- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- ЗА нас и обичта ни към "МАТЕМАТИКАТА" в живота
Аз като цяло съм съгласна. Просто смятам, че днешното поколение затъпява, тресейки задник в някое пропаднало заведение. А аз толкова неща научих от рока. Просто ми разви английския, не за друго, а защото бях сигурна, че думата, която тъся, е интересна и ще направи ттекста по-смислен и аз ще се радвам, че я знам. Просто се развивам. А на какво може да те научат хитчетата примерно?
Ясно е, че не от стила музика зависи какъв човек си. Една от най-добрите ми приятелки суша чалга. Но за мен беше голям успех, че успях да й покажа, колко хубава може да бъде една песен (няма да споменавам коя) и колко смислена и красива. Важнто в този живот не е какво слушаш. А моята идея е да покажа на хората, слушащи чалга и хитчета, че музиката не е просто, за да се тресеш на някакви ритми, а може да бъде едно приятно изживяване, което да те разчуства и в което да откриеш себе си. Вярно е, понякога прекалявам, но ако няма кой да прекалява, хората няма да открият това, което съм открила аз (не говоря за всички). А аз, честно да си кажа, никога досега, за година и половина слушане само на хубава музика, не съм съжелявала, че съм се пинтересувала и съм сменилаа музикалните си предпочитания. просто се надявам хората да започнат да чувстват нещо, слушайки определена музика, а не само да слушат и да не чуват.
Вярно е, всички сме хора, но защо да не можем да си помагаме един-другиму, давайки съвети. Че се прекалява, прекалява се. Но днешното поколение не се вслушва в съвети. Целият смисъл е да накараш един човек да почувсва нещо на дадена песен. Аз тва го приемам като добра услуга.
И аз съм против обобщението глобализацията, затова ги избягвам. Смятам, че показва некомпетентност на говорещия. Но да говорим по същество - поглеждали ли сте отстрани нашето поколение? Пускащи снимки по бельо по сайтове, събличащи се в заведение (признавам си и аз съм минала по този път), говорещи повече псувни, отколкото родителите ни някога са чували, пушещи, пиещи и дрогиращи се, развращаващи се още от детска въздраст и чукащи се на 13 години. Кой можа да е нашия модел на подражание? Родителите ни? Учителите? Обществото? Стига глупости, проблемът е в подражанието, а и спокойно мога да кажа, че и музиката си има своето влияние. Възхитени момчета се стремят да приличат на идеали като Азис, вместо да следват своя път и да искат да направят нещо повече с живота си, а 12 годишни момичета се разгхождат като курвички (с извинение и без), опитвайки се да достигнат простащината на едно момиче от село (не съм от надменните софиянки, спокойно) с 10 имплати в гърдите, никакви гласови способности, крадящи музика и неможещи да напишат собствените си безсмислени текстове, състоящи се от думата "секс", не от думата "любов", и наблягащи на своявъншен вид, поради липса на други качества. Към това ли се стремим? Еми, не мога да не спомена, че сме си избрали страхотни идеали. Но какво да се прави. Музика, учеща децата, че е важно не какво имаш в главата, а как изглеждаш. И после защо има изнасилвания (те като се обличат така направо си го просят в общия случай), защо правят секс на 11 години, защо има хора, отхвърлени от обществото, които често посягат на живота си? Нямаме право да се съдим един-друг, но трябва ли да се откажем да променим начина на живот на другите? Нашето поколение се саморазрушава - с побои, изнасилвания, затъпяване, венерически болести, алкохол, наркотици и цигари. Аз лично не смятам, че трябва да се отказваме да спасим от разрушение самите себе си!
П.П. Не казвам, че аз съм перфектна и не съм правила, не правя и няма да правя грешки!
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
Айде да спреш да флуудиш, ако обичаш?Първоначално написано от quench
Не че нещо, ама прекаляваш...
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
И сега кво?Първоначално написано от BornFromPain
Мислиш, че постовете ти са много въздействащи и оригинални, защото ни "забиваш" с художествени похвати, които целят да оборят противника ("Съкърс" каза
), много яко, а?
Направо ме скри в миша дупка...
Нали аз съм повърхностна, тогава защо ТИ се обръщаш така към хора, които не познаваш?За да си изградиш име като големия бунтар и непукист във форума ли
? Сега остава да кажеш и ОМФГ и си номер една, казвам ти.
