уф...много е сложно мацка.ше започна с тва,че не съм била зависима ,но все пак тряа да сте силни и ти да му помагаш...ся да ти кажа че няа смисъл и си скапваш живота с потенциална жертва не върви...да ти кажа,че ше успеете и всичко ше мине-също...зависи от много неща,като най-много зависи от самия него.Ти си тази която тряа да му помага и да му бъде стимул ,за да спре...колкото до метадона...е-от трън та на глог....знаеш колко мн хора се друсат с метадон се същия к** с извинение ...5 години са си доста време...Аз знам,че зависимите се успокояват като пушат трева и хаш и кфото и да е съответно...затворете се и стойте една,две седмици,като сиска да зилезе за дозата го спирай,говорете,занимавай го с нещо...уф трудно е,страшно е,гадно е...shit работа от комуните също няма смисъл...ако искаш след тва да общуваш с някфо същество без чувства с изпържен мозък,като зомби тогава ок...имах една фр и тя се отказа като отиде на морето,на палатка на плажа с нейн приятел.Разбирайки,че той зи взима от там ,щото не получава кризи като нея го изгонва и остава сама...като беше минало най-страшното е излезнала и се е плискала във водата като малко дете...и сега не взима...та мисълта ми е,че зависи от неговата воля...ти в случая си helper ,за да не се чувства сам и няма много много кфо да напрайш ае успех