.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 36 от общо 36
    Супер фен Аватара на rosskata
    Град
    Варна, Морето, Сините Вълни...
    Цитирай Първоначално написано от quench
    никой не прави така,освен ако фамилията му не го дразни ужасно много и не икса да се махне
    всеки виси при маминка и татинко,"мама меси,тате носи"

и затова сме нация от бебета,затова 90% от колегите ми в първото висше са недорасли лигльовци
    Много ми е интересно как ще се издържаш сам, и ще ходиш на училище в 12 клас... И ще се готвиш за изпити...
    Леко невъзможно ми се вижда, поне на мен.
    КОлкото до "мама носи, татко меси"... Аз лично не виждам смисъл да се изнасям от нас, при положение, че уча в града, в който живея,работя през по-голямата част от годината и се издържам почти сама (без да плащам наем и ток само), имам си своя стая в която никой не влиза, и никой не ми казва какво да правя... В общи линии никой не ми се бърка в живота.
    Всъщност имам желание да го направя, но като знам цените на квартирите, не ми се иска да дам половината си заплата за квартира. С тези пари мога да си купя доста неща, изцяло мои (компютър например), така че след 1-2 годинки когато намеря постоянна, а не сезонна работа, и се изнеса, да не е само със един сак с дрехи...

В чужбина е по- възможно на 16 да учиш, работиш , и да се издържаш сам. Пак ще си беден, но тук със сервитьорска заплат например не виждам как може да се издържа човек, ако плаща и кавартира... Или със каквато и да е работа, ако не е по цял ден. КОето пък изключва ходенето на даскало.
    Тези, които отидат да учат в друг град... И не бачкат, са ми по-странни... Мен ме е срам от нашиоте да поискам 10 лева, какво остава за 300 на месец...
    1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
    2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
    3. Работата е свещена. Не я докосвай!
    4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

Според мен разликата е само че ставаш пълнолетен..поне аз не усетих друга разлика...то кадето 17 там и 18... и на 18 ставаш подсъдим и имаш право да гласуваш

Град
    *Counting down the days 'till I will find you there…I don't care as long as I, I get there with you*
    Цитирай Първоначално написано от machoka
    Ами носенете на отговорност персонално не е никак малък проблем. Гласува ти се доверие, като ти се дава право да управляваш МПС - смъртоносно оръжие за едни, необходим инструмент за работа за други. Имаш право да промениш съдбата на държавата си, като довериш гласа си за определена политическа идея, както и вече можеш да вземаш отговорни решения за собствения си живот - къде да работиш, как и т.н.

Ааа, и имаш право 'официално' да пиеш и да се разхождаш където си искаш, по което си искаш време, щото инак - хванат ли те в 12 навънка - айде в РПУ-то
    добре го каза

˙·٠•● Obi4am te mishe! ●•٠·˙

Цитирай Първоначално написано от rosskata
    Цитирай Първоначално написано от quench
    никой не прави така,освен ако фамилията му не го дразни ужасно много и не икса да се махне
    всеки виси при маминка и татинко,"мама меси,тате носи"

и затова сме нация от бебета,затова 90% от колегите ми в първото висше са недорасли лигльовци
    Много ми е интересно как ще се издържаш сам, и ще ходиш на училище в 12 клас... И ще се готвиш за изпити...
    Леко невъзможно ми се вижда, поне на мен.
    КОлкото до "мама носи, татко меси"... Аз лично не виждам смисъл да се изнасям от нас, при положение, че уча в града, в който живея,работя през по-голямата част от годината и се издържам почти сама (без да плащам наем и ток само), имам си своя стая в която никой не влиза, и никой не ми казва какво да правя... В общи линии никой не ми се бърка в живота.
    Всъщност имам желание да го направя, но като знам цените на квартирите, не ми се иска да дам половината си заплата за квартира. С тези пари мога да си купя доста неща, изцяло мои (компютър например), така че след 1-2 годинки когато намеря постоянна, а не сезонна работа, и се изнеса, да не е само със един сак с дрехи...

В чужбина е по- възможно на 16 да учиш, работиш , и да се издържаш сам. Пак ще си беден, но тук със сервитьорска заплат например не виждам как може да се издържа човек, ако плаща и кавартира... Или със каквато и да е работа, ако не е по цял ден. КОето пък изключва ходенето на даскало.
    Тези, които отидат да учат в друг град... И не бачкат, са ми по-странни... Мен ме е срам от нашиоте да поискам 10 лева, какво остава за 300 на месец...
    Добре де ама не всички живеят по начина по който ти!!Не на всички родителите им не влизат в стаята и може би имат някой с който искат да живеят и по този начин също така се махат от вкъщи защото повече не могат да живеят по начина по коуйто са живели каквото и да им коства това !!! Но не всички са така!! Според мен като завършиш средното си образование е нормално да хванеш паааатеките и да започнеш сам да се оправяш в скапания живот,защото все пак мама и тати няма да са на този свят вечно нали?
    I'm a winter flower under ground always thursty for summer rain

Град
    Andrea-Nikol, доколкото разбирам, нямаш 18.
    Имам само един- два въпроса:
    Работила ли си някога
    Издържала ли си се някога сама.

