- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Да се събуваме ли? :Р
Майка ми ме е учила, че е неуважително хората да се събуват.Така и правя-не ги карам да се събуват.Просто им давам парцал да се избършат, докато не станат чисти обувките и тогава влизат навътре.А ако толкова държат те смите да го направят, им позволявам.
that sounds weird to me
you are not alone!!Първоначално написано от quench
![]()
Do the impossible.
See the invisible.
Fight the power.
Да ми връчат парцал да си чистя обувките - доста уважен ще се почувствам.Първоначално написано от koalka
![]()
Бунтар,Как може с дрехите,с които се въргаляш по някви мръсни пейки,седиш на седалките в градския транспорт,на които кой знае кой клошар е седял..как може с тези дрехи да си седнеш на леглото,в което спиш или да се разложиш на дивана пред ТВ-то?Ти колко пъти си карал хепатит Бе,момче??
Аз не мога така..дори и да сляза долу до клек-шопа за да купя Кола,задължително си измивам ръцете след като се прибера вкъщи,дори и само дръжката на входната врата да съм пипнала.И не,не съм маниячка,просто съм чистоплътна!![]()
![]()
Feel my sin..Feel my sound..So baby,come on in...
Как няма да се събувам бре?Където съм ходила с мръсните обувки по кой знае кви мърсотии и после вкъщи...наистина въпрос на хигиена
Ходила съм в чужбина и там не се събуват. За мен лично това дали ще се събуе даден човек говори до голяма степен за възпитанието му. В къщи се събуваме, както ние, така и гостите ни. Има някои случаи, в които когато бързам за някъде "забравям" да се събуя и притичвам набързо.![]()
И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!
Разбира се, че трябва да се събуеш. Като дойде приятел в нас го питам да давам ли чехли или не му е студено. Всички се събуват, пък и не познавам някой, който си ходи до кревата с обувки
_donna_, ти си пАРЦАЛ!
Не може да се сравняваме с това, което е в чужбина, поради простата причина, че там по тротоара няма вероятност да настъпеш някои кучешник, някоя тлъста мазна ...(сещате се). Много е гнусно да не се събуеш в нечии дом.
Да, нормално е да се уважава труда на този, който е чистил - особено, ако си бил в това положение.
Преди години бях чула изкaзването, че хората не се събували, защото много им миришели краката![]()
мдаа,аз до магазина си ходя по пижама.
дори веднъж в супермаркета бях така..хаха,
и няква доста разпалено ми обясняваше за новата опаковка
на еди кое си прясно мляко..мм,както и да е.
домашни дрехи трябва да има,спор да няма.
особено аз както обичам да си сядам по земята ..
пък и не е толкова удобно с дрехите за навън.
баси бе,станахте много гъзари модерни нещо ..
сигурно не ядете зелен фасул и шкембе,
нямате чорапи на дупки и не пърдите ..
махахах,както и да е.
аз съм парцал. = )
Оо пърдим и скъсани дънки носим...Първоначално написано от _donna_
Ахахах ама си си парцал от където и да го погледнем AHahAHHAHAHaHaH
А и шкембе ям
хаха,аз съм парцал.
е,чувстваш ли се по-пълноценен и удовлетворен?!
не ти вярвам,че ядеш шкембе.тия дето тачим шкембето
сме все народни хора,разбираме се..а ти си злобар. = )
И какво толкова те псуват...не ми стана ясно...
Май за теб ставаше въпрос...бях се натъкнала на лоши мнения![]()
ама що не ме оставите на мира да си се закачам с децата .. = )
Ееее това е яка тема...всеки има нещо различно за казване и всичко е по темата![]()
И аз ще кажа това, което знам по въпроса
Като бях в Холандия и си канех гости ме попитаха на вратата дали да се събуват...като им казах, че е препоръчително малко се намусиха но се събуха всичките (бяха съученици на по 15-16)
Другото. което ми напраи впечателние е, че отваряха хладилника без да питат и си вадеха хранаДаже едно момче ме попита "от къде съм купил тези вкусни бъркани яйца с лук и колбас да си вземел и той" и не ми повярва като му казах, че съм си ги направил сам
![]()
Иначе наистина каточели на запад е доста по-чисто по улиците и това има някакво значение...
Мисля че е индивидуално във всеки дом..независимо къде по света..
Birdy birdy in the sky dropped a poopy in my eye, I don't worry I don't cry, I'm just happy that caws can't fly!
мхахахах,ееейй не неее..тва ме уби от смях..Да ми връчат парцал да си чистя обувките - доста уважен ще се почувствам.
взимали си храна от хладилника?!
веднага тупаници,бре,момче!
шегата настрана ама тия западняци имам чувството че
ако им отнемат кафемашината примерно няма да знаят как да си
направят кафе ..![]()
Не е точно така, както си го представяш.Просто се слага на земята и си почистваш леко обувките, какво толкова?Никой не ти казва да си го чистят сами, нито ще ти връчят някакъв парцал, нито сам да си ги чистиш!Първоначално написано от Lake_bodom
дали пък ша пусна някой дет е ходил в кучешки лайна и сред боклуците да ми гази в апартамента![]()
Разбира се, че трябва да се събуват хората. Това е признак на елементарно възпитание. Дори не трябва да се налага някой да ти напомня да го направиш...
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
"Хай съвуй са ва,фрустак! Шми умайш килимъ ва!"
нещо такова ли? :P![]()
Аз попринцип се събувам...но имам познати ,които казват ''не не,не се събувай..влизай си'' В такъв случай не се събувам.
У нас не бих пуснала някой с обуща да ми крачи,защото ще стане голямо мазало...
А по въпроса за чужбина... живяла съм 2 години в Лондон и бих казала,че в повечето домове не се събуват... незнам как си седят с обувки у тях тия хора..къщите са им големи, просторни и си крачат с токчетата насам натам.. странна работапоне аз не мога така да седя в нас.А и да чистиш след всеки влязъл...
![]()
Ако кажат на баща ми, ще си тръгне.Аз се събувам, повечето баби на приятелките ми са по-големи маниаци от обикновеното.Разбирам, да, трябва да се събуват хората, но при тях се събувам от стълбите, веднага ще ми лепната етикет "нечистоплътна", ако стъпя на прага с обувките.Майка ми също се събува.
_donna_, шкембе си ям и ще си ям и ти не си народен човек! ти си злобар, а аз ям шкембе!
Ако не си ял шкембе при рибката не си ял никво щембее.. а също и при чучура в пловдив.
(там не те карат да се събуваш на входа![]()
)
наздраве