и LюБоВтА Sи ПаК иМ DаРиХ ..

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    Имаше по-добра тема преди време. Излезе ден-два след като статия беше публикувана в "Дневен Труд".

Забавно ми се струва, няма всички да се казват Петър и Иван, я...
    П.П. Имаше такава тема както каза "АЗ Съм Българче"
    НЕ НА МАТУРИТЕ!
    http://ne-maturi.hit.bg/

Голям фен
    Град
    Compton
    туй го бяха пускали преди 3 месеца

da imashe takava tema i nqkoi tam be6e napisal "q si predstavete "tarzan tursi te zoro"

Голям фен Аватара на reason
    Град
    Някъде там...
    Ее,нищо не пречи да се посмеем пак
    Oily marks appear on walls,where pleasure moments hubg before the takeover,the sweeping insensitivity of this,still life...

Голям фен
    Поне е нещо различно. Писна ми от еднакви имена.
    Редките имена рулират. Даже и Пенка ми изглежда готино на фона на еднообразието.

Голям фен
    хаха
    Всеки е в състояние да допусне грешки,
    но има хора,които притежават само тази способност.

Guest
    Az pak 6te si krustq deteto (kogato imam takova i ako e momi4e) na parfiuma mi EVTERPA
    tctc Gorkite deca

Фен
    Град
    botevgrad
    xaxaxa Moje i MALICIQ

Повече от фен
    Град
    КМД
    Синът ми ще се казва Блекимир или Блекислав, ще му викаме Блеки на галено.

Хаха, не бе ебавам се, ще го кръстя Стефан естествено - като мен и баща ми.

Повече от фен
    Град
    КМД
    ^ Именно.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си