- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- "Ще ходя ако мама и тати дадат парички"
аха.сигурно мнения от рода на "и аз така"Първоначално написано от Анонимко
са много по-секси от моето ..
плюс това аз сериозно питам.
човек,който поставя на обсъждане такива теми се друса според мен.
и въпросът си ми беше много готин и зъл и съвсем на място.
а оня малоумник само ломоти простотии в началото.
така и не разбрах какво ТОЧНО иска да каже ..
и тва не е защото съм ограничена,вЕрвай ми. ; )
еми мама и тати може да не са мислили мн когато са ме правили но все пак са длъжни да ме издържат докато не започна работа..та било и с 3-4 лева на ден все пак си е нещо.ако сметна по колко харча на месец разбирам защо понякога не дават повече..просто мислят с перспектива за да имат да ми дадат и за следващия ден и за последващия и т.н.аз трудно спестявам с мойте прахоснически навици обаче...
аз пък на скоро излизам с 1 ст. в джоба \/ Яко е
![]()
Донякъде зависи от човека...смисъл,има такива,които харчат адски много,и такива,на които им се чудят как харчат по толко малко на ден.Аз,например,съм от вторите...Честно да ви кажа,нали,един път да поискам пари от наще,не ми е проблем,само че след 2 дена да поискам пак за некоя моя прищявка просто не мога,гузно ми е всеки ден да ги муфтя за пари...а имам приятели,на които изобщо не им дреме,казват 'мамо дай пари за тва'(и то говорим за нещо съществено..било то обувки,блузка си харесал,гащички) и след 2 дни пак,без изобщо да му мигне окото... А аз наистина не мога,гузно ми е,и точно заради това,не го и правя...честно казано,чудя си се от къде винаги имам пари за това,което ми се прииска,но ..просто явно съм адски пестелива...не обичам да се глезя с жилирани простотии,дъвки,сокченца... хората от обкръжението ми предимно за това си харчат парите........нещо си забравих мисълта,но обащо взето имам предвид,че си зависи от човека - някои си прахосват парите за щяло и нещяло,а други са мн пестеливи и винаги имат,когато им се наложи...друг е въпроса дали ще имаш смелост всеки ден да смучеш ваще за пари - ако от малък си свикнал да получаваш това,което искаш от тях и,с една дума,си глезено дете,няма да имаш проблем да си искаш,но ако ти се е угаждало в рамките на нормалното и т.н.,ще имаш чувство за отговорност,самостоятелно т и сам ше си знаеш границата...
![]()
добре,хайде да поставим нещата на друга плоскост:
ПО КОЛКО ПАРИ ХАРЧИТЕ НА СЕДМИЦА И КАК СЕ СДОБИВАТЕ С ТЯХ?
Ти тва за малко ли го имаш, бе?Първоначално написано от Анонимко
![]()
Аз най-често харча по 20 ст. за кърпички. КОЖОДЕРИИИИ!!!![]()
слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
писна ми вече от тези беди
три коли мухи изяде и не се убеди,
че горе, на тавана, има само греди...
И на мене ми е неудобно да им търся пари понякога и затва си събирам и са имам някаде 100 левае понякога ми се налага да им търся де
![]()
Не се ли казва искам.Първоначално написано от Baby_b
Не го казвам с лошо, но просто на някой изпит примерно, ще те скъсат за такова изказване.
Като се има предвид, че вторник и сряда трябва да обядвам и да вечерям на училище, защото съм от рано до съкно-мога и с 4 лв. седмично да изкарам. това е минимума за обяд и вечеря на стола 2 пъти. Ако карам на закуски са 3 лв. Естествено съм жена и купувам разни джунджурийки, а пък напоследък от диетите дето пазя минавам само с 1 кубети взети от дова и 1 закуска. Мога да харча и повече. Ако съм ваканция обаче мога да не харча и стотинка, защото ряудко сядам с гадже на кафе, тогава каня приятелките си в къщи или им гостувам,а през останалото време рядко пазарувам. Средно е около 7-8лв. седмично, ако се поолея. разбира се не включвам дрехите за парцалки и обувки. в началото на сезона с наште правим така- преглежда се гардероба ми и се прави сметка от какво имам нужда. те ми купуват или ми дават пари за това, от което се нуждая според тях, а останалото си купувам аз от спестяванията ми. Общо взето сме се разбрали така- аз си купувам от мои пари и ако те преценят, че е нещо нужно или важно ми ги осребряват!Първоначално написано от quench
Първоначално написано от bboy_bunker
с какво съм заслужила подобно отношение?!![]()
seti se izrod
начина за какво?! ..
мисля,че тя е най-добрия начин да се разправям с простаци,
няма да си троша нервите я .. = )
ти как би реагирал ако някакъв пич
седне да ти обяснява на латиница колко си зле
с помощта на думи от рода на "изрод",хаха ..
толкова е нелепо,че дори се чувствам неудобно.
защо приемаш насериозно думите ми
отправени към точно този труп,с когото се гавря? .. = )
Я да си кажа как с 2.50 днеска се спестяват 2, без да съм се лишил от нищо..
Отивам към денонощното да си взема 3 цигари с въпросните 50 стотинки и засичам един приятел и вика "Айде че закъсняваме няма да си взимаш цигари аз ще ти там".. После в даскало ме черпиха 5-6 бири разни хора с пари в тях и сега се прибирам с 30 стотинки щото си взех 1 цигара на дребно. А цял ден не съм спрял да лумтя защото разни хора черпиха и цигари.
Та какъв е проблема с спестяването? Въпроса е да има хора биха те черпили като си безпаричен(при мен това е по-голямата част от времето)![]()
да,ама малко се едно го обръщаш на просия..въпреки,че ти не си им искал де..абе де да знам,аз не обичам особено мн да ме черпят..![]()
Feel my sin..Feel my sound..So baby,come on in...
Отговорът ми е абсолютно точен...Първоначално написано от quench
Колкото имам.
КОгато работя или имам все още парти от работа... Мога да изхарча и 500 лева за една седмица, при това без да си купя нищо. Обичам да ходя насам- натам, да се глезя...Да черпя...
Сега като нямам никакви пари, една кутия цигари за 2,50 я пуша три дена, и повече пари не харча. КОгато нямам пари, не излизам почти никъде, пия кафе и ям вкъщи и давам пари само за цигари... Добре че имам приятели да черпят...![]()
В общи линии съм абсолютна прахосница...![]()
ПО въпроса с черпенето- обичам да черпя и не се притеснявам да ме черпят, особено по- близки хора. няма нищо срамно в това да нямаш пари, а и приятелите ми знаят, че винаги ще почерпя и тях ако останат без финанси...
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.