sherry, мн ти благодаря, че си се занимавала и сипотърсила ама аз точно това есе имах предвид по-горе, че не става....
Ама писах от него повечето неща ги перифразирах и ... абе с моите умения за създаване на текст и на базата на това (нехубаво според мен) есе не мога да опиша просто какво се получи...
А в крайна сметка класната беше в болнични и не дойде да ги вземе, което пък значи, че трябва да си намеря друго есе за др седмица. Мога да избирам от тези теми:

1. Философията трябва да започне с объркване, създадено от самата нея - трябва да се съмняваме във всичко. Георг Вилхелм Фридрих Хегел
2. Единственото сигурно е, че няма нищо сигурно. Плиний Стари
3. Зa да открием истината, нужно е поне веднъж в живота си да подложим всичко на съмнение, доколкото това е възможно. Рене Декарт
4. Единствено философията ще ни разбуди, единстрвено тя ще ни изтръгне от тежкия сън. Сенека
5. Философският проблем на формата: "Не мога да се ориентирам." Лудвиг Витгещайн
6. Философията е въоръжила човека с умението да понася всякакви нещастия. Мишел дьо Монтен
7. Лекият гълъб, като поразява в свободния си полет въздуха, чието противодействие усеща, би могъл да си въобрази, че в беззвъздушното пространство това ще му се отдаде много по-добре. Имануел Кант
8. Който критикува придирчиво другите, работи над своето самоусъвършенстване. Артур Шопенхауер
9. Хусерл отново върна ужаса и очарованието в самите неща.На нас той възвърна света на художниците и пророците: тревожен, враждебен, опасен, но и с пристани на милосърдие и любов. Жан-Пол Сартр
10. Трябва да се вярва, за да се разбира, и да се разбира, за да се вярва. Августин
11. Природата се обяснява, душевният живот се разбира. Вилхелм Дилтай
12. Битието е абсолютната абстракция. Хегел
13. Битието е навсякъде. Жан-Пол Сартр
14. Между нищото и най-малкото нещо на света, разстоянието е по-голямо отколкото между най-малкото и най-голямото. Мишел дьо Монтен

Изборът е голям, но повечето теми....no comment
Та ако може някой да ми помогне наистина няма му откажа, че с моите невероятни умения за създаване на текст...

Ще ми трябва за понеделник, че класната само тая седмица е в болнични