.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

Спешно се нуждая от есе по литература plsss

моляви спешо ми трябва есе по литература теми те са :

- имали без грешни хора
    - какво ни прави роби днес
    - забранения плод
    -роденият в робство не може да бъде свободен
    - моите 10 божи заповеди

моляви помогнете

Голям фен
    Град
    Plovdiv

Re: Спешно се нуждая от есе по литература plsss

Цитирай Първоначално написано от madlena15
    - моите 10 божи заповеди
    Къде останаха приятелството, човеколюбието, искреността? Защо днес всеки се е
    свил в себе си и мисли за собственото си щастие? Защо във всичко човек търси
    лична изгода? Защо светът се е превърнал в дом на безчувствени егоисти? Защо?
    Къде остана обичта? Може би тя се е загубила там някъде в отровния заводски дим,
    застанал като верен страж над всеки по-голям град. Днес много хора са оставили
    библиите си потънали в прах отдавна забравени, а с тях и Божиите закони и
    щастието да вярваш. Нима те са забравили и Бог? Не. Те се сещат за Бог само в
    трудности и проблеми, но със забравата на лошите мигове те забравят и Бог. Много
    от тях вършат грехове – крадат, убиват, лъжат, но никой не иска прошка за
    стореното. Защо ние се страхуваме от правосъдието тук на Земята, а не от Божието
    наказание? Защо се унищожаваме помежду си? Кому са нужни болката и страданието?
    Кой от нас иска да живее в тъга? Всеки мисли как по-угодно да прекара земния си
    път било то позорно и грешно. Как, мислите, живеем ние? Кой от нас спазва
    Божиите закони? Почти никой. Кой не е лъгал или клеветил за собствена изгода?
    Кой не е пожелавал от завист нещо на ближния? Всеки от нас е малко или много
    грешен, защото вършим грехове, но безгрешни хора няма. Но кажете ми, кой се е
    покаял за грешките си? В Библията е казано “Обичайте враговете си, благославяйте
    ония, които ви проклинат, добро правете на ония, които ви мразят. Отвръщайте на
    злото с добро”. Защо тези думи ми звучат като изтъркана фраза? Кой би отговорил
    на лошото с добро? Никой. Днес на лошото се отговаря с още по-лошо. Тъжно е, че
    всеки изпитва злоба било към нещо или някой. Аз също съм мразила, мразя и ще
    мразя . От всичката омраза, която цари между хората неусетно злобата се е
    загнездила в душите ни. Бог е казал също “не убивай”, но тихомълком смъртта чрез
    многобройните войни и убийства е станала ,разрешение на човешките проблеми и
    конфликти. Нима като отнемеш живот ти ще бъдеш щастлив? Не. Ти просто ще се
    принизиш до животните, които избиват себеподобните си било то за партньор, храна
    или територия. А нима човек иска да се сравнява с животните? Днес мнозина
    остават ненаказани за своите грехове и аз постоянно си задавам въпроса “ Къде
    останаха Божиите наказания за грешките?” Аз знам, че за греховете си всеки
    получава своето наказание. Хората не могат само със злоба в сърцата си, на тях
    им трябва и любов. Ние просто трябва да счупим клетката в която сме се
    затворили, да престанем да мислим само за собственото си “аз” и да се обичаме.
    Ако ние съумеем да обичаме хората около себе си и те ще ни обичат. За тази
    искрена любов ни е призовал и Иисус. Любов истинска и чиста. Любов не само към
    близки и приятели, а любов към всички хора. Христос не ни призовава фанатично да
    се кланяме, а истински да вярваме, защото тогава именно ще бъдем щастливи. Той –
    дошъл на Земята да поеме човешките грехове , а бива разпнат на Голгота, но дори
    и тогава той прощава на хората, защо и ние не простим на тези, които ни
    нараняват и не искаме прошка от тези, които сме наранили? Иисус обещава не
    богатство и власт, а щастие там на небето. Кой от нас би се отказал от богатство
    и власт? Всеки си мисли, че с пари може да постигне онова, пълното, истинското
    щастие. Нима само с пари човек може да бъде щастлив? Не. На него му трябват
    надеждата, вярата, любовта. Много богати хора правят дарения, но не от
    човечност, а от желание да се покажат благородни пред обществото. Това не е
    любов. Не е нужно да даваш много пари, или скъпи неща, достатъчен е един нежен
    жест, или искрена усмивка.Това е любов. Има ли любов между хората, ще има и
    разбирателство и ние ще бъдем щастливи. Нека не позволяваме на злобата да
    завладее душите ни, а оставим любовта да спаси света.
    В този момент има 6 милиарда 502 милиона,867 хиляди и 120 човека в света.Повече или по-малко.А понякога всико, което ни трябва е един.За добро или зло...

Голям фен
    Град
    Plovdiv

Свободата. Какво представлява тя? Има ли пълна свобода и противоположност ли е тя на робството? Разбира се, отговорите на тези въпроси зависят от гледната точка на човека и като цяло са доста относителни. Преди всичко, пълна свобода няма. Пълна свобода за мен означава да не зависиш от нищо и от никого. Да правиш това, което искаш. Но и да искаш това, което мечтаеш. А мечтите на един мечтател, на един творец - те нямат граници.
    Днес, ние живеем заедно в един свободен свят, в една демократична държава, свободно общество. Ръцете ни са свободни, говорим това, което искаме. Но свободни ли сме? И ако "да", то, според кого? За мен живота на всеки един човек представлява контраст между свобода и робство, примесен с идеи, различни гледни точки и време. Стремим се да бъдем свободни и независими, но в крайна сметка все от някого или от нещо оставаме зависими - такъв е животът. За това как аз чувствам тези две състояния, мога да пиша с часове. Но едва ли ще има смисъл. Всички сме обречени да сме роби на начина си на живот, роби на обществото, в което живеем, роби на нечии идеи, на времето, което никога не достига. Единственото, което ни остава, е да продължим да се стремим към по-доброто, такова, каквото е според нас и да се надяваме, че сме на прав път.

Източник:www.otkrovenia.com
    В този момент има 6 милиарда 502 милиона,867 хиляди и 120 човека в света.Повече или по-малко.А понякога всико, което ни трябва е един.За добро или зло...

Град
    Бургас
    Е моя съвет е седни и напиши каквото ти сърце каже преди и аз бях тъка търсех есета като идиот ама последно време сам си ги пиша и стават доста сполучливи

Ако искаш мир, готви се за война!

Guest

моляви спешо ми трябва есе по литература теми те са :

- имали без грешни хора
    - забранения плод
    - моите 10 божи заповеди

моляви помогнете
    axaxaxa и на мен ми писаха оценка върху " моите 10 БОЖИИ заповеди"

ee vie ste super \/

ако иска6 провери в http://www.pomagalo.com там има много!

ами там вече търсих и не намерих но все пак мерси

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си