Виж,разбирам,пич,че си в цикъла,но не е нужно да си толкова брутален - плашиш ме! И с тоя аватар! Брррр....
Но! Днес съм в добро настроение и съм решил да те просветля!
Магията в Средната земя не е толкова директна като ефект,колкото в други фентъзи-вселени - тя е като поточе,което става на река,а после се излива като отприщен бент. Разбираш ме - не можеш да идеш и да мяткаш еквивалента на атомни бомби,освен ако не си някой баят силен - а сред елфите не са останали такива индивиди. Затова,фешън бронята на Халдир и на Пеещите оръжия няма да могат,с колкото и магическо умение да са изковани,да издържат в боя на атаки с тежко оръжие като секира или урукски ятаган. Те са създадени,за да могат гей-елфите да си въртят задниците по-лесно из горичките и прочее.
Това,че за ролята на Халдир е избран актьор с по-така (да не обидим някого) пълно телосложение е фкат. Само че Толкиновите елфи са слабовати,защото тяхната сила е насочена към гъвкавост на мускулното влакно (ако ще трябва да обясняваме с анатомия фентъзи сюжет),а не към маса. Затова Халдир е дебел елф с изсвелено-руса коса и изкуствени мигли.