- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- След колко време почват да действа противозачатъчните?
Ако приятелката ми почне да взима противозачатъчни (мисля че се казват Ясмин), колко време след това може да се сметне че периода е безопасен, и може да се прави секс без презерватив?
Protivoza4aty4nite zapo4vat da deistvat o6te sled kato e izpita pyrvata tabletka,no za da ima efekt ot tqx,trqbva da se piqt izkliu4itelno redovno.Vseki den po edno i sy6to vreme.V slu4ai 4e se propusne tabletka ili vzimaneto i se otloji s pove4e ot 12 4asa,opasnostta ot zabremenqvane ve4e e dosta golqma i to do kraq na zapo4natata opakovka.Uspex
След първата таблетка е безопасно?
Нещо ме съмнява, мислех че трябват поне няколко седмици, докато хормоните влезят в баланс с организма ?
Ако приемът на таблетките е започнал от 1-вия ден на менструацията, то тяхното действие започва веднага и няма нужда от друг метод за предпазване в следващите 7 дни. Но ако е почнал на 2-рия и нататък - се налага използването и на друг метод в следващите 7 дни.
HardC0re and BDSM forever![]()
![]()
И мен ме съмняваше ама е така!Все пак да прочете листовката,там си пише.Аз пия Три-регол и от 1-вата таблетка на 1-вия блистер няма опасност(разбира се ако ги пие редовно и не ги забравя).За другите неща би трябвало да се е консултирала с генеколога си.![]()
Така е,както го написа Chiana,но аз не съм убедена,че ако глътна едно хапче първия ден и след 1 час правя секс ще съм защитена. Принципно се казва така,защото докато си в менструация не е препоръчително да се прави секс без презерватив. Изчакай най-добре 7 дни. И още нещо-по време на паузата също е защитана!
Специялно за Ясмин това го пише в листовката!Защо не я питаш нея трябва да знае все пак.Доколкото знам е след 7 дни но не съм сигурна
abe ei byly4e takova kak po4va6 da pie6 hap4eta kato dori ne IM ZNAE6 IMETO a kamoli da si im pro4ela opytvaneto, q se grymni.
www.yasmin.bg
ти пък малко прочети каква е темата и ще разбереш,че става дума за приятелката му!Първоначално написано от Анонимко
![]()
Значи примерно още първия ден като ми дойде и трябва да взема първото хапче,така лиПървоначално написано от Chiana
И все пак не ми се вярва още на момента след като съм го изпила и да предпазва
Я другите да кажат
![]()
Да, първото хапче се започва от 1-вия ден на цикъла. Еми така пише в листовката, че действието започва веднага.
HardC0re and BDSM forever![]()
![]()
Абе не може взела съм хапче и то да действа.Просто се изчаква няколко дни-все пак си в менструация. И толкова ли не можеш да траеш 7 дни или там,колкото ти трае. На пректика не е възможно да започне да действа преди да са минали 2-3 дни.Нали за това и 2-3 дни след като ги започнеш ти спира и али за това 2-3 дни след като свършиш опаковката ти идва.това се дължи имено от промяната на хормоналното ниво.1 съвет-правете секс след като й свърши или 1 седмица с презерватив!