- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Българският език
Чрез този форум се научих да пиша на кирилица.
И сега гледам са си пиша така, защото предполагам на никой не би му било приятно да чете романи на шльокавица.
Ще се научиш,ще се научишПървоначално написано от mon4eto
![]()
Аз пиша на килерица друг .Но в чата пиша на латиница невиждам лошо в това става по бързо иначе повоче на кирелица.
Всеки истински Българин трябва да мрази езикът на Чърчил!
Мълчи! А вместо тебе всеки дол, пътека,
дъбрава, езеро, река, рид, планина
ще викат с глас през всички времена:
"Тук българи са, българи от памтивека!"
аз също пиша навсякъде по всички форуми на български, просто даже ми е по-лесно отколкото да ползвам числа![]()
Ми аз в скайп пиша на латиница, но във форумите на кирилица, естествено. Дразня се от хората, които в този форум пишат на латиница. Хора, виждате ли, че почти всички останали пишат на кирилица пък и това е едно от правилатаА за говоренето на "ше", "бе", "ма" и други..Бих казала - лошо възпитание
![]()
Първоначално написано от caRamelO_cHicA
Тоя КирЕл много хубава кирЕлица ни е написал!![]()
![]()
![]()
Иначе отдавна по форуми пиша на кирилица и ми се струва ужасно грозно каот някой пише на латиница.
"Es gibt Risiken, die man nicht eingehen darf: Der Untergang der Menschheit ist ein solches."
Затова е създадена фонетикатаПървоначално написано от mon4eto
![]()
Ааа,GaBiTyYy -ако не забелязваш във форума има кирилизатор.
Тъпо е да се пише на латиница,при положение,че сме българи и езика ни е хубав![]()
Първоначално написано от extreme_
чИ ко й е на момичИто? Ти да не се казваш КирЕл та да се засегна?![]()
"Es gibt Risiken, die man nicht eingehen darf: Der Untergang der Menschheit ist ein solches."
Ми ето затова трябва да има правило във форума, което да гласи, че писането на кирилица е задължително!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
А най-смешното е,че има и такива,които хем защитават писането на кирилица,хем допускат десетки правописни грешки...Хора,осъзнайте се!
ПИШЕТЕ ГРАМОТНО!!!![]()
![]()
То има,хората дори са сложили кирилизатор...Първоначално написано от Мулиган-чу
Еми аз винаги ,когато не бързам изчаквам да ми се зареди кирилизатора тука иначе половината ми пост е на кирилица ,другата част на латинеца . . .![]()
Винаги съм и продължавам да пиша на кирилица,понеже латиницата е куха работа ... аз за "ше" и останалите ... без коментар![]()
Когато пишеш на кИрИлИца показваш, че си сериозен, възпитан и т.н. (не тъпите лиготии от типа на Sl@dK@t@a@A@a.. или думи като [Ha ДисКу смееее] <ss type="tongueout">:P</ss> bebiii s ipeнчi <ss type="tongueout">:P</ss> <ss type="kiss">:*</ss> leш cмяХхХх <ss type="laugh"></ss><ss type="laugh">
</ss><ss type="laugh">
</ss> haPpyYy ipeнчi ша сni y caнчi <ss type="party">(party)</ss> (копирах го от скайпа) Ами ако искате да ви уважават, да не ви приемат като лигльовци пишете нормално, а именно на български, нали уж сте българи, не неграмотни цигани...
Всеки сам си избира как да пише (това естествено зависи и от интелектуалното му ниво).
И да искаш, не можеш да накараш на сила един неграмотен човек изведнъж да започне да пише и говори правилно, след като той просто не знае как.
Относно жаргонните думи и съкращенията - почти всеки край си има диалекти, някои са по-дразнещи, други не толкова. А и особено в устната реч е много по-лесно да съкращаваш някои думи, за да се изразяваш по-бързо... поне аз докато кажа "какво" вместо "к'во" и ще се откажат да ме слушат..![]()
Пък и млади хора сме, позволено ни е поне за сега да не спазваме съвсем стриктно правилата, докато говорим![]()
Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.
Само времето доказва силата на Любовта.
Аз абсолютно винаги пиша на кирилица, дори и в чатовете. Винаги следя всяка една запетайка, преглеждам по няколко пъти, какво съм написал, и мисля, че това е въпрос на самоуважение. Лошото е, че хората възприемат писането на кирилица, като някакво свръх-усилие, и не си дават сметка, че ако се научат веднъж, кирилицата дава възможност за много по-бързо писане, от латиницата. Най-малкото, защото не се налага да се използват цифри, или словосъчетания от рода на "sh", "zh", и т.н. Пишете на кирилица, струва си!
По-добре да си пишат на латиница,че иначе могат да те шашнат с иэряден правопис и пунктоация.
[size=7][b][u]fosse cos
КИРИЛИЦАТА първо не е измислена от Кирил, а е кръстена на него. Няма да ви давам уроци по история сами проверете, за да знаете защото сте българи. Второ както казах азбуката е кръстена на КИРИЛ, а не на КИЛЕР, че да й вика caRamelO_cHicA килерицаПървоначално написано от leti_cherry
![]()
А тези, които са в чужбина нямат място за извинение, защото и аз съм в чужбина и аз нямам кирилица на компютъра си, но ползвай кирилизаторите(какъвто има и този форум и е много лесен за ползване).
Аз лично при всяка възможност пиша на кирилица, защото обичам и уважавам азбуката си както и езика и родината си. За мен дори е много важно тъй като говоря по цял ден или на английски или на японски и това малко време по форумите или разговорите в скайп с приятелите ми са нещата, които ме свързват с милата ми родина в момента.
Също така се опитвам да говоря и на книжовен език, освен че пиша на кирилица. Понякога разбира се в кръга на шегата или за да допринеса на настроението използвам и някоя диалектна дума(защо не). Не претендирам да имам перфектен правопис или граматика, защото в училище бях глупак и не учех езика си, а се сетих сега когато е късно. Но въпреки това се старая максимално и ако си открия грешка гледам да я поправя![]()
Ооо Това супер мн ме нерви отвратително е да се чудиш как да ги разгадаваш тия кодове или пък повечето от приятелите ми пишат вместо Т пишат 7 което е супер тъпоПървоначално написано от FikyScHetOo
![]()
Извинявам се на всички,че до сега съм писала на латиница,просто не съм знаела,че има как да поправя това.Но сега вече знам и то било вярно,че човек се учи цял живот и пак умира не научен![]()