.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 34 от общо 34
    Цитирай Първоначално написано от machoka
    Доста ограничено и първосигнално мислене показваш, а си личи и не особено добрата ти осведоменост.

Всъщност т.нар. неправилно стил 'чалга' ти е пробмил мисленето много повече, от колкото на най-заклетият чалга фен. Щом идентифицираш цялата бг сцена с поп-фолка, как иначе може да е
    И с какво ми го и промил ако мога да запитам? А и осведо ми ме като не съм добре осведомен.
    Всъщност имаме много талантливи млади музиканти, само че не си чувал за тях - което не ги прави по-малко талантливи или по-малко неуспяли.
    И кои са те? Нека направо да изключим чалгата... и моля те недей да изреждаш разни пианисти, цигулари и т.н...тук говорим за сценатана популярната музика. Кажи ми ги тези музиканти, защото аз съм слушал страшно много българска музика и досега не съм видял много музиканти, които да имат повече от 5 качествени песни.
    Идеята в целия сценарий е, че няма ПУБЛИКА тук - разбирай го и в буквалния, и в преносния смисъл.
    Много вярно.
    бан по ип и профил
    заобикаляне на бан + нови нарушения

Мега фен Аватара на machoka
    Изчалгаряването не се постига чрез феновете на друга музика. Ако един СКА фен е станал чалгар, то той не е бил истински СКА фен - т.е. не попада в тяхното съсловие. Т.е. на стадиона, където Азис раждА, нямало е СКА фенове или хора, слушащи Моцарт.. или Боб Марли... или Гънс

Че защо пък да изключвам 'разни там пианисти и цигулари'..?! Те са истинските музиканти, отдаващи се на музиката целодневно. Но мога да ти обясня и за доста наши оперни прими, прими балерини и всякакви други прочути по много страни наши българи, работещи в сферата на изкуството.

А и в поп-фолк сферата работят много кадърни хора - тон режисьори, както и други учени люде с висшета и т.н...само дето 'фронтмените' - певиците като Азис и другите им производни ги заслепяват.. със стила си. Но в крайна сметка това е един бизнес, който изхранва страшно много семейства.

.. а и .. един Милчо Левиев - най-великият джазмен за мен от българите, изгря в Щатите, чак в дълбокото последствие направи сума ти концерти и майсторски класове в България /след демокрацията/... но това, че успя в Щатите не го направи неуспял в България. Това, което искам да кажа е, че независимо къде 'успееш', ти си успял и тук А в чужбина има много наши музиканти - Васко Василен, Веско Пантелеев Ашкенази, Николай Евров, Минчо Минчев, Виктор Чучков, Светлин Русев и т.н. - солисти на световни оркестри, почетни професори на световни Академии, композитори на интернационални филмови продукции и... абе много е за говорене

Цитирай Първоначално написано от machoka
    Че защо пък да изключвам 'разни там пианисти и цигулари'..?!
    Защото говорех за популярната музика, а и бях сигурен, че ще кажеш за тях.
    А и в поп-фолк сферата работят много кадърни хора - тон режисьори, както и други учени люде с висшета и т.н...само дето 'фронтмените' - певиците като Азис и другите им производни ги заслепяват.. със стила си. Но в крайна сметка това е един бизнес, който изхранва страшно много семейства.
    Не мога да разбера защо винаги кажи-речи защитаваш чалгата. Поне аз от хора като теб бих очаквал пълно отричане на този стил...

От музикантите, които си написал смъ чувал само за Веско Пантелеев (и то само 1 песен) И го го научих пак от теб. С риск да се изкажа супер смешно тези хора имат ли авторска музика и имаш ли линкове към тяхни творби.
    бан по ип и профил
    заобикаляне на бан + нови нарушения

Аз не се изказвам ласкаво за чалгата като 'изкуство', а като бизнес. Също като при Слави - ужасен певец, страхотен бизнесмен, издържащ поне 100 семейства и направил милиони от нулата, продаващ мартенички в подлез.

'Авторска' музика в момента не мога да ти намеря - иначе един от тези изброени е композитор - лично е работил и е голям приятел с италианската легенда във филмова музика - Енио Мориконе
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%...BE%D0%BD%D0%B5

За съвременният поп не е нужно само да си добър и талантлив, нужно е да имаш добър PR, стабилна финансова подплатеност... и много връзки

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от Amayo
    Сега чалгарските студия са много по модерно оборудвани, с добър персонал, правят добра звукова и гласова обработка което преди в доста песни беше на гаражно аматьорско ниво.
    Малеееее... Откога качеството на звука прави дадена песен по-стойностна?

Че такъв остана ли? Шамара вече се насочи към US пазара, Ванко си гледа курвите и то приключи.
    Ще ми кажеш, че цялата българска хип-хоп сцена се състои от тез двамата кретени? Ти верно си бая заблуден...

Каризма, група те, антибиотика
    Тез трите може да не са поп-фолк, ама пак са чалга.

Цитирай Първоначално написано от LunaTriCk
    Едит. Е, щом не я отричаш...какво не харесваш на Каризма, Руши, чалгата тогава
    Между комерсиална музика и комерсиална боза има доста голяма разлика...

и т.н....
    слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
    писна ми вече от тези беди

три коли мухи изяде и не се убеди,
    че горе, на тавана, има само греди...

Супер фен
    Бунтар ше казваш ли нещо съществено или да почвам да те храня на безпочвена основа- ?
    2т. системно

Guest
    Цитирай Първоначално написано от пор
    Цитирай Първоначално написано от alice sw

и малко за алтернативните групи- преди няколко години бяха доста популярни - БТР, ПИФ, Сленг, Ахат, Уйкеда и така нататък - те в един момент залязоха, просто из4езнаха - повлияха се от общото зву4ене на поп (?!?) музиката в България
    това за ПИФ и Уикеда не важи

чудя се дали Amayo се опитва да дразни някой като казва, че бг рапът започва и свършва с мишо дриснята и оня другия капут, или наистина го мисли
    Ти така кат ме гледаш как мислиш?
    нкйгкбкгг уиъжоуууфпи

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Цитирай Първоначално написано от пор
    Цитирай Първоначално написано от alice sw

и малко за алтернативните групи- преди няколко години бяха доста популярни - БТР, ПИФ, Сленг, Ахат, Уйкеда и така нататък - те в един момент залязоха, просто из4езнаха - повлияха се от общото зву4ене на поп (?!?) музиката в България
    това за ПИФ и Уикеда не важи

чудя се дали Amayo се опитва да дразни някой като казва, че бг рапът започва и свършва с мишо дриснята и оня другия капут, или наистина го мисли
    Ти така кат ме гледаш как мислиш?
    нкйгкбкгг уиъжоуууфпи
    жножнцнн си майката в жнатонжт !
    2т. системно

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си