.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10
    Повече от фен
    Град
    На луната

За тези които разбират от електричество и усилватели.

Значи въпросът ми е малко сложен и малко хора мисла че могат да ме разберат. То темата не е за тука, тя не е за никъде де ама все пак. Начи въпроса ми е следния: на усилвателя имам изходи за 4 колони обаче аз ползвам само 2 от тях, когато на другите 2 включа кабел и на другия край на кабела вместо колона сложа лампичка (малка най-много 9V) и усиля звука тя почва да мига с музиката (зарди тока който усилвателя и подава). Въпроса ми е мога ли това същото нещо да го направя с големи лампи по 220V и ако може какво трябва да си купя (някъв др усилвател ли?) и от къде мога да го купя и горе долу колко струва?

WwW.GangstaZone.Data.Bg

Супер фен
    Град
    VCHC
    Повечето усилватели работят при 12 волта. В сандъците си имат токоизправители къде намаля напрежението от 220 на 12V и също така го изправя (няма усилвател, който да работи на променлив ток). Не виждам смисъл да слагаш 220 волтови крушки. Ако е това което мисля, че искаш да правиш (свето-музикална уредба) и едни най-обикновенни лунички ти вършат работа. Обикновенно са по 6, 12 и 24 волта и по около 20 вата. Не помня на какви цени вървяха. Можеш да купиш от магазини за осветление и магазини за електроника.

Повече от фен
    Град
    На луната
    Значи кат си зема такава луничка промерно и я включа в 1 изход ще свети силно така ли ама искам да е доста силно като лампата ми на тавана примерно

WwW.GangstaZone.Data.Bg

Супер фен
    Град
    VCHC
    Амиии луничките са си доста силни. Светят повече от обикновенните крушки с нажежаема спирала. За сравнение 5х20 вата светят повече от 4х60 вата обикновенни крушки.

Супер фен
    Некой май иска да му засмърди на пуканки в дома му.
    Дете идиот - разбрахме че си спец по колите и моторите ама не знаех че си върл в областта на електротехниката .
    2т. системно

Супер фен
    Ма направоо ги знае. Нали знаеш който не знае закона на ома?
    2т. системно

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    Предполагам че имаш в предвид 9W лампа Макар че всъщност не знам дали има такава. Ако е 9V няма как да прасеш 220V, защото ще гръмне. А и то няма много голямо значение номиналния ток особено за лампи...ако е по-малко напрежението и тока ще светят по-слабо.
    За да работят лампи от 12 на 220 Волта ти трябва токозиправително.
    Но вместо това вземи питай баща си Аз имам от него една цветомузика (това е туй което ти искаш). Има 6 лампи...стари и са със стъкнени абажурчета, които са цветни. Има си и 6 "врътки" с които регулираш честотата и силата на светене, но инъче си светят според баса и другите му там работи

Супер фен
    В компютърните магазини продават неони за компютър които имат вграден микрофон който прави пулсациите. Трябва им единствено постоянно 12в захранване. С такива правиме бегачките с яките музики да светят (ама микрофона трябва да го изолираме доста щото иначе свети постоянно ).
    2т. системно

Супер фен
    Град
    VCHC
    Цитирай Първоначално написано от Amayo
    Некой май иска да му засмърди на пуканки в дома му.
    Бреее и що ще засмърди на пуканки???
    Кое ще му засмърди, като напрежението, което се подава от крайното стъпало на усилватела на всеки канал е 12 волта? Да си подбере лампите с мощност по-малка от максималната на всеки канал и няма да има прохблеми. Ама айде ти ги разбираш тея няма да споря, ти си по тру...
    Какво пише тук???

Gangsta_zone
    Цитирай Първоначално написано от Amayo
    В компютърните магазини продават неони за компютър които имат вграден микрофон който прави пулсациите. Трябва им единствено постоянно 12в захранване. С такива правиме бегачките с яките музики да светят (ама микрофона трябва да го изолираме доста щото иначе свети постоянно ).
    Ето ти го най-лесният начин. Не се занимавай с други "направи си сам" глупости.

Guest
    1vo...koito ne znae zakona na Oma, da si xodi doma
    2ro..zakona e I=U/R, I=U+E/R i oshte 1 zagadkata KOI ostava za vas :P

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си