Аз работя от повече от 5 години, с няколко прекъсвания.
    Налагало ми се е и сама да се издържам...

Много лесно е да приказваш как ще се махнеш на 18... Но всъщност живота въобще не е толкова прост колкото си мислиш...

Аз ти казвам, че ако се махнеш на 18, нямаш почти никакъв шанс да завършиш даскало, и съвсем никакъв да влезеш някъде... Това не ми е представата за "оправяне с живота" Опитвала съм да работя докато бях на даскало, и резултата беше не много добър... А за да се съчетаят успешно двете неща, трябва да бачкаш 5-6 часа дневно, а с толкова пари забрави да можеш да се издържаш...

Виж, ако искаш да се изнесеш на 18 и ваште да ти дават пари... Даааа, мнооого самостоятелна ще бъдеш...

Няма да се обяснявам повече...
    Като се изнесеш се похвали да видим...

Em pyrvo imam 18,vtoro rabotia i se izdyrjam sama taka che ne vijdam kakyv e problema i ne na posledno miasto ako se iznesa ot nas sega i da iskam ne moga da razchitam na nashte che she mi plashtat.

Az na tova mu vikam zatapvane :P =D> \/

Супер фен Аватара на KiLLeR_InSTiNkT
    Град
    На седмото небе...
    Почти никаква освен, че когато станеш на 18 вече си пълнолетен и носиш наказателна отговорност...
    Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата...

Кликни тук

Град
    Цитирай Първоначално написано от Andrea-Nikol

Az na tova mu vikam zatapvane :P =D> \/
    Aз пък му викам недорасло поведение. Според мен в един спор целта е да се стигне до консенсус или да се докаже истината, а не т.нар "затапване"

така че това е май е най-положителното нещо от навършването на 18 според мене лично!! Най-добре могат да кажат навършилите ги
    Тук твърдиш, че най- якото е да се изнесеш на 18... След което намекваш че си по- малка.
    Първо, ако си на 18 ,работиш, издържаш се,и смяташ, че е задължително едва ли не да се изнесеш, защо не си още?
    И второ, ако не4 си (както приемам според предните ти постове), защо не изчакаш първо да станеш на 18, да се изнесеш, и тогава да говориш високопарни приказки.

В крайна сметка всеки има право да се изнесе... Но аз не виждам с какво някой, който е "самостоятелен" и мама и татко му пращат пари, е по- самостоятелен от мен, която нося пари вкъщи, върша домакинска работа, ходя където и когато искам, и прочие...

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Съгласна съм с росската. А и за мен, когато станеш на 18 не започваш да правиш каквото си искаш изведнъж, защото ти все още имаш семейство. Родителите ти, ако те държат изкъсо, това че ставаш на 18 за тях няма да има никакво значение. Една приятелка така си вярва, че нещо ще с промени и ще почнат да я пускат да ходи повече нагоре-надолу.
    Самоястоятелността не се извоюва, защото си навършил някакви години, а от връзката и отношеинето родители-деца.

KOgato napisah tazi tema biah na dva dena predi da stana na 18 zatova napisah che mogat da go kajat samo tezi koito sa gi navyrshili,a za tova zashto oshte ne sym se iznesla ot nas prosto chakam s netyrpenie da zavyrsha srednoto si obrazovanie s moia se mahame!!!! i kazah "zatapvane" zashtoto ti beshe tolkova ubedena che ne sym na 18 i che ne rabotia i che ne se izdyrjam che kato ti go kazah mislia che sym te zatapila no tova sa si moite kak go kaza ti.....mai "detinshtini" moje da ne e syshtoto no beshe v tozi smisyl

Цитирай Първоначално написано от shadow4e
    Съгласна съм с росската. А и за мен, когато станеш на 18 не започваш да правиш каквото си искаш изведнъж, защото ти все още имаш семейство. Родителите ти, ако те държат изкъсо, това че ставаш на 18 за тях няма да има никакво значение. Една приятелка така си вярва, че нещо ще с промени и ще почнат да я пускат да ходи повече нагоре-надолу.
    Самоястоятелността не се извоюва, защото си навършил някакви години, а от връзката и отношеинето родители-деца.
    Syshtoto e i s moite roditeli.Ne che az sym ochakvala da zapochnat izvednyj da me puskat naliavo nadiasno ili poveche do po-kysno,no pone da si napraviat ravnosmetka che az veche sym pylnoletna i dyrjavata veche mi dava poveche vyzmojnosti a nashte prodyljavat da se dyrjat s mene siakash sym na 16 ili 17 god.Ne ochakvam vsichko da se promeni izvednyj,no pone da se useti malka razlika i iavno kakto kazvash ti shadow4e,che vs si e do vryzkatata roditeli-dete,a nashte mai se gubi nekyde.Vryzka nemam koi znae kakva s bashta mi,s maika mi moje bi e po-silna no tova nishto ne opravdava predpolagam ;(

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си