- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Кавъри- какво е мнението ви за тях?
Какво мислите за тях?
Не смятате ли, че това си е един вид мързел , да платиш за правата на дадена песен, и опаааа на готово?![]()
така си е,но някои кавъри са по-добри от оригиналните песни/![]()
що пък да е мързел?! в някои от случаите е просто отдаване на почит към някоя голяма група или изпълнител. хиляди примери има... даже се правят цели албуми с кавъри на някой си (например - Dead Can Dance tribute). пък и доста от групите, които правят кавъра, вкарват нещо и от своя стил, става яко... даже понякога по-яко от оригиналаест. не говорим за краденето на наще бг певачки от съседите ни на Балканите
тва верно си е чист мързел и липса на идеи.
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
аз харесвам кавъри. кавъра представлява различна интерпретация на дадена песен и не бих го нарекъл мързел. Weird Al Yankovic управлява![]()
Поздрав с Children of Bodom - Oops... I Did It Again![]()
haha ?Първоначално написано от Анонимко
Не виждам нищо лошо.Но неква мадама беше праила на Nothing Else Matters и беше просто извратеноНякой песни са си класика и ако им правиш кавър по-скоро става гавър.
I'm your dream,
make you real
I'm your eyes when you must steal
I'm your pain when you can't feel
Sad but true!
http://brutalplanet.19.forumer.com/ - my forum
Уейрд Ал Йанкович лулззз и туй на Бодом също е много яко. Мен ме кефят именно кавърите пародии. Но понякога и (доста по-рядко) кавърите, в който се дава малко от стилът на групата (както каза Буут). Но да крадеш всичките си песни и да ги копираш почти изцяло едно към едно и да ги представяш като свои, това вече е друга работа...Първоначално написано от Lake_bodom
110Mo6nо бан поради системни нарушения на 8 и 11 точка повторно след бан на предишен профил.
80.95.22.55
84.43.153.36
Има супер добри кавъри направени от блек и дет метъл групи,които звучат просто уникално.
Norther-The Final Countdown
Naglfar-The Evil That men do
Graveworm-Fear of the dark
В аренабг има няколко компилации с убийствени метъл кавъри.
In your dreams
The pain is so real
Before the dead
You'll have to kneel
Hear your future screams
See your epitaph
As you scream
The dead they laugh
Ако кавърът е направен добре, ако е сполучлив и с хубав текст, не мисля, че е лошо.
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
Чрез кавърите доста български групи проправят пътя си (който хич не е лек) а пък и докъто се научат да свирят хората все пак трябва да се упражняват на нещо не мислите ли ?Но известни групи да правят кавъри - т'ва е тъпо...
Друго поп-фолк-а какво е ?Кавър на балканската музика![]()
Съгласна съм с кавърите,защото ако ги направят добре стават яки песнички и даже по-добри.А колкото до нашите чалги-така им е по-лесно да си изкарат парите,колкото да отбият номера-е тва вече е мнооггооо гадно!