- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Насилието и Човекът
ами темата е много сериозна и важна..в днешно време насилието за жалост е част от ежадневието нивсички типове имат еднакво "гадни" страни са много страшни!аз мисля,че всяко от изброените води до психическо насилие,е не точно насилие ,но нараняване!например сексуалния турмоз,просто не ми се коментира какви щети върху психиката нанася,физическия и семейния също..
аз лично се страхувам от сексуалното насилие ...ами няколко пъти са ме заплашвали с това и всеки път съм умирала от ужас,било е от мангали и строители по улицата...всмисъл "ще те изе*ба,кукло"и подобни,преди ме беше страх,е и сега ,де ,но не чак толкова,разбирам,че това са просто отчаяни строители ,които се правят,на много интересни!!!е,имам едно на ум,но не го приемам много навътре..
Най-много ме е страх от сексуалното насилие,както вече казах..нямам впредвид училищните момчешки свалки и т.н,а говоря точно за изнасилването!!!ако не дай си Боже ми се случи нещо такова,няма да мога да го преживея..Не мога да си представя какви изроди са способни да правят такива гадории!!!семейното насилие не ме е страх,защото никой от родителите ми не ме е удрял и мисля,че няма вероятност да ми се случи,достатъмно доверие им им!от психическото насилие..да ви кажа честно,никога не ми се и случвало да ме обиждат само с "лигла,кучка и подобни"което не може да навреди на психиката ми,тъй като знам,че не съм такава..а физическото ..никога не са ме удряли..нито в у-ще нито никъде,само веднъж една ми заби шамар,но това в никакъв случай не мисля,че е нещо сериозно..
има толко престъпност,че да ти се отще да ж ивееш!Дано сега като влезнахме в Европа държавата се оправи!!!
Първоначално написано от exploitedteen
Кво ти пука, нали обичаш насилието...![]()
Виолирам...На виола не моем да свирим, сори...
(спам му е майката)
И за да не е спам, ще кажа най-сетне нещо по темата. Най- много ме е страх от физическото и сексуалното насилие... Там се чувствам най- малко защитене и сособна да се защитя. Психическото насилие... Борила съм се с него доста успешно.
За домашно няма опасност.
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
Тва е ужасно. Не мога да разбера как един човек може да преодолее нещо такова. Честно казано, винаги съм си мислила "е, тва на мен никога няма да ми се случи", а съм сигурна и че повечето хора мислят така. Тъпото е, че се случва. И някога може да се случи и на теб. Но ние не вярваме. Едно 50% от момичетата, които познавам, гледат да покажат колкото се може повече плът. И за кво? Зада свалиш някой потен циганин в дискотека? Нямам нищо против кръста и краката да се виждат или някакво деколте, но смятам, че то трябва да бъде по определен повод, на определено място и да не е ежедневно облекло. Разбира се, не твърдя, че за да ти се случи нещо такова, трябва да си облечена така.Първоначално написано от ThePainIsReaL
Както и да е. Мен наште винаги са ме обвинявали, че съм прекалено смела и един ден ще си изпрося боя. Щото имам лошото качество да си казвам всичко в лицето, да не се страхувам да се разхождам по малки улички през нощта и т.н. Един побърканяк покрай даскалото даже ми беше насочил пистолет. Ама кво да се прави. Вълка кожата си мени, но нрава никога.
rosskata,
Съгласна съм с теб, че физическото насилие причинява психически последствия. Но не винаги. Щото има хора, които така си живеят. Аз имам един приятел, който през ден идва с някакви наранявания, но човекът нито се оплаква, нито му вреди на психиката.
exploitedteen,
Тва че на теб физическото насилие ти е в кръвта, не означава, че при всички е така. А, бтв, ти нещо против мазохистите ли имаш????
