Цитирай Първоначално написано от Lake_bodom
В провинцията голяма част от хората са убедени, че софиянци са нагли и надути и мразят всички провинциалисти. Факт е, че такова убеждение съществува, но то е просто един мит, който се насажда още от най-ранна възраст (и на мен ми е насаждан също). Болшинството от софиянците са просто едни съвсем нормални хора като всички останали, които даже го осъзнават и изобщо не се мислят за господстваща раса. Има изключения, разбира се (днес в даскало даже четох един надпис от някакви Sofia Cartel ).
Не само, че са убедени, но определено има някаква непоносимост между София и провинция. Както вече се каза това не е едностранно. Мога да дам дори пример. Преди няколко години(1-2)бях на басейн в едно селце(не ми помня името до Банско беше) там имаше малки деца, около 1-2клас(местни) и едно нагло дете с баща си(не беше от тяхната групичка). Въпросното дете се държеше наистина нахално и едно момченце от групичката местни деца отиде и попита бащата от къде са. Той отвърна, че са от София. Момиченцето супер пренебрежително каза доста силно на приятелчетата си "Знаех си, че са от София" плюс един куп обидн думи за софиянците. И какво очакват, жителите на столицата да се правят, че не забелязват? Че не чуват? И да са гостоприемни? Е, не става. Хората са казали на злото отвързи с добро, но това никой почти не го прави. Аз дадох прост пример. Логично е, че децата не са си насадили сами тази омраза и непоносимост и най-вероятно е коментирано от родители пред тях. Те ще порастнат с тези предубеждения, ще ги предадът на децата си и се получава един порочен кръг. Сигурна съм, че този случай, който видях не е единствения, а има и още доста такива...
Иначе съм съгласна с твърдението, че софиянци са едни съвсем нормални хора като всички останали. Сега ще подчертая, че и хората живеещи в останалите райони на България също са съвсем нормални(казах го специално, въпреки, че се подразбира, за да не рискувам да бъда нападната и разкъсана хаха) Но просто както обясних моята гледна точка, след като има непоносимост от едната страна, колкото и нормални да са хората, мисля че е нормално да се отвърне със същото.