- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Защо повърхностните успяват?
Защо повърхностните успяват? Защо само хора, на които не им пука за другите и за нищо са приемани добри, и които се държат повърхностно? Трябва ли да си егоист за да оцелееш в този свят?
Според мен да - бях егоист като дете - беше супер, после от 13 до 17 не бях и ми беше супер гадно, но сега като вече пак си имам голямо самочувствие ми е супер. Тънка ли е границата между самочувствието и егоизмът?
Само да вметна - когато имах високо самочувствие и бях повърхностен с малко интереси ме уважаваха, после като започнах да задълбавам прекалено - не. Сега като съм пак повърхностен и без много интереси ми е супер удобничко и приятничко. Вече не ми пука за хорското мнение, важно е, че Аз се харесвам. Даже вече не мисля кой какво ще си помисли, ами си мисля аз какво ще си помисля. Темата е провокирана от една моя любима съученичка, която е като мен преди/ в бъдеще - повърхностна и не чете книги, не и пука за наркотиците, политиката, даже не знам дали се интересува от новини. Тя с приятели не говори темите, които и аз мразя: "За приятелството, света, глада и всичко останало", ами къде ходила, с кого и пр.
Vsi4ko zavisi ot tova kak se 4uvstva6...po-zadovolen li se 4uvstva6 ot jivota ti taka??
закон на мърфи!
I’d give my all to have
Just one more night with you
I’d risk my life to feel
Your body next to mine
Cause I can’t go on
Living in the memory of our song
Да, по-задоволен съм. Весел, слънчев, приятно ми е и удобничко.
Кой от законите на Мърфи по-точно?Първоначално написано от olive_oil
Какво ти е било гадно, човече? Какво му е сдухващото да не си повърхностен? Аз не мисля, че съм-имам доста интереси и обичам да обсъждам по-дълбокомислени въпроси, а животът ми е песен- цитирам един германец- "За аристократите несъвършенството е част от съвършенството".
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]
Виж сега,мога да ти кажа,че и неповърхностните могат да си живеят страхотно животеца...и това,че ти си мислиш,че така е по-лесно е само илюзия,която твоят собствен мозък създава...точно,ако си задълбочен,едва ли ще те касае особено мнението на другите,защото ти сам знаеш цената си и нямаш нужда те да ти казват или да те преценяват колко струваш-а ако си повърхностен,на всяка цена търсиш одобрението на околните,защото си по-просто устроен мозък. Аз съм задълбочена и така си ми е супер. Идиотите не ме харесват и се опитват да ми правят мръсно,но не ме впечатлява особено. Имам уважението и обичта на любимите си хора. Имам интереси и точно,защото се уважавам,се занимавам със себе си,а не с чуждото мнение. Не ми е ''лесничко и удобничко'',но за сметка на това ми е комфортно,защото така съм себе си. Уча усилено,занимавам се със спорт и музика,излизам с приятели и се забавлявам...въобще,въпреки ,че не живея по лесния начин,съм удовлетворена от себе си и от всичко около мен! Това да си повърхностен е угодно,но не за теб,а за околните. А ти заради кого живееш? Живей си,както ти намериш за добре. За мен това означава да се занимавам с много неща,да съм с богата обща култура,а не като кон с капаци..ако другите около мен разбират добрия живот само с псувни и наредби,само да се напиват и т.н.,ок,но аз не съм като тях! И в това ми е силата!
Еми поне при мен е задължително условие да съм повърхностен за да съм щастлив. както и при някои други хора. Например това момиче от моя клас. И изобщо дълбокомислените въпроси не са за мен - натоварват ме и ме правят песимист "Не мисли за живота, живей го!" е казал някой.
УВАЖАЕМИ ГОСТЕ,
ако беше толкова доволен и щастлив в настоящето си битие на повърхностен човек- нямаше да пускаш тази тема, нямаше да задаваш въпроси и т.н. Но онази част от теб, която някога се е развивала, а сега не, все още е жива и недоволна- затова е тази тема.
но проблемът си е твой- Be happy![]()
suglasna sum .Moje bi prekaleno mn se vglejda6 v sebe si, nameri si ne6to dr , s koeto da se zanimava6-uspehПървоначално написано от тИ
Да всъщност егоистите са надменни и самодоволни, но вътрешно самотни и комплексираниПървоначално написано от тИ
да си егоист е по-изгодната позиция, а какво общо има егоистът с повърхностния( отнашението към другите)
аз самата съм егоист и си се чувствам супер, не ми пука особено за останалите, а и защо трябва![]()
егоизмът е прекалено самочувствие и инстинкт за самосъхранение
be careful what you wish for 'cause you just might get it
Хмммммм...не знам...дали винаги успяват повърхностните?
I Said My Lip Gloss Is Cool, My Lip Gloss Be Poppin'
I'm Standing At My Locker, And All The Boys Keep Stoppin'
В този живот ... трудно ще оцелееш, ако не си егоист..
За съжаление аз .. трудно мога да се държа егоистично .. гледам да помагам, когато мога, нагърбвам се със сто чужди работи, само и само да помогна ...