Са и към двамата,
Бихте ли престанали спора, преди Бат Мачока да дойде и да ми заключи тематаОбещавам ви да си намерим тримата една хубава тема и да си спорим надългои нашироко
![]()
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
"Насилие" тежка дума, явление, което се случва всеки ден около нас.Част от начина ни на живот.Насилието е страшно нещо, с големи последствия.Според мен първоизточника и най-страшния вариант на насилието е домашното.То не винаги се проявява чрез физически наранявания.Много по-често това са чисто психически травми.Ако дете е станало свидетел на семейно насилие, особено в ранна детска възраст, то ще го приеме като нещо нормално и един ден, самото дете ще е насилник.Или по-лошо:ще се изолира от света.
За психическото насилие няма да говоря.Мисля, че всички сме били жертви и дори понякога сме психически насилници.Нараняваме най-много тези, които обичаме.
Колкото до сексуалното насилие.За мен тези изверги са психично болни и трябва да се диспанзират.Насилниците имат психични отклонения, те не осъзнават какво правят, но често техните действия погубват животи.Защото ако си станал обект на такова насилие, рядко може да преодолееш психическата травма.
Физическото насилие е навсякъде около нас.Както каза роската, може да срути нечие самочувствие.Особено при децата.Аз като бях малка в квартала доста ме тормозеха и не ми се отразяваше добре.Не го приемах като рана, която зараства.
Според мен насилието не е никога само един вид.То винаги води до тежки психологически последствия, телесни наранявания...
abe nqma hubavo nasilie....si4ko e gadno......ne predpo4itam ni6to![]()
(to koi predpo4ita)
![]()
![]()
Тъпа съм - опитвам се да бъда Emo! Ама нещо не ми е в кръвта..
Най-ужасното за мен е сексуалното насилие... защото сякаш то оставя най-дълбока следа на психиката, въпреки че има и отделен отговор-психическо. Някак си не си представям изнасилване или нещо подобно, докато психическото насилие някак мога да си го представя-аз не съм идеален човек и очаквам упреци от всички страни-независимо от кого, понеже не се надявам хората на които държа да не кажат лоша дума за мен.
При всички от изброените насилия има... едно такова... уронване на "егото", самоуважението, самочуствието и т.н. които имат пряка връзка с последния изброен вид-Психиката. Така че:
сексуалния тормоз=физика+психика,
може да не съм права, но аз така мисля.
Всеки един вид насилие,било то физическо,сексуално или психическо,впоследствие оставя отражение върху характера на човек и отношенията му с другите хора.Сексуалното насилие е просто отвратително и мисля,че бих полудяла,ако ми се случи нещо подобно.И все пак смятам,че психическото малтретиране е най-ужасно и именно от него най-много се страхувам.То може да продължи не само в детството...някой цял живот може да бъде умишлено подтискан и мачкан.
Темата наистина е много важна,защото това са травми,които остават за цял живот
![]()
za men nai stra6no e psihi4eskoto nasilie i sexualnoto drugite vidove nasiliq se prejivqvat po lesno i bez tolkova golemi du6evni rani .
Karai Da E Veselo Boli Te Fara Za Drugite Ne6ta !
ami.. nito edno ne sum izjiviala v pulnia smisul na dumata. i chestno kazano ne znam ot koe me e strah nai-mnogo. baba mi kazva "ot prost strah da niamash, ot lud da se pazish".. dolu gore nai-viarno. naistina ne znam... no i mislya, che te sa svurzani. ne moje da budesh iznasilen bez fizicheski tormoz, nito prebit bez psihicheski... znam samo, che za takiva prestupleniya smurtnata preisuda ne tryabva da e zabranena. pone za nai-krainite sluchai...
It's a truth of life that every one lies! The only variable is about what. Dr. House
Чета си аз постовете .. и осъзнавам че всъщност не ме е страх.
Да започна с физическото насилие - може да съм момиче, но държа на болка. 2-3 шамара, ритници .. и какво - ще стана и ще си замина. След 2 седмици нищо няма да ми има.
