.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 30
    wwwwwwwwwwww
    Guest

Компютрите увреждат ли зрението

Компютрите увреждат ли зрението - ако някой знае моля да сподели или да напише адреса на сайт в който има информация за този проблем

Супер фен
    Е нееееее.ЗА кво мислиш че ме болят очите.Много ясно че увреждат зрението,особено ако стоиш по 5-6 часа
    Неподходящ размер на снимка в подпис!

Мега фен
    Град
    Няма усмивки тук, само човешки боклук..
    да Ели, по твойта логика всички трябва да сме с увредено зрение..

към автора не прекалявай със стоенето пред компютъра,прави почивка по 15-20 мин на всеки 1-2 часа, гледай монитора от разстояние ии не вярвам да имаш проблеми
    Така стоят нещата,
    cилата определя правилата -
    Добре дошли на нашата забава,
    cамо силните оцеляват!

Супер фен Аватара на GLeZoRanA
    Град
    ®България...®
    Цитирай Първоначално написано от Eleonora
    Е нееееее.ЗА кво мислиш че ме болят очите.Много ясно че увреждат зрението,особено ако стоиш по 5-6 часа
    А то детето от къде да знае , че тебе те болят очите . Както казва прити не прекалявай с компа и няма да имаш проблеми

твърдо не. аз стоя 23 часа в денонощието пред компютъра и нищо ми нема

увреждат разбирасе
    I’d give my all to have
    Just one more night with you
    I’d risk my life to feel
    Your body next to mine
    Cause I can’t go on
    Living in the memory of our song

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    увреждат, в каква степен, зависи от монитора. има едно screen refresh rate което колкото по-малко херца е, толкова повече ти ебава очите. по-старите монитори поддържат по-малко херца, следователно са по-вредни. плазмите и lcd-тата са по-малко вредни от обикновените електронно-лъчеви монитори. също зависи дали има защити срещу радиация и т.н.

но като цяло, да се взираш в монитора и да четеш много натоварва очите и е вредно. напълно безвредни монитори едва ли съществуват.

За съжаление увреждат малко или много.

Повече от фен Аватара на HaCkO
    Град
    ThE CiTy Of PLovDiv!
    vsi4ko na tazi zemq vredi nqma zna4enie kompiutri li sa tova qdene..... vsi4ko vredi tova e nau4no dokazano..

Не компютрите са тези, които увреждат, а мониторите... И все пак плазманите монитори не вредят изобщо на зрението. Те затова са и направени... \/

Може и да вреди... и сигурно е така. Аз доста стоя на компютъра и нищо ми няма.
    Приятелството е като една душа в две тела.
    Това, което твърдя, може и да не е вярно, но допускам, че е възможно.

Guest
    Мониторите ВРЕДЯТ РАЗБИРА СЕ, що за глупав въпрос

В момента възможно най-безвредното е LCD монитор с MVA/IPS матрици.

Супер фен Аватара на GLeZoRanA
    Град
    ®България...®
    Цитирай Първоначално написано от Blackie
    Не компютрите са тези, които увреждат, а мониторите... И все пак плазманите монитори не вредят изобщо на зрението. Те затова са и направени... \/
    Абе незнам до колко не увреждат ама точно от тях страшно много ме болят очите... доколкото с обик. монитор не съм имала до сега такъв проблем седяла съм по 20 часа пред монитора и не ми се умориха толкова очите ,колкото като седях 2 часа през плазмения.

Цитирай Първоначално написано от GLeZoRanA
    Цитирай Първоначално написано от Blackie
    Абе незнам до колко не увреждат ама точно от тях страшно много ме болят очите... доколкото с обик. монитор не съм имала до сега такъв проблем седяла съм по 20 часа пред монитора и не ми се умориха толкова очите ,колкото като седях 2 часа през плазмения.
    и други хора са ми казвали, че от плазмите им се ебава майката... при мен пък е обратното - от олд скуул мониторите ме заболяват очите и главата страшно много.

бтв - напрегнатото взиране в монитора (без да мигаш - когато четеш или подобни) е вредно... гледай да мигаш повече, за да не се изсушава окото.

но аз съм кьорава и без тва, така че...
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Мега фен Аватара на koalka
    Ами вредят,но до каква степен си зависи и от монитора,но дори и да ти е лсд пак не е много полезно.

Супер фен
    Град
    МОНПРЪЧОН (Ориндж Княжево)

Re: Компютрите увреждат ли зрението

Цитирай Първоначално написано от wwwwwwwwwwww
    Компютрите увреждат ли зрението - ако някой знае моля да сподели или да напише адреса на сайт в който има информация за този проблем
    Компютрите не увреждат зрението...по никакъв начин..