Не обиждай синеока кукла, нея също не познаваш. Нямаш повод да се отнасяш така с напълно непознати хора. Казваш какво мислиш и доказваш тезата, си, за това е тоя форум. Не да нападащ и да флуудиш. Виждам, че явно имаш много високо самочувствие, за да обиждаш другите и да казваш, че си много повече от един чалгарАми нали се сещаш, че тоя чалгар може да е интелигентен, да чете и знае много, а музиката да слуша вечер за забавление
Нали се сещаш, че можеш да имаш приятели, които слушат чалга, но да са ти приятели въпреки това? И тях ли би нападнал? Това е повърностно мислене...Доста от хората във форума сте злобни...Бъдете малко по - толерантни, затова я пуснах тая тема. Всички ние си имаме и положителни и отрицателни черти. И аз, и ти и всички други грешим...И аз и ти и другите падаме...После ставаме и продължаваме напред. Няма смисъл от дрязги и омраза.
Виж сега...Има хора и хора...Като малка и аз се кефих на чалгата, омръзна ми обаче...Сега 2 от най - добрите ми приятелки слушат чалга. Мога да кажа, че това не им влияе зли, нито са някакви курвички, нито пък глезли...Не са и глупави. Хубави на външен вид, забавни, добре са в училище, възпитани.Първоначално написано от exploitedteen
Много свестни момичета са и не правят щуротии, абе точни са...Селяни има навсякъде, със сигурност има има и метъли, които са селяни или рапъри, които са глупави...Просто тва ми е мисълта, не трябва да отписваме някого, заради музиката...Не винаги сме прави
![]()
аз пък съм бил. това че не си видял, не значи че не съществува.Първоначално написано от exploitedteen
Нали ви казвам...Животът винаги може да ни изненада. Хората - същоПървоначално написано от Lake_bodom
Аз мога с ръка на сърцето да заявя, че съм се кефела на някоя чалга песен, но и на някоя рок...Важното е да ми хареса. Не всички чалга песни са ужасни. Има изключения. И аз иначе мразя факта, че повечето певици са голи и крадат чужди хитове, но има и няколко добри попадения...Все пак един човек може да ме грабне със сърцето си. Ако е добър, честен и ме уважава, няма значение кво слуша, как се облича и т.н...Всеки има право да живее така, както пожелае. Нали знаете тая мисъл:"Облакът не знае защо се движи точно в тази посока и точно с тази скорост. Той просто усеща подтик... тъкмо насам трябва да се движа сега. Небето обаче знае движещите сили и пътищата на всички облаци. Ти също ще ги знаеш стига да се извисиш достатъчно, за да надникнеш отвъд хоризонта." Това е. Няма смисъл от омраза и тесногръдие.
Абе шшш ейййй метъл сатанистите, къде ебаси без менеЩе изляза и вие веднага ще използвате да купонясвате без мен...Ни въ убичъм пък
![]()
Шери....
Само,в крайна сметка,не разбрах какво имаш против омразата,независимо от формата,в която тя намира израз? В действителност, т.нар. низки или отрицателни чувства движат човечеството напред.
Например,даден пробив не став,заради неоспоримите креативни таланти на човека,а защото примерно, неговото желание за себеизява над другите, неговата омраза, алчност и пр. му е помогнала да спрегне именно тези необятни таланти.
Съжалявам,но спред мен е хубаво да си се мразим. Аз лично не мразя,но не понасям....
![]()
Супер съм съгласна с мнението на sherry. Разбира се,че омразата към хората които слушат друга музика с нищо няма да помогне.Е,някои хора продължават да държат на обратното.![]()
To Be Good Is Not Good Enough,When You Dream Of Being Great!
Хората не са постигнали много заради омразата си, а заради обичта си. Омразата не води до хубави неща...Войни, убийства и т.н. са примери за това. Знаеш ли, смешно е, направо е грозно, че в дните, когато се случи тая трагедия с автобуса, който се преобърна, влизам във форума и виждам как някакви хора спорят какви били метълите, кой бил прост и така нататъкПървоначално написано от quench
Грозно е. Има къде - къде по - големи проблеми за дискутиране! Сега ако отидем да говорим с тея хора, дали ще разберем кой каква музика слуша и кой е по - умен? Жертви са всички от тях, просто се е случило. И всички ги боли. Всички са равни пред опасността на смъртта и това ги обединява. Аре да спрем да говорим за разлчичията в предпочитанията и да се зачитаме малко повече, че ставаме смешни.
