- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- За Чалгата И Хората
абе важното е да си хейтърсъщо толкова модерно колкото да си фиешън хаус-чалгар
![]()
Първо: Чалгата е световно, не само българско явление... Или искате да ми кажете, че Парис Хилтън и Black Eyed Peas са нещо по- смислено от чалгата? Същата работа са...
Второ: Защо си тровите живота с подобни неща... Чалгата била известна, всички слушали чалга, чудо голямо....Нали вие не слушате, защо се занимавате с другите.
Аз не слушам чалга, но не ми пречи...
Иначе статията е интересна, но доста крайна![]()
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
Първоначално написано от rosskata
ако не беше, нямаше да се чете![]()
Да слушаш метъл е личен избор,да слушаш чалга е присъда....![]()
Мм статията е смислена.Проблема одавна не е в това какъв стил слушаш,проблема е че се повече и повече този стил се налага се едно е единствен на света.Никога не бих се ръководил от това какво слушат другите и за да направя впечатление някому да го слушам и аз.Много от тиинчетата постъпват точно така.За мен това е овцедушие.Чудел съм се как може да се възпитава който и да е при такава пошлост в клиповете на чалгаджийките.Какъв пример дават на младеща някви разголени каки?А после се питаме защо![]()
има курви???
Той ще го научи,ти пък ще го научиш него,аз ще те науча тебе,онзи пък ще научи мен-благословен да бъде този ден,когато всеки заблуден от лъча на познанието бъде озарен.
Това, че ти слушаш тези изпълнителни, не значи че и те трябва да ги слушат. Аз също харесвам Scorpions и Deep Purple, но никога не съм натрапвала личния си вкус на останалите. Точно там ви е грешката. Какво толкова като се слуша чалга или метъл или тем подобни неща? И не съм съгласна, че слушането на даден стил музика те кара да живееш по определен начин. Едното няма нищо общо с другото, стига да не си дотолкова вглъбен в определен стил. И да, Мартин Карбовски определено е много краен във всяко едно отношение и определено му липсва едно от най-важните човешки качества - толерантност и уважение към останалите, било то и по-различни от теб.Първоначално написано от reason
Още нещо - това, че един човек слуша чалга, не значи, че той е по-малко човек от всички останали и че ще пропадне. Защо сте толкова тесногръди бе хора??? Роската правилно каза, че 50 Cent, Black Eyed Peas, Ne-YO и хиляди други изпълнители не пеят нищо по-смислено. Дори напротив, но вие им се кефите нали. Айде, тези които не харесват чалга и слушат рап и хип хоп със сигурност ще се сетят за една песен на DMX, в която той изрежда около 2 мин имената на момичетата, с които е бил - Миника, Вероника, Джесика и прочие. Това смислена песен ли е ?
П.П. Голямо разделение правите между метъл и чалга... Не ми се щеше да споделям, но не веднъж ми се е случвало да виждам как метъли друсат весело задници под звуците на някое ритмично поп-фолк парче... Вече нищо не може да ме очуди. Просто се забавлявайте и не се впрягайте за такива дребни и маловажни неща, като това кой каква музика слуша. Слушайте това, което ви е на душата![]()
ne mi se 4ete...ama kat go pro4eta 6e ti kaja![]()
![]()
Тъпа съм - опитвам се да бъда Emo! Ама нещо не ми е в кръвта..
Как ще го знаят, като няма такъв... Изразът е "едва ли не", а "камо ли" е съвсем друга мизерия...Първоначално написано от Ескада
Не ме карай да започвам с тва, темата е друга все пак...Първоначално написано от protoss
Може би защото постоянно ни навират чалгата в лицето? Чалгата е навсякъде около нас, тя наистина е начин на живот за едно мнозинство. Тя не може да бъде игнорирана току-така.Първоначално написано от rosskata
Ъхъ, ъхъ!Първоначално написано от malone
Нима? Или просто притежава нещо, което повечето от нас нямат - воля да се защити?Първоначално написано от Cool^GirL^^
Затва и тях ги определям като чалга (;Първоначално написано от CooL^GirL^^
Работата не е до музиката. Чалгата в музиката е последствие, не причина, макар че точно "поп-културата" държи хората в заблуда. Трябва да се борим с истинските причини - липсата на душевни ценности, на вяра в някаква, каквато и да е, система от идеали.
Статията е стара, от 1999. Доколкото си спомням (защото нямам време да я чета пак), в нея Мартин би се радвал, ако наистина попаднем под американско културно влияние, само и само да се отървем от чалгата. Днес, осем години по-късно, стана точно обратното - едва ли не целият свят е под чалга-влияние. Както чалгата в България започна като музика, крадена от Турция, Сърбия и т.н., така сега целият свят краде от Америка идеалите за "гъзария" - звезди, гангстери и подобни пълнипразни уроди.
В един объркан свят като днешния, вече няколко поколения откриват нещо лесно разбираемо (всъщност ти трябва малко да се замислиш, за да откриеш, че няма смисъл), в което да вярват, в чалгата, в гъзарията. А знаем, че чалгата във всичките й форми е забавна, докато не повярваш в нея.
слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
писна ми вече от тези беди
три коли мухи изяде и не се убеди,
че горе, на тавана, има само греди...
Глупости!!! На него просто му е хубаво да преиначава нещата, да ги окрасява и по този начин да стане поредния комерсиален и четен автор на разни статийки. Признавам, че е наистина добър, но определено не смятам, че се "защитава", както ти казваш! Как се защитава? Разликата между него и повечето хора е, че на него не му пука да каже истината такава, каквато е (или такава, каквато той мисли, че е, защото неговата и моята истина са две напълно различни истини)... и то защото има кой да го чуе/прочете. Защото и аз и ти и който и да било можем да кажем същите неща, но казаното ще си остане като ехо в пустиня. Той просто има аудиторияПървоначално написано от Бунтар
![]()
В момента правиш същото, за което го набедяваш него. Отричаш чуждото мнениеПървоначално написано от CooL^GirL^^^
![]()
Нали се разбрахме, че няма да има повече такива теми?!