Да, и аз навремето бях егоистче и ми беше по-добре... сега гледам и на другите да им е добре и.. си го понасям![]()
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
повърхностните успяват защотото не им пука много много
Да всъщност егоистите са надменни и самодоволни, но вътрешно самотни и комплексирани
да си егоист е по-изгодната позиция, а какво общо има егоистът с повърхностния( отнашението към другите)
аз самата съм егоист и си се чувствам супер, не ми пука особено за останалите, а и защо трябва![]()
егоизмът е прекалено самочувствие и инстинкт за самосъхранение[/color][/b][/quote]
има разлика между егоизъм и да си повърхностен ...
4AL+302 ->2AL203+3350,2
Няма такова нещо "повърхностните успяват". Имат примитивни източници на удоволствие. Следователно удоволствието им е примитивно. А ако привилегията на примитивните удоволствия е тяхната честота, то значи освен че са примитивни са и бързо износващи се...
Не сте ли виждали хора които пият ракия, слушат чалга и си бъркат в пъповете? И такива които четат Шилер и слушат Бах? Е та кой изпитва по - добро удоволствие, при все, че удоволствието на първия е интензивно, а на втория е трудно съотносимо към повърхностното разбиране на понятието "удоволствие"? В единият случай удоволствието е едно, а в другия - съвсем друго. Значи има удоволствия от различни класове. И в единият случай имаме завършен простак, а в другия - мислещ, в процес на прогрес, възход или както щете... Значи говорейки за удоволствия трябва да съблюдаваме две неща, за да ги разберем в тяхната същност: произход на удоволствията и последствия от удоволствията... Дааам.
Когато завършите гимназия ще видите, че удоволстващите се по примитивен начин стават невротични, истерични и все не добри неща. А по отношение на образованието стават нищ...а!Защото дебелите книги върху които ще ви препитват не са написани за повърхностни и остават да си се пързаааалят, пързааалят по повърхността на животеца, дорде не свърши!
![]()
Вече всичко е така . Всеки е сам за себе си . Не можеш да разчиташ на никой за нищо . Пример : Първия срок аз не се откъсвах от проблемите на класа и в един момчент забравих моите а както и ученето. Но сега вече аз съм над тях и не ми пука и винаги имам по-високи отценки
Защото самата дума "повърхностен" ти подсказва, че тези хора са безлични.Могат многократно да изневерят на себе си без дори да забележат.Гъвкави са, могат да лижат задници с мисъл, че един ден на тях ще им ..За тях е важен единствено материалния свят и никога не биха се повлияли от чувства, задръжки и т.н. До толкова този модел за поведение се е наложил, че той става доминиращия и следователно е търсещият се. Те успяват, защото го могат. И колкото повече могат, толкова повече ще успяват.
Първоначално написано от Анонимко
Хехе, аз съм обратното, когато бях малка бах скромничка и кротка и всички ме тъпчеха и бяха преди мен, но не и сега, сега съм егоистка с голямо самочувствие и мисля единствено за себе си и роднините си, не ми пука грам за околните и какво се случва с тях, затова и сега съм много по- добре от преди и всички, които ме тъпчеха сега аз ги тъпча и съм преди тях. Не съм повърхностна, даже изобщо не съм, но има съмочувствието, с което ще достигна по- високо от повечето абсолютни егоисти, хората които мислят само и единствено за себе си... тънка е границата, много тънка, но си зависи от човека, дали ще се поддаде на своя егоизъм и дали самочувствието му ще стане по- голямо от егото му дори...
So, so you think you can tell
Heaven from Hell
Blue skies from Pain
Can you tell a green field
From a cold steel rail?
A smile from a veil?
За да оцелееш тряабва да си егоист. Ама аз немога просто не съм такъв човек. Когато си егоист и не ти пука за другите мн по-рядко някой може да те нарани. Но смятам че като си егоист си самотен, защото аз лично не харесвам егоистите. Би ми било трудно да съм с някой който мисли единствено за себе си!
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true... Follow me and I'll take you there..
интересно как така си избрал какъв да бъдеш? я чакай малко, то ако ставаше така.. "от утре ставам с голямо самочувствие" или "от утре спирам да виждам и разбирам в дълбочина нещата и ставам повърхностен" аххаахаха абе дете, я се осъзнай
Само след като изгубим всичко сме свободни да направим каквото и да е.
При човек с много голяма вола става, при човек изтърпял прекалено много става, но си зависи от човека... при мен така стана, волята ми е голяма, а чрез нея промених същноста си...Първоначално написано от IlLuSi0nS`
Heaven from Hell
Blue skies from Pain
From a cold steel rail?
A smile from a veil?
ти говориш за израстване, естествено,че не може на 17 примерно да си къфто си бил на 13, но не ставаше въпрос за това.. съвсем друго имам предвид, помисли малкоПървоначално написано от kati_0513
Разбрах те, личнао аз мога да бъда каквато си пожелая и когато си пожелая, за мен не е проблем за кажа: " от утре спирам да виждам и разбирам в дълбочина нещата и ставам повърхностен "- точно тук влиза самата воля, човек ако си го наложи може да стане повърхностен за пет минути и да остане такъв за цял живот...
Heaven from Hell
Blue skies from Pain
From a cold steel rail?
A smile from a veil?
има огромна разлика между това наистина да не виждаш нещо и просто да се правиш, че не го виждашПървоначално написано от kati_0513