Между другото, благодаря ти, че най - сетне спря да се лигавиш и да говориш сериозно.![]()
Шери,аз не желая да бъда циничен тип. Ако прочетеш психологични изследвания,ще разбереш,че наистина най-силната мотивация на човек идва от негативните му емоции. Говорим естествено за човечеството като цяло,а не за всеки негов отделен член - защото така ще открием много лесно елементи,които не са способни нито да създават,нито да понасят жестоката действителност.
Наистина,човекът е гадно същество,изпълзяло от някоя помийна яма на еволюцията. Жестокостта ти е присъща,както и гнева,омразата и всички онези качества,които ти низвергваш. Но тук аз не те карам да отваряш обятията си за тях,а да се научиш да ги контролираш като ги опознаеш.
А колкото до любовта - тя може само да създава лично щастие,но не и всеобщо.
Не искам да намесвам трагедията с цел да подкрепя тезата сиПървоначално написано от exploitedteen
Използвах случилото се като пример.Има разлика.Пример за това,че стават стотици ужасни неща всеки ден,а ние вместо да обсъждаме такива неща,обсъждаме кой как се носел и кво слушал.
Вижте,темата е създадена с благородна цел,но истинста е,че смисълът й се губи като обективно поставим въпроса - трябва ли да се хулим и плюем,а не можем ли да живеем по братски?
Шери,ти си един позитивен и интелигнетен човек,но тази твоя нагласа към света ще ти погоди лош номер. Защото когато обичаш света,хората и живота,те не ти отвръщат със същото - "положителните вибрации" от душевността ти (не мога да я кажа тая дума "душа") няма да пренастроят света около теб. Разни екстрасенси,пък и световните религии,казват,че положителната емоция резонира в тъканта на вселената и се връща при теб. Не е вярно - аз не съм човек,който изппитва удоволствие от тъпченето на другите,дори напротив - изпитвам удволетворение когато постъпя добре с някого или му помогна да разерши проблема си. Но досега съм се убедил,че рядко доброто се заплаща с добро - обикновено хората започват да те използват,защото те приемат за слаб и лесен за манипулиране. Колкото повече се отваряш към света с добри намерения,толкова по-жестоки стават ударите му.
Но естествено,ти ще се убедиш в това - дано не е по жесток начин.
Естествено,не казвам,че си някаква луда на антидепресанти и че ни обичаш всичките - но не можеш да разбереш,че ако изпитваш отрицателни чувства,това няма да те направи по-лош и по-студен. Всъщност,в един момент ментално ще се издрайфаш от доброта под формата на някоя жестока депресия и ще станеш като черна дупка.
А трагедиите,които се случват? Нека да ги разгледаме така - ако на обикновения бачкатор му пуснеш само позитивни новини,той сам ще ги отхвърли,това ще породи у него дисонанс и той ще се депресира,защото ще вижда "колко е прекрасен света",а в действителност той самият ще изкарва колкото да се наяде и толкова,нищо няма да му се случва в живота. Ще се запита: "Аз ли съм само така? Най-голямата отрепка ли съм?". Ако това стане масово,можем да си представим какъв ще е ефектът върху обществото.Ако обаче примесваш дъ гууд стъф с дъ бед стъф, подсъзнателно индивида ще знае,че светът е такъв,какъвто той го вижда всеки ден. Всъщност,не мога да си представя сцените на бъдещето общество на комунизма,за които съм чел в сарите утопичнитрудове на комуниситчески подлизурковци - как всичко ще е прекрасно,положително и т.н. В името на Рогатия,това са глупости - като да откъснеш природата на човека от битието му.
А сега за природата на човека - ето,ние не сме отделени от телесното. Мисловното начало в нас се обуславя и пряко контролира от телесното,поради простата причина,че мисълта е средство за защита на тялото. Като се замислиш,ти си оставаш едно животно - но много нещастно,защото можеш да мислиш над проблемите на живота и тъй като си обречена да не достигенш до есенцията,ще се чувстваш нищожна всеки ден. Всички сме така - и колкото по-малко мислиш над същността на живота,толкова по-добре за теб. Смисъла на човешкия разум не е да мисли над Вечното,а да е спомагателна за физиологичните и нервни конторлери на тялото. Тоест,мозъкът ти трябва да управялва ресурсите на тялото.
