Да, признавам, че заглавието е гръмко, но беше предизвикано отт една голяма нечестност на Европейското първенство по фигурно пързаляне. Естествено, вие, предполагам, се сещате за кои наши за пореден път ограбени фигуристи, говоря. Естествено, както на Олимпиадата, така и на това европейско, нямаше значение какво е изпълнението на фигуристите, а от коя държава идват. Странно е, че французите получиха титлата, скачайки от 7мо на 1во място, само благодарение на волната програма. Какво да се направи, това рамо, ударено от съдиите просто не мога да го преглътна. Естествено, скромното второ място е заето от Руската федерация. И къде останаха българите? Ми на трето място, сигурно е нямало още някоя Велика Сила, за да ни пратят на 4то място, както стана в Торино. Кво да се прави - в днешно време съдиите не отдават полагаемото се на фиуристите, защото някой им дава на тях определени суми. Но на мен не ми се говори за това. Факт е обачче, че на последните 3 големи турнира, Албена Денкова и Максим Ставийски бяха най-достойни
за титлите, но, за жалост, само на Световното им адоха това, което заслужават. Както и да е - мисля си просто, кво значение има дали сме в Европейския Съюз или не, след като на всички спортни мероприятия ни режат, все едно сме недъгави, били те гимнастика, футбол или фигурно пързаляне. Винаги ще си останем черните овци и никой няма да ни зачита. За албена и Максим - е, освен бронза, остава и признанието на цялата публика, която не аплодира сънародниците си на леда, а аплодира тях. Вярно е, че това е най-голямото признание, но нека най-накрая съдиите да почват да им отдават това, което заслужават, за да не им останат спомени от пълна дискриминация, заради държавата, за която се борят. Както и да е. Аз просто съм разочарована!