- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Въпрос за серий на лежанката....
Значи чудех се,кой вариянт е най удачен когата искаме да направим мусколна маса на лежанка....Съжелявам ако не съм задал въпроса си правилно![]()
![]()
та идеята ми е....Да треним по кой от 3те начина....под "+" имам впедвид максимума който мога да направя с съответната тежест
- 1 10+ повторения с 50 кила
2 5+ повторения с 60 кила
3 3+ повторения с 70 кила
![]()
Идея ми е че съм 65-70 килца и искам да кача и натрупам маса,а не чак толкова да правя много повторения за Релеф и оформяне![]()
Ако искате предложете ми по какъф начин мога да оползатвара престоя си на лежанкатаПредварително Тенкс
![]()
ми 6-8 повторения с 70-75-80 кила ако неможеш свали на 60-70 и с течение на времето ще товариш повече кила
Винаги трябва да правиш под 10 повторения. Даже за маса - под 8. Така трябва да си сметнеш килата за сяка серия че на 8мото вече да си изнемощял. Ако успееш да направиш 11 значи нищо не правиш и килата са ти малко.
Винаги прави чисти изпълненията - без да се гънеш и без да прехвърляш на трицепса.
Добър съвет - като дигаш си сгъни краката се едно си клекнал да сереш, така няма да си преебеш кръста.
2т. системно
И един малък съвет от мен...ако искаш да натрупаш маса взимай Creatine.Не вреди по никакъв начин така че няма от какво да се притесняваш![]()
Първоначално написано от Amayo
6-8 max ако изкаш да правиш маса иначе продалжиш ли почваш да хабиш мускула
Пълни глупости.Първоначално написано от nsviper
2т. системно
Не става само с яденеее, тряя и акъл!Първоначално написано от GLeZoRanA
![]()
2т. системно
Ха "винаги". Да "хаби" мускула. Бас държа че повечето дет се изказаха дори не са стъпвали в зала. За маса се правят 10-12 повторения. Ако паднеш под 8 тренираш предимно за сила. С 3-5 повторения кръвта дори няма да навлезе в мускула.Първоначално написано от Amayo
Релеф не се прави с много повторения, а единствено с диета. Незнам кой въобще е насадил тая глупост за разграничаването на повторенията. Познавам много културисти, които в състезателен период тренират с 5-6 повторения в серия.
И що креатина да е пълна глупост?
И още нещо, първо научете как се пише мУскул, а след това започнете тренировките. "Оползатвори" си времето с ядене, така се трупа мускулна маса.
Първоначално написано от MiRaCuLiX.bb
xa xa xa xax xa![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Хуу щом казваш.Първоначално написано от DoPye
2т. системно
Брато кат те гледам тренираш от 2-3 месеца, незнам закво се смееш. Прочети малко литература па после давай съвети.Първоначално написано от DoPye
ок брато щом казваш че тренирам от 2-3 месеца хубаво ама мисля че са малко повече от 2-3 месеца можеби 2-3 месеца и 1 денПървоначално написано от MiRaCuLiX.bb
ти сигорно стойш до мен и си записваш по колко пъти ям кога тренирам а и най-вероятно си записваш и по колко пъти в седмицата си набивам по една чикия
DoPye, ти по-добре записвай малко повече в час по Български език ..
Първоначално написано от Fena
къв ти е проблема бе мишка
Най-добре е да правиш пирамида-така едновременно напомпваш мускула и качваш сила.Опитай с това:три серии,първата 10 повторения,втората 8 и третата 6.Не знам колко ти е стажа,но най-вероятно ще се натовариш достатъчно(за да стане това бъди 100% фокусиран по време на серията,опитай се да усетиш контракцията,как всяко едно мускулно влакно се вкрючва в работа за да бъде изпълнено движението).И все пак няма да качиш маса ако не се храниш достатъчно-както казва Майк Матарацо Яж мръвки на скара![]()
Смешкооооо смешкооооооооооПървоначално написано от MiRaCuLiX.bb
Стига лъгахте хората, че ще си направят ред контузии бе !!!
За маса се правят 6-8 повторения
10 повторения са си стандартните
10-12-15 повторения са за релеф - тоест след като си изградил маса => да я орелефиш.
Четох по горе за креатин ? Ей момче, ти знаеш ли въобще за кво е ве ? Стига лъгахте хората, че само се изнервих докато го пиша тва. Креатина е да ти дава сила. Протеин (месо на прах) се взема за покачване на мускулна маса. Но не става само с протеин. Трябва да се комбинират - протеин + креатин + глутамин и т.н. За всеки човек е различно, заради целите му. Влезте в www.bb-team.org и прочетете малко !
fallen_angel не слагай така нещата в рамки-еди-колко-си повторения за маса,еди-колко-си за релеф и т.н.Първо-зависи от мускулната група.За крака оптималните повторения за маса са от 8-10 до 20 и дори повече за прасец.За еректорите на гръбнака ефективни могат да бъдат и две,та дори и едно повторение(на мъртва тяга).Също така за креатина-да,за сила е,обаче ако храненето ти е добро знаеш ли каква маса се качва
Колкото до глутамина чел съм за няколко проучвания,според които глутамина е ефективен само в пептидна верига и самостоятелно усвояемостта му се влошава.Така че креатин+добро хранене(протеина НЕ Е задължителен) и режима за маса е готов(е трябва си и сън де,няма как).
Глутамина е много важен ако искаш сичко да стане бързо. За да стане бързо тярябва да тренираш секи ден, и то така се едно ти е за последно. За да може мускулът да се възстанови за толкоз кратко е нужен ГЛУТАМИНЕЦ.В противен случай започва Т.нАР катаболен процес при който се разрушават мускулите
.
2т. системно
Точно така, прави сте и двамата, но не мога да чета глупости написани по горе. За краката вярно - по голяма мускулна група са => повече повторения са нужни. Говорех лично за "лежанката" (защото темата е за това)
И според теб,Амайо,ако взимаш глутамин и тренираш всеки ден и то "все едно ти е за последно" ще имаш бързи резултатиОоо да,резултатите ще са бързи-ако си с яки стави и кости може и да издържиш 2 седмици,но после като отидешщ на ортопед и той няма да схване как си го направил тва
Така не ще претренираш,ами направо ще ИЗПУШИШ,та ако ще да плескаш всички АС,които знаеш+хр+инсулин
![]()
Абе бате аз по едно време си тренирах секи ден и то без глутамин. Мнооо ми е интересно що не съм стъпвал на ортопед тогава. Мноо е модерно да си разбирач нещо.![]()
2т. системно
Скиите го кво ми праща тоя на ЛС. Побърках се.![]()
![]()
Първоначално написано от zoben_pitbul
2т. системно
Обаче сагата продължава.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()