Цитирай Първоначално написано от ABSOLUT`me
Цитирай Първоначално написано от rosskata
Първо :Тези хора имат не по- малко право да живеят в този град , колкото и ти. Никъде не пише че не може да се местиш в друг град, или че трябва да стоиш в родното си място. Не си мисли, че защото си родена там едва ли не имаш по- голямо право да бъдеш недоволна.
Второ: Емигрирането в друга държава няма нищо общо. София не е друга държава, никак дори.
Не,че да започвам нов спор,ама ти като отидеш на гости у някои,чувстваш ли се и ти равноправен собственик на апартамента му?
Не е същото,разбира се,но не си правя - всеки се ползва с привилегия в родния си град.Това не означава,че другя няма право да живее там,съвсем не искам да кажа това.Ще ти дам пример-аз живея в Страсбург.За да ме наемат някъде на работа(говорим за някоя институция,а не за квартално кафене),трябва - да няма желаещ французин за този пост;ако има такъв,институцията или фирмата,или предприятието,трябва да плати неустойка на държавата в размер на 3000Е,ако предпочетат мен,дори и квалификацията ми да е 1000 пъти по-добра от неговата,защото той е местен!.Има го същото разделение и на по-долни нива - между французи!Така ще стане някой ден и в България,ще видиш.Нали сме в ИвропатЪ....ииииихаааа
Tака... Апартаментът е купен от собственика си и е негова лична собственост, така че примерът ти не е удачен.
Всеки се ползва с привилегия в родната си ДЪРЖАВА...
Доколкото знам, софиянци не са отделна държава..
Всички сме българи.
В моя университет има хора едва ли не от цяла България и никой никога няма да стане жертва на подигравки относно диалекта си , и никой досега не е имал проблем с намирането на работа.

И как става така, че не съм чула някой да казва , че за кофти градския транспорт и задръстванията в рада ми, са виновни тези, които идват да живеят в града ни от другаде...

Ти си чужденка в Страсбург, и затова може да имаш проблеми с намирането на работа и прочие...
Но където и да отида, аз няма как да бъда чужденка в собствената си държава. Абсурдно е...

И е смешно да сравняваш един БЪЛГАРИН, отишъл да живее в ДРУГ БЪЛГАРСКИ ГРАД, със ЕМИГРАНТ, отишъл да живее в чужда държава...
Това ако не е надуване пък на!
Скоро ще напишеш сигурно, че софиянци са друга раса... Може да въведете визи...