- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- За качеството на съвремената българска музика
И с какво ми го и промил ако мога да запитам?Първоначално написано от machoka
А и осведо ми ме като не съм добре осведомен.
И кои са те? Нека направо да изключим чалгата... и моля те недей да изреждаш разни пианисти, цигулари и т.н...тук говорим за сценатана популярната музика. Кажи ми ги тези музиканти, защото аз съм слушал страшно много българска музика и досега не съм видял много музиканти, които да имат повече от 5 качествени песни.Всъщност имаме много талантливи млади музиканти, само че не си чувал за тях - което не ги прави по-малко талантливи или по-малко неуспяли.
Много вярно.Идеята в целия сценарий е, че няма ПУБЛИКА тук - разбирай го и в буквалния, и в преносния смисъл.
бан по ип и профил
заобикаляне на бан + нови нарушения
Изчалгаряването не се постига чрез феновете на друга музика. Ако един СКА фен е станал чалгар, то той не е бил истински СКА фен - т.е. не попада в тяхното съсловие. Т.е. на стадиона, където Азис раждА, нямало е СКА фенове или хора, слушащи Моцарт.. или Боб Марли... или Гънс
Че защо пък да изключвам 'разни там пианисти и цигулари'..?! Те са истинските музиканти, отдаващи се на музиката целодневно. Но мога да ти обясня и за доста наши оперни прими, прими балерини и всякакви други прочути по много страни наши българи, работещи в сферата на изкуството.
А и в поп-фолк сферата работят много кадърни хора - тон режисьори, както и други учени люде с висшета и т.н...само дето 'фронтмените' - певиците като Азис и другите им производни ги заслепяват.. със стила си. Но в крайна сметка това е един бизнес, който изхранва страшно много семейства.
.. а и .. един Милчо Левиев - най-великият джазмен за мен от българите, изгря в Щатите, чак в дълбокото последствие направи сума ти концерти и майсторски класове в България /след демокрацията/... но това, че успя в Щатите не го направи неуспял в България. Това, което искам да кажа е, че независимо къде 'успееш', ти си успял и тукА в чужбина има много наши музиканти - Васко Василен, Веско Пантелеев Ашкенази, Николай Евров, Минчо Минчев, Виктор Чучков, Светлин Русев и т.н. - солисти на световни оркестри, почетни професори на световни Академии, композитори на интернационални филмови продукции и... абе много е за говорене
![]()
Защото говорех за популярната музика, а и бях сигурен, че ще кажеш за тях.Първоначално написано от machoka
Не мога да разбера защо винаги кажи-речи защитаваш чалгата. Поне аз от хора като теб бих очаквал пълно отричане на този стил...А и в поп-фолк сферата работят много кадърни хора - тон режисьори, както и други учени люде с висшета и т.н...само дето 'фронтмените' - певиците като Азис и другите им производни ги заслепяват.. със стила си. Но в крайна сметка това е един бизнес, който изхранва страшно много семейства.
От музикантите, които си написал смъ чувал само за Веско Пантелеев (и то само 1 песен)И го го научих пак от теб. С риск да се изкажа супер смешно тези хора имат ли авторска музика и имаш ли линкове към тяхни творби.
бан по ип и профил
заобикаляне на бан + нови нарушения
Аз не се изказвам ласкаво за чалгата като 'изкуство', а като бизнес. Също като при Слави - ужасен певец, страхотен бизнесмен, издържащ поне 100 семейства и направил милиони от нулата, продаващ мартенички в подлез.
'Авторска' музика в момента не мога да ти намеря - иначе един от тези изброени е композитор - лично е работил и е голям приятел с италианската легенда във филмова музика - Енио Мориконе
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%...BE%D0%BD%D0%B5
За съвременният поп не е нужно само да си добър и талантлив, нужно е да имаш добър PR, стабилна финансова подплатеност... и много връзки![]()
Първоначално написано от Amayo
Малеееее... Откога качеството на звука прави дадена песен по-стойностна?
Ще ми кажеш, че цялата българска хип-хоп сцена се състои от тез двамата кретени? Ти верно си бая заблуден...Първоначално написано от Amayo
Тез трите може да не са поп-фолк, ама пак са чалга.Първоначално написано от Amayo
Между комерсиална музика и комерсиална боза има доста голяма разлика...Първоначално написано от LunaTriCk
и т.н....
слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
писна ми вече от тези беди
три коли мухи изяде и не се убеди,
че горе, на тавана, има само греди...
Бунтар ше казваш ли нещо съществено или да почвам да те храня на безпочвена основа-?
2т. системно
Първоначално написано от Amayo
![]()
![]()
нкйгкбкгг уиъжоуууфпи
жножнцнн си майката в жнатонжтПървоначално написано от Анонимко
!
2т. системно