- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Лесни стъпки за постигане на нежна,гладка кожа и изравнен тен! :)
Здравейте!
Ще ви предложа няколко стъпки за кожа,която ще заобичате,без да се ухарчвате много!
Информацията я знам от личен опит,но и от интернет.Приятно четене!
1.ВОДАТА!- Хидратацията на кожата има главната роля! Не забравяйте никога водата,избягвайте безалкохолните и по възможност ги заместете с водата.
2.Следващият много важен фактор са ВИТАМИНИТЕ-Кожата се нуждае от витамини,за да бъди винаги свежа.
Може да си ги набавите чрез плодове и зеленчуци,но ако искате да се улесните,идете до аптеката и си купете витамини.Бих ви препоръчала вит.А,бирена мая(също оказваща влияние в/у косата и ноктите) или др. витамини по ваш избор.
3.Ежедневдното почистване на лице е много важно.За целта може да използвате гел,маска за лице/ексфолиант,тоник за лице.Всичко зависи от типа кожа,който имате.
4.Бихте направили голяма услуга на кожата си,ако използвате масло ( бадемовото или пшеничното е страхотен избор ) и вечер мажете в зоната около очитеТова би помогнало за премахването на тъмните кръгове,какво и ужасните торбички,но трябва да нанасяте или с клечица за уши,или с безименния пръст(защото той е най-малко подвижен,а кожата около очите е СВРЪХ нежна).
5.Поне 1-нъж седмично си правете маска за лице с мед,белтък,зехтин / или маслото за лице,което по-горе споменах.
6.Използвайте вазелин за лице,както през зимата,така и през другите сезони.Вазелинът е прочут с лечебната си сила от векове.
Може да поставяте вазелина,преди кремчето си,на сухите области от лицето.
Сега бих ви препоръчала и нещо за миглите.-Вечер,преди сън,намажете тънък слой от вазелина си,по линията на миглите.Така миглите се подхранват и хидратирват.Вазелинът въздейства на ''растежа'' на миглите,така че след ползване на вазелина с такава цел,ще се събудите с малко по-дълги и много меки,здрави видимо мигли.
Ако имате някакви други въпроси,свързани с лицето,питайте.Ще помогна с каквото мога![]()
Последно редактирано от fizzyg : 05-27-2012 на 13:25 Причина: намерих правописна грешка
Благодаря!Радвам се,че съм ти помогнала.
Сега малко го промених,сложих информация за постигане на здрави мигли![]()
вие добре ли сте?
1.за водата съм съгласна ,че трябва да се пие повече, но това е като цяло по-здравословно хранене-без мазно,пържено,сладко,тесте о и т.н.
или поне да са ограничени
2. яжте пресни плодове и зеленчуци, месо и млечни продукти, не пийте измислени витамини и особено бирена мая , която не е полезна да се пие срещу пъпки и такива разни, най-малкото се качват кг от нея
3.подходящи продукти за съответния тип кожа
4.надали бадемовото масло ще ви махне торбичките, по-скоро коректор за през деня
5.тия маски не са хубави, защото меда е силно алергичен и може да се обринат 5 пъти повече..по-скоро някакви готови или с плодове, които предварително сте проучили дали са подходящи за кожата ви
6.вазелин-НИКОГА
омазнява и ще имате много повече черни точки и разни такива обриви, засилено акне и отделящ се себум
слагайте целогодишно крем със слънцезащитен фактор подходящ за типа ви кожа...
Ами не знам,но на моята кожа това действа перфектно..
Просто има момичета,които искат да заместят фон дю тена с нещо,което щади кожата им.А пък и бадемовото масло ПОМАГА за премахване на кръговете,няма място за сравнение с коректора,с който се мажем,за да ни замяза на хора..За вазелина оточних,че на сухите места се слага,но..както и да е,не мисля,че сайта е място за драми..Съжалявам,че не ти е харесала..Здраве да е![]()
Последно редактирано от fizzyg : 05-26-2012 на 20:55
Полезна тема,браво!Само да допълня,че спортуването също е хубаво за кожата.
![]()
Вазелинът не е ли комедогенен?!
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
За хората с проблемна кожа е добре да не ядат тестяно и шоколад и да не пият горещи напитки(освен чая,разбира се).
Каза го дерматоложката на една моя приятелка и наистина,ако ги избягвате ще видите ефект..трудно е да не ядеш шоколад или пък да не пиеш мляко с какао или кафенце,но все пак..![]()
Освен, че е комедогенен също така е и петролен дериват. Не бих го сложила на устните си, камоли на лицето...
За витамините хубаво, но нищо не може да замести пълноценното хранене. Плюс това, малко са качествените витамини на пазара.
Ексфолианта не е хубаво да се ползва ежедневно, а хората със суха кожа могат да пропуснат тоника.
Черен шоколад може да се яде, при него не виждам къде е проблема ?!
хубава тема, само да вметна от личен опит - от 30 дни не съм пипнала сладко, спрях тестеното, газираното и тн. и започнаха да ми излизат двойно повече пъпки ;ххх дори днес видях нова ГНОЙНА и то на бюста.. просто не знам вече какво да правя
Това с храните, от които излизат пъпки не са ли пълни глупости? Особено акнето, за което причинител са хормони...Защо тогава като минеш 18-20 години и пак си ядеш същото край с пъпките. А пиенето на топло каква връзка има??? Топлата течност ли? В тоя ред на мисли и супа не трябва да се яде.
Страхотна тема, ще я следя!
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
^За проблемна кожа, дерматолог препоръчвам с 2те си ръце! Иначе витаминките си ги вземи,но по-добре вместо да си избираш ти лечението се съветвай с дерматолог![]()
^Купих си бирена мая днес...преди или след хранене се пие???
Аз пия сутрин на гладно..не знам дали така трябва,но много добре действа!
По колко хапчета мислиш да пиеш?![]()