- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Въпроси за размисъл
1. Заради човек, когото много обичате, бихте ли се съгласили да се преместите в далечна страна, съзнавайки, че едва ли някога ще видите отново приятелите и близките си?Много зависи какви са ми приятелите и близките, но по-скоро да.
2. Ако трябва да умрете тази вечер и нямате възможност да говорите с никого, за какво най-много ще съжалявате, че не сте казали някому? Защо още не сте му го казали?Ще съжалявам, че на някои хора не съм им казала колко много държа на тях.
3. Как мислите, светът по-хубав ли ще бъде, или по-лош след 100 години?По-лош. Хората деградират все повече и повече.
4. От кого се възхищавате най-много?Няма такъв С какви ви вдъхновява той? _ _ _
5. Ще се съгласите ли да станете извънредно грозни, ако това е условието да живеете 1000 години на каквато физическа възраст си изберете?Не,не бих искала да живея толкова много.
6. Ако е възможно утре да се събудите, придобили избрана от вас способност или качество, какво ще бъде то?Да убия мързела в мен.
7. Имате възможност да се срещнете с някого, с когото да преживеете най-прекрасната любов - истинска мечта. За съжаление, знаете, че след щест месеца лицето ще умре. Като съзнавате каква болка ще изпитате, ще поискате ли все пак да се срещнете и да се влюбите?Не бих искала. Много лесно се привързвам и ще ми бъде много тежко след това.
8. Бихте ли убили красива пеперуда, откъсвайки крилата й, ако с това ще си спечелите едноседмична ваканция с платени пълни разноски където и да е по света?Не.
9. Бихте ли се съгласили да убиете невинен човек, ако това би сложило край на глада в света?Сложен въпрос, мисля, че не бих била способна.
10. Какъв е най-скъпия ви спомен?С приятелите тежките и весели дни изкарани заедно.
11. Домът ви, където е всичко, което притежавате, се запалва. След като сте спасили близките и домашните любимци, имате възможност да се хвърлите в пламаците за последен път и да спасите още едно единствено нещо. Кое би било то?Снимките ми.
12. Предлагат ви един милион долара за следното - пред вас има десет пистолета, от които само един е зареден. Трябва да изберете един от тях, да го насочите към челото си и да дръпнете спусъка. Ако ви се размине, ставате милионер. Ще приемете ли риска?Принципно обичам да рискувам, но предпочитам да си живея както досега, отколкото да не живея въобще. Дори ако ще да е за някаква огромна сума пари.
13. Ваш много близък човек е измъчван от болки, парализиран е, знаете, че ще умре до месец. Той ви моли да му дадете отрова, за да се сложи край. Бихте ли го направили?Не бих понесла да го гледам как се мъчи, може би да. А ако става дума за баща ви?
Не знам.
14. За какво в живота си изпитвате най-голяма благодарност?За това, че имам много неща, които някои други хора нямат и може би никога няма да имат.
15. Ако някоя сутрин излезете от къщи и видите в близките храсти птица със счупено крило, какво ще направите?Ще я взема и ще я заведа на ветеринар или ще се погрижа за нея сама.
16. Вие и човек, когото дълбоко обичате, се намирате в отделни стаи и до всеки от вас има по едно копче. Знаете, че и двамата ще умрете, ако единият от вас не натисне копчето, преди да е изтекъл 1 час. Първият, който натисне копчето, ще спаси другия, но сам ще загине на мига. Как предполагате, че ще постъпите?Бих го натиснала аз първа.
17. Кое от следните ограничения бихте понесли по-трудно: да напуснете страната си завинаги, или никога да не излезете от нея?Да я напусна завинаги. Не бих могла да живея никъде другаде за постоянно. Била съм в чужбина и знам какво е.
18. Има ли нещо, което отдавна мечтаете да направите? Защо още не сте го сторили?Има. Защото не ми е стискало най-вероятно.
19. Ексцентричен милионер предлага да дари голяма сума пари за благотворителност, ако се съгласите да слезете съвсем голи от автомобил на улица в центъра на града, да извървите две преки и да се върнете обратно в колата. Ако знаете, че няма опасност да ви нападнат, ще се съгласите ли?Много съм срамежлива и не бих го направила.
20. Ако сте поканени на вечеря на Коледа у приятел и намерите мъртва хлебарка в салатата си, какво ще направите?Ще му кажа, но ще гледам да го обърна на майтап, защото едва ли той е виновен за това.
21. Ако имате щастлив брак, но срещнете човек, с когото знаете, че ще изживеете страстна, безумна любов, бихте ли изоставили партньора си?Зависи от много неща. А ако имате деца?
Ще си помисля много преди да го направя, ако го направя въобще.
22. Кой е най-важният човек в живота ви?Не е само един.
23. Ако 100 души на вашата възраст бъдат подбрани произволно, колко от тях предполагате, че живеят по-щастливо от вас?Нямам представа, всеки има различна представа за щастлив живот...
24. Ако знаете, че детето ви ще изостава сериозно в развитието си и до петгодишна възраст ще умре, бихте ли се решили да направите аборт?Да.
25. Някой, който обичате с цялото си сърце, е жестоко убит. За жалост, съдът го оправдава. Ще потърсите ли отмъщение?Да.
26. Готови ли сте да се откажете изцяло от гледането на телевизия през следващите пет години, ако това ще накара някого да спаси от глад 1000 деца в Индонезия?Да.
27. Ако трябва да прекарате идните две години в малка, но снабдена с всичко необходимо база в Антарктида, само с още един човек, кого бихте искали да вземете със себе си?Любимия човек.
28. Смятате ли се за организиран човек? Колко често сте си губили ключовете?Не съм въобще организирана, в нас цари хаос. Ключовете съм си губила само веднъж.
29. С колко от вашите приятели поддържате връзка от повече от 10 години? Кои от сегашните ви приятели мислите, че ще бъдат важни за вас след 10 години?С един или двама. Само няколко човека биха били особено важни след 10 г. за мен.
30. Често ли се улавяте, че от любезност казвате неща, които не мислите?Не особено често, не обичам да казвам мили неща само от любезност.