Цитирай Първоначално написано от malka_sladuranka
Не мразя провинцията, не се и надувам, че съм родена в София или за това, че и родителите ми са родени тук. Дразня се за това, че градът ни е проектиран за жителство на двойно по-малко хора, от колкото го населяват в момента, което дава своите отражения. Пример. Бързам за изпит примерно, който е от 9 и 30, трябва да тръгна час и половина по-рано, за да стигна на 5км от домър ми. Попадам в нечовешко задръстване, в градския транспорт тъпканица(ОМГ тежко е), след което от всички страни чувам диалектна реч. Е по дяволите заради това, че цяла България се изнесе тук, ние сме в попадаме в подобни ситуации ежедневно. Е как да не се дразниме.
Вярно е, че никой не иска да напусне радното си местенце и заради тея пусти пари всички идват тук, защото наистина в града има доста работни места....
Всеки има право на движение: да пътува или да сменя местожителството си. Да се отрече това право на хората заради твоя комфорт? Как пък не...

Относно думата провиниция: съществува необходимост столицата да се обособи по някакъв начин от останалата част, няма да обяснявам защо. Затова се използва тази дума. Само не мога да разбера като ви кажат провинция, защо се обиждате, защо го приемате като нещо лошо?

В провинцията голяма част от хората са убедени, че софиянци са нагли и надути и мразят всички провинциалисти. Факт е, че такова убеждение съществува, но то е просто един мит, който се насажда още от най-ранна възраст (и на мен ми е насаждан също). Болшинството от софиянците са просто едни съвсем нормални хора като всички останали, които даже го осъзнават и изобщо не се мислят за господстваща раса. Има изключения, разбира се (днес в даскало даже четох един надпис от някакви Sofia Cartel ).