.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 52
    Има хора, които го могат, хора които просто си казват " не искам да виждам" и в действителност спират да виждат... затова дадох себе си като пример, аз мога да бъда каквото си пожелая...

So, so you think you can tell
    Heaven from Hell
    Blue skies from Pain
    Can you tell a green field
    From a cold steel rail?
    A smile from a veil?

Guest
    Децата са повърхностни, поне аз бях от 13 до 17 не бях и ми беше лошо да живея с проблемите на дрогите но крлай, аз се промених пак съм повърхностен, егоист, влюбен в себе си. И странното е, че сега хората се държат по-добре...

Guest
    Цитирай Първоначално написано от IlLuSi0nS`
    Цитирай Първоначално написано от kati_0513
    Цитирай Първоначално написано от IlLuSi0nS`
    интересно как така си избрал какъв да бъдеш? я чакай малко, то ако ставаше така.. "от утре ставам с голямо самочувствие" или "от утре спирам да виждам и разбирам в дълбочина нещата и ставам повърхностен" аххаахаха абе дете, я се осъзнай
    При човек с много голяма вола става, при човек изтърпял прекалено много става, но си зависи от човека... при мен така стана, волята ми е голяма, а чрез нея промених същноста си...
    ти говориш за израстване, естествено,че не може на 17 примерно да си къфто си бил на 13, но не ставаше въпрос за това.. съвсем друго имам предвид, помисли малко
    Напротив, може. Аз сега съм на 18 и съм като на 11. А от 13 до 17 това време няма да го помня. Не искам да си спомням за него.

Guest
    Цитирай Първоначално написано от Iv4eTy
    За да оцелееш тряабва да си егоист. Ама аз немога просто не съм такъв човек. Когато си егоист и не ти пука за другите мн по-рядко някой може да те нарани. Но смятам че като си егоист си самотен, защото аз лично не харесвам егоистите. Би ми било трудно да съм с някой който мисли единствено за себе си!
    О, затова ли егоистите са шефове на най-големите компании?!? А политиците какви са според теб - алтруисти?!? Ами звездите?!?

Guest
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Няма такова нещо "повърхностните успяват". Имат примитивни източници на удоволствие. Следователно удоволствието им е примитивно. А ако привилегията на примитивните удоволствия е тяхната честота, то значи освен че са примитивни са и бързо износващи се...
    Не сте ли виждали хора които пият ракия, слушат чалга и си бъркат в пъповете? И такива които четат Шилер и слушат Бах? Е та кой изпитва по - добро удоволствие, при все, че удоволствието на първия е интензивно, а на втория е трудно съотносимо към повърхностното разбиране на понятието "удоволствие"? В единият случай удоволствието е едно, а в другия - съвсем друго. Значи има удоволствия от различни класове. И в единият случай имаме завършен простак, а в другия - мислещ, в процес на прогрес, възход или както щете... Значи говорейки за удоволствия трябва да съблюдаваме две неща, за да ги разберем в тяхната същност: произход на удоволствията и последствия от удоволствията... Дааам.
    Когато завършите гимназия ще видите, че удоволстващите се по примитивен начин стават невротични, истерични и все не добри неща. А по отношение на образованието стават нищ...а! Защото дебелите книги върху които ще ви препитват не са написани за повърхностни и остават да си се пързаааалят, пързааалят по повърхността на животеца, дорде не свърши!

Оф, че философски глупости! Ма кой ли разбра... Между другото аз бях информиран, ама е тъпо да знаеш имената на политиците, щото и те са нищожества. А, от моя клас най-ме кефи момичето, което казва, че четенето е мъка. Като чегеш, книгата ти направлява мисленето, превръща те в робот, а ако четеш по-рядко не се влияеш от мнението на писателя, имаш свое такова.

