.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9

Град
    on the dark side of the moon

къде всъщност се крие щастието?

Здравйте. В момента ме терзае един много сериозен проблем. Тази година ще съм 12 клас. И идва момента когато се счита счита че съм достатъчо голяма, за да поема смело по своя път. Но по важното е да направя големия избор. Самата идея да уча във Франция ( аз уча във френска гимназия)е било винаги нещо като мечта ( дори не цел). Нямам много големи фин възможности, но поне за първата година ще се намерят пари. В момента тази мечта се превръща в съвсем реална възможност. С интерес се ровя в интернет, справочници и др и си представям как уча в университет който се намира в старинна сграда с голям двор където има хора от всякакви националности... И изведнъж се връщам в реалността. Най-важното е : щастлива ли ще съм там? Няма ли да бъда самотна (въпреки хората които ще срещтна), няма ли носталгията да е болезнена? Но най-гадното за мен е факта че си имам приятел ( знам че може да звучи наивно). Наистина не мога да си представя как ще замина и когато се върна всичко ще бъде безвъзратно променено ( защото скайп не е достатъчен за 3 години). Това момче наистина ме прави щастлива.Познаваме се от няколко години и всеки ден е незабравим с него. Адски мн съм сее привързала и не си представям как просто си тръгвам от живота му. Любовта му е нещото което топли сърцето ми, а и той ми е най-добрият приятел и близък човек....Но той е 1 год по-голям и е твърдо убеден че не иска да учи в чужбина, не харесва Франция или с една дума ако би заминал това означава да погази мечтите си и амбициите си ( в бг). И това значи че пътищата ще ни се разделят Ние крояхме планове да живеем заедно, просто се рабираме и обичаме страшно мн. С една дума той е единственото което не мога да остава тук Не мога да зарежа всичко с лека ръка. А и ако замина....не се знае дали ще се върна Другият вариант е да заминем двамата ( но както казах той е решил да остане в бг) и единственият начин да бъдем заедно в чужбина е в Америка ( там е част от семейството му. Но Америка е твърде далеч и не бих искала да живея или да уча там Къде ли всъщност е щастието? Това да учиш в чужбина е шанс, който не е за изпускане....Но и да си намерил духоната си половинка и да зарежеш всичко....от това боли повече.

Ami spored men nai-vajnoto e tvoeto bude6te...Lubov pod put i nad put,kato otide6 tam znae6 li kolko mnog ohora 6te sre6ta6.Shte se vlubi6 v drug,kolkoto i sega ne vuzmojno da ti zvu4i.Taka e....horata zaminavat i puti6tata im se razdelqt..tujno e,no posle sre6ta6 nqkoi po-dobur.Drug variant e da otidete da u4ite na edno mqsto ,no ne e garanciq 4e pak nqma da se otdale4ite..Chovek se promenq kato otide da u4i drugade.E,uspeh!

Тайната на музиката е че тя започва там, където думите
    свършват.

Щастието е в комфорта

А приятелят ти е пич и аз съм твърдо решил да остана тук.
    Просто знам, че не бих бил щастлив никъде другаде.

Цитирай Първоначално написано от Sunny_stz
    Ami spored men nai-vajnoto e tvoeto bude6te...Lubov pod put i nad put,kato otide6 tam znae6 li kolko mnog ohora 6te sre6ta6.Shte se vlubi6 v drug,kolkoto i sega ne vuzmojno da ti zvu4i.Taka e....horata zaminavat i puti6tata im se razdelqt..tujno e,no posle sre6ta6 nqkoi po-dobur.Drug variant e da otidete da u4ite na edno mqsto ,no ne e garanciq 4e pak nqma da se otdale4ite..Chovek se promenq kato otide da u4i drugade.E,uspeh!

+1

Здравей по това което си написала ти личи че вече си голям човек и добре разбираш плюсовете и минусите на това да заминеш или да осанеш. Аз мисля че никой от нас тук неможе да те посаветва кое от двете решения е по-правилно защото се пак става въпрос за твоя живот и за много важно решение. Аз мога да ти кажа от опит че ако заминеш се приготви че няма да ти е никак лесно. Пожелавам ти успех с решението и дано вземеш това което ще енай-правилно за теб.
    Бъди такъв какъвто си защото на света има достатачно други хора.

Супер фен Аватара на iPurple
    Нищо не е вечно и връзката ви няма да е. Във Франция ще си намериш много по добър приятел повярвай ми.. Там хората са много по-добри от тук и като заминеш няма да искаш да се върнеш.. Ще си намериш много приятели много по добри от тези които имаш в момента защото хората там са много по културни не са като тия тъпанари тук.. Така че моя съвет замини и се радвай защото не всички имат тая възможност. Аз нямам търпение да стана на тази възраст да мога да замина. Успех

Град
    LoveTown
    Rasbira se ce trebva da otides! Takov sans se pada vedns v zivota i ne trebva da go propuskas. Pristel ste si nameris vinagi, no tova da otides vav Francija i da obogatis sobstvenata si kiltura i vzpristeiata si nema da mozes da go napravis drug put.

Tam otnacalo ste ti e drudno, no sled malko ste sviknes i ste se radvas ce si zaminala!
    Moeto mnenie e ce trebva da otides, no vse pak ti resavas!
    Uspeh!
    Никой не умира девствен ,животът преебава всички

Голям фен
    Град
    Констанц
    мога само да ти кажа ,че щастието е много субективно нещо и само ти сама можеш да решиш какво е важно за теб и какви цели имаш в живота си. Тъй като вече съм минала по този път мога да ти дам няколко съвета...1. направи избора ти зависим от това което ти самата искаш и смяташ за правилно и смислено за бъдещето ти, а не го свързвай с други хора, защото рано или късно те ще си отидат от живота ти и ще съжаляваш, че не си следвала мечтите си (може би само със семейството ти, но те ще са винаги до теб...). Дори в най добрищ случай да останете заедно с приятеля ти и да се ожените и да имате семейство ...винаги когато дойдат проблеми ще го обвиняваш,че заради него не си изпълнила мечтите си...
    2. Бъди напълно сигурна ,че искаш да учиш в чужбина защото животът тук и следването не е като в бг... тук си съвсем сам и можеш да разчиташ само на себе си и определено не са много хората които са готови да ти помогнат...партитата също са рядкост, а и ако нямаш финансови възможности трябва да си достатачно издръжлива за да следваш и да работиш... трудно е,но аз не съжалявам че взех това решение и уча в чужбина въпреки трудните моменти...Но реши сама дали найстина го искаш ,защото видях много хора които се пречупиха пред липсата на партита,приятели и роднини... Пожелавам ти успех и да те приемат където искаш.
    П.П може да ме поканиш на гости ако си в Париж
    Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
    Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
    Аз съм човекът, който те отвращаваше
    Аз съм човекът, на когото се подиграваше
    Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
    Но и аз съм Човек - като теб.

Цитирай Първоначално написано от Sunny_stz
    daam i spored mene!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си