- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Агресията
Насилие е имало винаги, просто преди не му се е обръщало внимание... Наште сега са шашнати , но аз като се замисля, като бях в началното даскало беше същата работа. Страх ни беше да излизаме до гаражите, да не ни свият джобните. Всеки ден ставаха боеве...
За сметка на това като бях в гимназията за 5 години да са станали 2-3 боя най- много![]()
По принцип не одобрявам подобни прояви на агресия. Зад всяко дете, проявяващо агресия, особено ако е непредизвикана, се крият някакви проблеми... Най- големите побойници в моя квартал бяха тези от кофти семейства, родители алкохолици и прочие. Естествено имаше и няакви лигави хлапета, които си мислеха, че като набият някой (в повечето случаи по-малък и беззащитен от тях) са големите пичове...![]()
Не знам дали телевизията и игрите имат някакво влияние над агресията при тийновете... Обаче ако баща ти пие и бие майка ти, която съответно бие теб, а по телевизията дават само як кютек и "добрите" раздават шамари и ритници, както и пичовете от игрите, е номално едно 10 годишно хлапе да си мисли, че е в реда на нещата да блъска главата на съученичката си в ръба на чина...![]()
А че телевизията си търси сензации и възможно най- гадни новини, е ясно... Но аз не намирам за интересно да гледам новини, в които се говори само за убийства и побои, когато се случват толкова много други неща...![]()
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.