- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- София и провинция
Искам цитата, в който казвам "надутите софиянци", и "простите софиянци", моля. Доколкото си спомням , казах "шепа надути софиянци " и "шепа озлобени "провинциалисти" . За разлика от някои хора, които наричат сънародниците си "НАЛЕПИ" аз не деля хората на такива и онакива заради града в който живеят. И не бих си позволила да обобщавам и лепя етикети на милион и повече хора.Сама казваш 'надутите софиянци','простите софиянци' и т.н.,ами като са/сме такива,защо приятелите ти идват тук??
Да не говорим колко много близки и познати имам от София. Майка ми също е софиянка.
Факт е и никой не го отрича, че хора отиват в София заради по-добрите възможности за реализация. Не виждам къде съм писала, че моят град е по- добър?И не знам защо ми поставяш думи в устата , които не съм казала. А между другото, защо ти не си в София след като толкова се гордееш с нея?
![]()
Не знам защо си се озлобила толкова. Бабите с квартирите не са показателни за още 3-4 милиона души, живеещи извън София.
Обобщения от този сорт са глупави и нереални.
Ти самата каза, че има софиянци, които не харесват останалите. (забележи, не можеш да твърдиш, че "софиянци като цяло не харесват останалите българи", защото нямаш подобни статистически данни). Аз самата познавам страшно много софиянци, които са много печени и никога няма да чуеш от тях подобни приказки и подобни разделения... Както и варненци, както и бургазлии , и какви ли не.
Естествено, има ги и хората като теб и сладуранката, както и онази баба, които си мислят, че светът се врти околко техния град. Но моля те, недей да твърдиш, че това е нормално.
Тези твои обобщения те показват в много негативна светлина- никой не ти пречи да не харесваш хората извън твоя град.
Но да твърдиш, че това е валидно за всички, е глупаво.
И не виждам по какъв начин избивам комплекси..Или си казвам, че съм недооценена. Бих отишла навсякъде, където имам шансове за реализация. В случая това е родния ми град.
![]()
Просто казвам, че "градския патриотизъм" е изкл'чително безсмислено и остаряло нещо.
Както и разделението София- Провинция...
И е много хубаво, че повечето тийнове разбират това. Защото все пак ние сме бъдещето на България...
п.с Светът наистина се стреми към премахване на границите... Просто е нужно време хората да ги изтрият от главите си...![]()
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.