Това е моята рецепта за щастие. А сега остава само да си я приложа,което ще е трудно (може би безнадеждно).
Та за природата на човека - приматите,от които сме произлезли,са били стадни индивиди. В стадото царят отношения на сложна и жестока йерархия. За да си част от това стадо,трябва да си не само силен физически,но и психически - доколкото една примитвина маймуна може да има психика. Тоест,на тривиален език,трябва да си "животно".
И до ден днешен разликата в обуването между хората е единствено в новия набор изразителни средства - говор,изкуство,облекло и прочее. Но борбата в стадото си е пак същата.
Затова не разбирам,защо трябва да обръщам внимание на друго,освен на собствената си егоистична натура и да потискам другите,за да изтъквам себе си?
Момичето се е постарало пуснало е тема за един проблем ....който и мен ме гложди от доста време примерно като кажа на някой ,че слушам чалга незнам той/тя с какви очи ме поглежда просто не можете да си го представите и това ,че примерно аз слушам чалга не ме прави по-малко човек от този ,който не слуша всеки сам избира каква музика да слуша и как да се облича ,но ние не трябва да го приемаме само визуално "опаковката" не заема чак толкова важна роля в живота ни важното е какво има в душата на един човек !!!
Но нищо не може да промени разсъжденията на някой хора...това със спора между кой какъв е ,какво слуша и как се облича ще продължи нека поне малкото останали разумни хора не обръщаме чак толкова голямо внимание....на този проблем!
точно "опаковката" е решаващата във всеки избор. вродено ни е да избираме по-красивото, по-чистото, по-лицеприятното. Както се казва в един филм "живота е една поредица от конкурси за красота. В училище, на работа, в колежа." Няма как, грозен ли си - обществото те игнорира.Първоначално написано от MG-X-Power
![]()
A не трябва да е такаПървоначално написано от LunaTriCk
Важното е какво носиш в душата си и какви възможности имаш, но това малко хора го оценяват, наистина
![]()
Шери, светът е такъв, какъвто е,а не такъв, какъвто трябва да е! Приемаш правилата му или си теглиш ножа - на мен ми трябваха около 7 години,за да го проумея и все още не съм го приел напълно.
MG-X-Power, ако беше от разумните хора, нямаше да коментираш тук!
Прочетох последните 3-4 страници и осъзнах, че през по-голяма част от темите по този "проблем" са за това кой бил тъп и кой не, кой как се обличал и кой не....и т.н.Не знам защо, има заблудени душичци, които са останали с впечатлението, че идеализираме метъли, скинове, пънкари и т.н. и ги опреличаваме като умни, великолепни, безгрешни и т.н. а чалгарите са нещо долно, проста изцепка на природата и т.н.Не помня някой да е твърдял, че метълите (примерно) са умни, просто се твърди, че чалгарите са по-тъпи от метълите!(не се сдържах!)
exploitedteen каза, че в гена на средностатистическия българин са останали ориенталски следи и за тва се слуша масово чалга (поне аз така го разбрах)...и е прав.sherry твърди, че войните нямат добро влияние върху човечеството, но например, ако не беше Османското робство, което е господствало над българите в продължение на 5 века и османците са налагали своя начин на мислене, своята религия, своя начин на живот и своята музика, нямаше чалгарите да са толкова много!
Повечето чалгари имат...просто мислене.Чалгата е най-достъпната музика в България, а и не само тук, и се слуша масово.Повечето хора (чалгарите де) мислят еднакво (почти) и например не си правят труда да вникнат в уникалността на пънка (примерно)!Защото не е много лесно да си намериш хубав свестен качествен пънк.Но да си намериш чалга е елементарно дори за невежите в технологиите!
Чалгата е начин на живот, мислене и забавление.Лошото е, че повечето чалгари не се замислят много кво ще им пуснат, стига да е с кючекчийските ритми (защото между ориенталска музика и кючек има огроооомна разлика), да се пее за "ти не ме обичаш";"аз не те обичам";"неможеш да си с мен аз съм върхъ"; "искаш ме, искаш мойто тяло, искаш ме/те да имаш/м" и т.н.И тва е все едно и също!Крадени сръбски и гръцки хитове, съчинени текстове за пет минути на масата с компанията, парите, часовника, колата....По принцип в чалгата се пее за материалното (или за секс), докато в метъла например се пее за неща доста далечни от колите, жените, парите...Не случайно метъл баладите са едни от най-прекрасните създавани някога в музикалната история!Естествено и в метъла се пее за привличането между хората, за платоническите удоволствия и т.н., но е поднесено с повече...финес и чувство!