Психологическото - може да се сдухвам от много неща, но по принцип толкова работи съм преживяла, че някак си не само съм затворена към пренебрежителното отношение нахората, а изобщо усещам кога хората могат да ме наранят. А когато се случи настройвам психиката си на друга вълна и всичко минава по-лесно.
Домашното - вече е късно да ми се случи в родния ми дом..
И остава сексуалното - много от момичетата казаха, че се страхуват именно от него. Аз лично съм преживяла 3 опита за изнасилване. Говоря за сериозни опити - заплашване с оръжие, крясъци, викове, шамари (върху мен). Беше ужасно и трите пъти - наистина ако не ви се е случвало ви пожелавам никога да не ви се случва, ако вече ви се е случвало - да не ви се случва отново. Някак си съм претръпнала към това. Преодоляла съм страха си от самото изнасилване, но за съжаление травмите от предните не си минават просто така и остават.
Еми не съм много съгласна. Физическото насилие над момиче е ужасно нещо. Въпреки че и аз мисля че не е толкова страшно и непреодолимо за психиката.Първоначално написано от Th3WildAng3l
Психическото -еми, гадное. това е нещото, към което никога няма да претръпна. Толкова съм била измъчвана от 1 до 7 клас, че незнам. Верно е, направи ме по-силна, но само пред други хора. Онези, които са ме тормозили преди, винаги ще си останат лош спомен, а и хора, от които да се страхувам.
За домашното - и на мен не ми се е случвало. Но никога не е късно родителите да полудеят, чукам на дърво.
За сексуалното - много ми е мъчно за теб. Но все пак смятам, че никога не може тва нещо да се превъзогне и ако пак стане нещо такова, да чукаме на дърво, пак ще се уплашиш и ще действаш инстинктивно.
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
Страхувам се от политическо и икономическо насилие - с отделният индивид или с по-слаба организация можеш я да се бориш,я да се скриеш. От държавата няма как,ако си никой...
Иначе и психологическото насилие е много страшно - много от хората,които казват,че не ги е страх не са изпитвали психологически травми на собствен гръб. Е,аз съм - не е весело. Това е нещо,което рационалните ти сили не могат да преборят,нещо,което се загнездва в съзнанието ти и се самозадейства и самоподхранва от най-проста психологическа рефлексия върху ставащото около теб. Рааната може да оздравее,но умът - трудно!
Неее,не електрошокът,неее!!! Недейте докторе,повече няма да ви пипам компютъра и ще си вземам хапчетата редовно!!! Неее!!! Гхххх....
Буахахахаха!!! Точ' тъй! Мъжете и жените равни във всичко!!! Не можете да ми казвате "ама нали трябва да сме равни?",а после "еее,ама аз съм жена,а ти си мъж - това е твоя работа!"
![]()
![]()
Само аз да отнасям пердаха,а?!
![]()
Мамка му не отновоПървоначално написано от exploitedteen
Писна ми да споря с теб по тоя въпрос. Цяла тема може да си отворим и да се забавляваме
НЕ, НЕ СЪМ САКСИСТКА! Тва го знаеш много добре. Саксистка съм само когато съм в мензис
![]()
А, колкото до въпроса - ма заповядай. Естествено, че можеш да ме удариш. Удряло ме е момче, нито е чак толкова страшно, нито е в разрез с моите принципи. Аз съм на принципа "око за око, зъб за ззъб". Хан Крум ми викат![]()
Erin Everly
Говорих с момичето за дадения от нея пример. Думите ми не бяха казани по принцип, а за нейния случай.Първоначално написано от exploitedteen
Пф... Не сятам никого за боксова круша. Смятам, че ако аз ударя едно момче, което често се случва, то има пълното право да ме удари. Е наскоро шамаросах на 2 на 3 пъти един, но той не ми отвърна. Тва си е негов проблем. Сега... незнам кой има по-висок праг на болката. Дори не помня въз основа на какво го разправях. Затова не мога и да ти разшифровам думите си.
Erin Everly