- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- АЛГЕБРА - Не е лесно!
Иди на частни уроци,най-добре ще ти го обяснят,освен това си имаш учебник,смятам че таМ Е по добре оябснено отколкото ще ти обяснят тука![]()
Smiling does not necessarily mean you're happy, sometimes it just means you're strong.
samo edna popravka -> x^2-x^2 <- tova deistvie se nari4a kompensirane, a ne sykra6tenie, uni6tojenie ili ne6to drugo , ina4e e vqrnoПървоначално написано от ArTanDra
))
теоритична математикаПървоначално написано от vodolei4e_m
![]()
Те се съкращават, има ли значение как се нарича.![]()
8 години в СМГ явно са ми малко.
[quote="Crazy_teen4e`f"]Ми като е лесно обясни му деПървоначално написано от lo6a_karma
[/q
aidede obqsni mu![]()
Но когато обичаш някого пусни на свобода , ако той/тя те обича ще се върне твоята страна, ако ли не няма за какво да съжаляваш,щастлив е той/тя без тебе и за него/нея ще се радваш.
Първоначално написано от girl88
abe na poslednoto
1-X=0 x=1 ne trqbva li da e taka X=-1 shtoto se preshvurlq 4isloto s obraten znak nz .. sorry ako gresha
Но когато обичаш някого пусни на свобода , ако той/тя те обича ще се върне твоята страна, ако ли не няма за какво да съжаляваш,щастлив е той/тя без тебе и за него/нея ще се радваш.
Прехвърся се, но после се умножава с (-1) и става 1.Първоначално написано от KuKla Na KoNcI
П.П.Темата е доста старичка.![]()
Приятел е този, който идва, когато целия свят си отива!
Не е вярно.Първоначално написано от me__
х = -1, защото ако умножиш по -1 се умножава целия израз и става -х = -1
Когато имаш израз на квадрат (на втора степен), използвай тази формула. Само че не знам как се повдига число във форума, така че с думи ще ти пиша някои работи.
(а+b) на втора = а на втора + 2ab + b на втора
Примерно:
(2х + y) на втора =
(2х) на втора + 2 (2х) . у + у на втора =
4х на втора (само х е на втора, 2 вече е повдигнато) + 4ху + у на втора
Надявам се да си ме разбрала!!!
П.С. Темата наистина си е старичка, но тия знания все още са важни и ще се използват и на приемните изпити. :P
Абе...
Прочети си внимателно урока.
И се старай да не отсъстваш.![]()
Просто търсиш начин да ги групираш. Easy!
лесно им е на тези които разбират математиката и подхвърлят някакви коментарчета, че трябвало да седнеш да си прочетеш урока за да разбереш задачите, да ама не е така, или го имаш или го нямаш, математика не се учи със зубрене, на мен този предмет никак не ми върви и съм го отписала, всичко друго е ок 5 и 6 ама математиката никак не върви и не защото не уча теореми или формули, а защото не ми се отдава този предмет!