Но се отказвам да сравнявам чалгата и метъла, няма място за сравнение!Просто не може да се сравни песен като 'Губя те бавно" на Герганка и "Angel" на Judas Priest!
quench, гоелми мъдрости почна да ръсиш...радвам се, че си понамалил лекарствата!Но за омразата съм съгласна, защото алчност, ревност, омраза, завист...това са едни от най-чистите и искренни чувства, на които човек е способен!От любов се правят много по-малко неща от колкото от омраза.Друг е върпоса колко са стойностни действията на една личност!
![]()
ПП:Нещо попрекалих с "(примерно)" и т.н. ама....днеска не ми е богат речника!![]()
Tell me ya lie on your bed of nails
Tell me you're losing control
Nightmares in ecstacy ya need
A razorlike crown of thorns
Понякога се чудя как е по-добре да се постъпи с това общество - да му пуснем бомба или да го видим докъде ще стигне?
ПП: експлойтед, нямам твърде много свободно време - просто понякога оперирам на автопилот,което ми дава възможност да мисля за глупости![]()
В природата на човека е да се самоунищожава,така че изчезването ни е въпрос на време.
In your dreams
The pain is so real
Before the dead
You'll have to kneel
Hear your future screams
See your epitaph
As you scream
The dead they laugh
Прав си ,но трябва да ценим и другите качества в човека и "опаковката" е от значение също за да стигнеш до съдържанието трябва да махнеш "опаковката" ,но тя не е всичко не можеш да разчиташ винаги на чара си има един лаф "на чара си можеш да разчиташ 10 секунди после за предпочитане е да кажеш нещо" нека не гледаме само кой как изглежда и как се обличаПървоначално написано от LunaTriCk
Супер! Тогава следващия път,като ида на интервю,ще кажа: "Не ме гледайте,че съм се облекъл като метъл,аз съм железен кадър!"
Нем, на интервюто трябва да изглеждаш добре, но и да се дършиш добре. До язък за готината външност или хубавия кустюм, ако не можеш 2 думи да свържешПървоначално написано от quench
![]()
А до авторката - И как ще ме убедиш освен от биологична гледна точка че съм еднакъв с някъв пробит чалгар който само се върти да гледа задници и коли?
Еднакви сме само от биологична гледна точка.. Всичко друго което твъртите е плот на ВАШИЯ повърхностен поглед :>Това, което адски много те принизява спрямо въпросния чалгар, е изключителни стеснения ти мироглед, възгледите ти на кон с капаци и огромната ти позъорщина- нещо, което при теб се изявява по- силно отколкото при кой да е човек, слушащ чалга, който познавам - а вярвай ми, аз познавам много...
Престани да се биеш в гърдите колко си велик, смешен си... Истински стойностните хора не са тези, които парадират колко са стойностни...
Един съвет за всички, които се мислят за повече от хората около тях, от държавата, в която живеят и от обществото- свободни сте да се оттеглите на някой самотен остров и да си живеете доволни от факта, че не ви се налага да общувате с хората от низшата раса.![]()
Една тема с благородна цел пак се превърна във война на музикални стилове- направо страшно задълбочени са всички...
И отново имам чувството, че тук в тоя форум никой не го ебе умен ли си или тъп, интелигентен ли си или повърхностен, състрадателен ли си или жесток, щедър ли си или пестелив, какви възгледи имаш, какво мислиш за живота, какво мислиш за обществото, какво мислиш за семейството, за любовта, за смъртта... Неее, това е толкова маловажно... Важното е дали си пънкар, метъл или пък долен, гнусен,. мръсен чалгар... Евалата за мисленето ви, хора!![]()
И още нещо- не е задължително да си от субкултура, за да имаш мнение за живота , или мозъчна дейност- иа милиони хора, които са индивидуалности, а и всеки човек е уникален сам по себе си, независимо какво слуша или каква религия изповядва, или къде живее... Както има и много неща, които са общовалидни за всички хора...![]()
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.