Фешън момче
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от nadq_f
    повърхностните успяват защотото не им пука много много
    Да всъщност егоистите са надменни и самодоволни, но вътрешно самотни и комплексирани
    да си егоист е по-изгодната позиция, а какво общо има егоистът с повърхностния( отнашението към другите )
    аз самата съм егоист и си се чувствам супер, не ми пука особено за останалите, а и защо трябва
    егоизмът е прекалено самочувствие и инстинкт за самосъхранение[/color][/b]
    има разлика между егоизъм и да си повърхностен ...[/quote]
    Но, обикновено в повечето хора има и от двете.

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Няма такова нещо "повърхностните успяват". Имат примитивни източници на удоволствие. Следователно удоволствието им е примитивно. А ако привилегията на примитивните удоволствия е тяхната честота, то значи освен че са примитивни са и бързо износващи се...
    Не сте ли виждали хора които пият ракия, слушат чалга и си бъркат в пъповете? И такива които четат Шилер и слушат Бах? Е та кой изпитва по - добро удоволствие, при все, че удоволствието на първия е интензивно, а на втория е трудно съотносимо към повърхностното разбиране на понятието "удоволствие"? В единият случай удоволствието е едно, а в другия - съвсем друго. Значи има удоволствия от различни класове. И в единият случай имаме завършен простак, а в другия - мислещ, в процес на прогрес, възход или както щете... Значи говорейки за удоволствия трябва да съблюдаваме две неща, за да ги разберем в тяхната същност: произход на удоволствията и последствия от удоволствията... Дааам.
    Когато завършите гимназия ще видите, че удоволстващите се по примитивен начин стават невротични, истерични и все не добри неща. А по отношение на образованието стават нищ...а! Защото дебелите книги върху които ще ви препитват не са написани за повърхностни и остават да си се пързаааалят, пързааалят по повърхността на животеца, дорде не свърши!

Оф, че философски глупости! Ма кой ли разбра... Между другото аз бях информиран, ама е тъпо да знаеш имената на политиците, щото и те са нищожества. А, от моя клас най-ме кефи момичето, което казва, че четенето е мъка. Като чегеш, книгата ти направлява мисленето, превръща те в робот, а ако четеш по-рядко не се влияеш от мнението на писателя, имаш свое такова.
    Според мен човекът се изрази чудесно. Разбрах го, не е трудно. И тази твоя съученичка не е разбрала едно нещо- книгите (голяма част) дават знания. Знанията дават умения. Уменията са ти нужни... за да си ъпгрейдваш живота. Книгите, за разлика от комерсиалните медии, изразяват няколко коренно различни мнения, така че със сигурност няма да насочат мисленето ти в една посока. Прочети например "Християнска етика" , после "Антихрист" и да видим дали няма да се замислиш и да си изградиш мнение за християнството, далеч по-обосновано и вярно от просташките изказвания от сорта на "Бог не съществува, щот не го виждам".
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

Guest
    А тези изказвания няма да ги има, защото повечето ми връстници не говорят по такива теми (и слава Богу), ами кой кого видял, ходил и т.н. Това са теми за нашата възраст. А Бог не може да се твърди, че не съществува, защото патриархалното ни възпитание ни задължава да вярваме в него, всичко, което е обществено и религиозно недопустимо не съществува.

Guest
    Слушай сега статистиката:
    21 души има в моя клас,
    само 5-6 НЕ са повърхностни и ограничени, но пък получават по-ниски оценки. Другите, които не знаят нищо извън училище, а в училище зубрят имат по-добри оценки, или поне повечето от тях. И по-лесно си изкарват оценките. Другите 5-6 (от които и аз бях част преди) мислят и говорят за политика и т.н. глупости доста задълбочено. И въпреки това имат по-лоши оценки. Останалите 15 са като мен преди, до 6 клас и сега отново, от тази година пак съм като тях. Е, забелязал съм, че не само в моя клас повърхностните и ограничените егоисти, живеещи за да си правят кефа са повече, просто те са мнозинството. Лошото е, че аз все още го съзнавам, че ще стана като тях (отново), а те не го съзнават. Ако ги питате ще кажат, че са най-начетените и най-знаещите. Още малко време ми трябва и аз да стана като тях, да не забелязвам колко съм повърхностен, ограничен и егоист. Но, щолкото и да не ти се вярва, аз бях като тях и ми беше по-добре. Явно истинското ми "аз" е да съм като тях.