Guest
    Продължавам да ви чета глупостите. Айде поне като не разбирате, не пишете!!!

Плазмен монитор НЯМА. Има плазмен телевизор.

LCD монитор = течнокристален монитор

glezorana, мога да се обзаложа, че много време си стояла пред CRT. Зрението ти до такава степен се е увредило, че не можеш да търпиш LCD display

Монитори се сменят, но очите не. Така че моя съвет към вас е да сменяте CRT-тата с LCD-та без да му мислите. Свиквайте с тях.. и без т'ва скоро няма да може да си намерите CRT.

Който е с LCD не го болят очите и 10 часа да стои (правил съм го). Уврежда спихиката. Много хора само до това се ограничават. Там е проблема.

TheNightRider, ще се преебеш от инат

Повече от фен Аватара на HaCkO
    Град
    ThE CiTy Of PLovDiv!
    i az sam na CRT vav na4aloto be6e tersine ama posle sviknah i sega moga da sedq po mn vreme pred komp arekorda mi e 12 4asa bez da stavm ot nego i mi nqma6e ni6to za tva 4e e do tova kolko vreme si imal tozi monitor !

Цитирай Първоначално написано от TheNightRider
    Цитирай Първоначално написано от WILD__BOY
    Който е с LCD не го болят очите и 10 часа да стои (правил съм го). Уврежда спихиката. Много хора само до това се ограничават. Там е проблема.
    Ще обясниш ли? Аз съм седял 21 часа на CRT и нищо ми нямаше.
    Въпрос на вкус а и очите на хората са различни. Но надявамс е е било за нещо смислено, защото не го схващам тва да киснеш 24 часа пред компа и да циклиш на някоя джитка

Guest
    Абе вие малоумни ли сте?!
    Като ви казвам, че LCD са по-добре, ще слушате!!!

Ти може да не усещаш дразнене от CRT-то, ама т'ва не значи, че няма да сложиш очила след време

Guest
    Малко факти:
    В момента има теория която твърди че поради принципа на работа на LCD мониторите те са по-вредни за очите спрямо CRT. Причината за това (твърди се) че е ротацията на течните кристали и непрекъсната промяна на фазовата разлика във излъчваната (филтрирана) светлина от тях. До колко е вярно това, не мога да кажа, все още не са го доказали.
    CRT мониторите работят по следния начин. Насочен поток от електрони, упрявляван по електромагнитен път се удря в маската на кинескопа (фосфорисциращ пласт), който започва да фосфорисцира, и излъчва светлина.
    Като цяло и двете са вредни при прекалявне, но е вредно и прекаляването с четене на книги(доказано).
    Много зависи как се седи пред монитора, на какво разстояние, с каква скорост се опреснява екрана (както хоризонтално, така и вертикално), дали е презредово (interleace) или не, каква е резолюцията на монитора и колко дребни(едри) са буквите по него.
    като цяло аз седя по минимум 12-14 часа пред компютъра през работния ден. За последните 15 години съм прекарал безброй много часове пред монитор(90% от тях CRT) и за момента нямам никакви отклонения във зрението, вярно не съм се изследвал, но не съм забелязал да не мога да фокусирам, да не виждам хубаво, а като се вземе под внимание и факта че доста дълго време съм работил върху "великото" творение на българския прогрес - Правец 8 - ярък монитор, черно зелен, без защитни екрани, без нищо.
    Задължително е да се спазва някаква хигиена при работа на компютъра:
    1. Малка почивка на интервал от време (казват час, час и нещо)
    2. да сте на достатъчно голямо разстояние от монитора(аз седя на около 80-90 сантиметра от него).
    3. да не се зверите и да не напрягате зрението си да прочетете дребен шрифт, приближете се прочетете го и се отдръпнене.
    4. задължително ако е тъмно лампата в помещението да е светната, при това така че да не се отразява във монитора, това спомага свиването на зеницата и не прекомерното поглъщане на вредни емисии от монитора.
    5. Ако имате възможност намалете температурата на цветовете, по принцип казват че 9300 келвина давал най-естествен цвят, аз смятам че 6500К обаче е по безвредно (т.е. доказано е, а смятам че разликата в цветовете не поразителна, и ако не искате да гледате професионални снимки, няма да се отрази на работата ви)

Guest
    Като са толкова безвредни тия CRT-та, защо ги спират от производство? Може би има някаква конспирация и злите извънземни, които работят в лабораториите под земята, създават LCD-та, с който да ни увредят и после по-лесно да завземат света.

1. При LCD го няма постоянното опресняване на картината, което доста дразни очите.
    2. LCD-тата са лишени от съдържанието на вещества като олово и меркурий, които са неразделна част от CRT-тата.
    3. При LCD го няма най-вредното лъчение - гама лъчението.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си