Нали знаеш , като идеш да работиш нещо , няма да те питат къде се слагат запетайки или к'во е един кой си термин (освен ако неработиш нещо свързано с българския) , нито колко крила има Х бобулечка , нито никоя такава друга безполезна шитня която учиш в училище.
    Теми за "нашата" възраст няма , има теми за масата и теми по-зрелите и по-умни хора (ех , как искам да съм в твоя клас и да споря за някой за политика -_- ) и това че възрастниците ти неговорят на такива теми , показва колко ограничени са и колко ниска е културата им.
    Смешно е като видя , някой на 15-16-17-18 години , да обсъжда кой къде е видял с кого и да изпада в клюкарски екстаз.
    Пък тва с тея оценки е смешна история.
    Като по-пораснеш , ще видиш че има разлика от "училищно умен" , както казваше една моя учителка и умен човек и че не винаги този който изкарва 6тици , успява в живота ;--)
    180- бан на профил 2 т.

Guest
    А, лошо ли е да си ограничен?

А, лошо ли е да си ограничен?
    Не , аз искам да има все-повече ограничени хора , който лесно се манипулират и влият
    180- бан на профил 2 т.

Guest
    Да, ама университетите гледат дипломата, не колко знаеш за някакви си простотии.
    Относно това:
    Смешно е като видя , някой на 15-16-17-18 години , да обсъжда кой къде е видял с кого и да изпада в клюкарски екстаз.
    Ами май много се смееш и то, постоянно, защото нормалните (изключвам метъли и разни алтернативни позьори, те не са обществено допустими) хора на тази възраст са такива. Мислят за училище, купони, жени/мъже, поп-фолк, излизане, забавления, любов, приятели, приятелство и др. Не мислиш ли, че искаш твърде много, което ние не можем да дадем? Не може да знаеш прекалено много, а и не трябва да се опитваш. На това му се вика Information overload и е вредно за душата. А и оше нещо - по-важни са чувствата, от колкото мислите.

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    А тези изказвания няма да ги има, защото повечето ми връстници не говорят по такива теми (и слава Богу), ами кой кого видял, ходил и т.н. Това са теми за нашата възраст. А Бог не може да се твърди, че не съществува, защото патриархалното ни възпитание ни задължава да вярваме в него, всичко, което е обществено и религиозно недопустимо не съществува.
    Хаха... простотия до шия... оправете се скоро, не ми се мисли за бъдещата наука ако всички са като вас.
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

Guest
    Цитирай Първоначално написано от Muse_of_Madness
    Хаха... простотия до шия... оправете се скоро, не ми се мисли за бъдещата наука ако всички са като вас.
    Дано да се множат и да са всички фешъни, алтернативните са грозни да ги гледаш и мислиш, с това си общественонедопустимо мнение и грозен начин на обличане...

Guest
    Ма, както и да е не пишете повече по темата. Така или иначе няма да го прочета. А също и 99% от хората, защото сме повърхностни.

Да, ама университетите гледат дипломата, не колко знаеш за някакви си простотии.
    Относно това:
    Ами май много се смееш и то, постоянно, защото нормалните (изключвам метъли и разни алтернативни позьори, те не са обществено допустими) хора на тази възраст са такива. Мислят за училище, купони, жени/мъже, поп-фолк, излизане, забавления, любов, приятели, приятелство и др. Не мислиш ли, че искаш твърде много, което ние не можем да дадем? Не може да знаеш прекалено много, а и не трябва да се опитваш. На това му се вика Information overload и е вредно за душата. А и оше нещо - по-важни са чувствата, от колкото мислите.
    Аха , нали осъзнаваш че се гледа премета/и с който кандидастваш + български + изпита който си държал? Не? браво!
    Защо , хората който се различават от масата, не са обществено допустими? Искам да се аргументитраш.
    и нали знаеш , че забавлението , не се доставя само чрез правенето на някоя ограничена простотия ;--)
    и да , мисля си че искам неща , който един ограничен човек немогат да ми дадат . Като например така приятните спорове , който водим с музата на лудоста, кога едно "обикновено и ограничено момиче" , ще спори като нея? никога? да?
    "Не може да знаеш прекалено много, а и не трябва да се опитваш. На това му се вика Information overload и е вредно за душата."
    Що ? Один си е дал окото , за всезнанието ;--) всеки , човек, който притежа буден ум , ще се стреми за него...
    180- бан на профил 2 т.

Guest
    Ще ти отговоря с така обичния на мен и моите съученици отговор:
    Не знам и не искам да знам. Не ми пука.

Guest
    Някой хора са безлични, други пък са много лични. Личните се забелязват, но безличните успяват. Когато двама лични се скарат третият безличен печели. Някой хора са безлични, други пък са много лични. Безличните са безразлични, личните пък се натрапват даже без да искат. Личните се забелязват, но безличните успяват.

Guest
    Е, вижте ДесиСлава е безлична и въпреки това е супер, а Маги е много натрапчива.

Guest

По-добре игнориряй, от колкото мрази

Абе аз вече се държа по-различно с хората и те се държат сега по-добре.
    Вече не съм откровен, не им казвам какво мисля за тях, защото вече не мисля за тях. Безразлични са ми. Преди ме натоварваха със споделяне и аз им се сърдех, но не помагаше. Сега вече те си мислят, че им слушам глупостите и че им знам тайните, но и мислят, че не ги споделям на други хора. И то си е така - как да им споделя тайните, като и аз не ги знам, защото докато ми ги споделят аз не ги слушам. И така повече се държат добре с мен. Даже вече избягвам всякакви скандали и свади и ми е удобничко - вече не си късам нервите за глупости. Когато някой ми е неприятен не му се сърдя, защото ако му се сърдя или го мразя, това значи, че мисля за него, а вече не съм такъв. Вече не си хабя мислите с хора, които не ги заслужават. Не мразя никого вече. Просто едните хора ги обичам, другите са ми приятни, а третите - неприятни. Супер е така да не влагаш чувства и мисли във всичко, вече даже не мисля кой какво говори за мен и не ме интересува. Или пък кой как ме погледнал еди кога си и какво мислил, вече ми е през х*я за хорското мнение и е супер. Пробвайте, няма да съжалявате.

Наистина никой няма да съжалява ако се държи ледено със околните, които го нараняват вътрешно или външно, бъди лицемер и егоист и всичко ще е О`к... всички ще те уважават и няма да те закачат, а ако знаеш и тайнети им, както аз зная на моите врагове, това е коз в отношенията, още по- внимателни ще са с теб...

Heaven from Hell
    Blue skies from Pain
    From a cold steel rail?
    A smile from a veil?

Guest
    Да, така е.

Момиче: Дай да ти прочета есето.
    Аз: Добре.
    М: Няма да си кажа мнението. Явно не й хареса.
    Аз: Ами не ме интересува твоето мнение.
    М: Точно за това няма да си го кажа.
    М: А, ти имаш ли Скойп да си пишеме?

Не е ли невероятно, аз й викам, че не ми пука за нейното мнение и тя не си го казва и на всичкото отгоро ми иска скайп, а преди, когато ми пукаше за нейното нищожно мнение ме ползваше за изтривалка.

Guest
    Примери много:
    Катето Евро, Ники Плейбоя от Music Idol (едва ли знае и едно стихотворение), ДесиСлава, Азис...

Примери много:
    Катето Евро, Ники Плейбоя от Music Idol (едва ли знае и едно стихотворение), ДесиСлава, Азис...

Те не си спомнят сигурно кои са били майките им, забрави ли са след като са били "заслепени" от парите и славата...

Heaven from Hell
    Blue skies from Pain
    From a cold steel rail?
    A smile from a veil?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си