- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- как да стана по-висок ?
Аз съм момиче и съвсем скоро навърших 14 и съм 165.Сега,понеже нямам време да тренирам волейбол или баскетбол,правя по 200-250 подскока(с вдигнати ръце)на ден.Според вас имам ли шанс да достигна 1.75?Успокоявам ви,че не съм анорексичка,която е готова да добави и булимията,за да стане модел(жираф).
Прекаленото физическо натоварване тъй като ускорява процеса на вкостеняване на тръбните кости се отразява неблагоприятно на растежа.
точно така!Първоначално написано от Анонимко
епифизите се затварят преждевремено.
и край на растежа!
но как и на коя хлапашка вманиачена и комплексирана кратунка тук да го обяснявам?!
вс приказки "тренирай волейбол/баскетбол" изхождат само от илюзията, че щом играещите този спорт професионалисти са с наднормен ръст - станали са такива вследствие на спорта, който упражняват.
Фатална заблуда почиваща на незнанието на факта, че за да бъдат избрани да тренират професионално баскет/волейбол се подбират момчета чиято генетична конституция ВЕЧЕ е показала, че са наднормено високи спрямо връсниците си.
а we sq 4etoh vashite vyprosi i otgovori ama tova za men ne sa nikakvi problemi!Otnosno za men az sam na 16 i sam 150sm visok.Daite mi syvet kak moga pone 10-20 sm da se izdylja PLEASE HELP ME!!!![]()
![]()
![]()
ами освен да си сложиш ток4ета![]()
![]()
![]()
Аз съм момиче на 15 години,не се занимавам със спорт.Ужасно ниска съм,от дъното на душата си ви моля да ми кажете какви хапчета да взема...Толкова съм отчаяна че няма на къде повече...Мн е важно за мен///
Ръстът на човека се мени няколко пъти на ден в зависимост от това дали седи, стои или лежи. Рано сутрин, веднага след ставане от кревата, човек е най-висок. До вечерта неговият ръст се намалява с 1-2 см., а при продължително стоене или ходене даже с 3 см. Намаляването на ръста в случая се дължи на приплескването на хрущялите между прешлените и между ставите вследствие на земното притегляне. При космонавтите, когато извършват полети в космоса, такова нещо не се наблюдава поради липсата на гравитация.
Зпочни да тревнираш баскетбол и пий витамини за порастване-продават се ама си земи по скъпи за да имат ефект!Първоначално написано от acer
Трябва да ядеш разнообразна храна - плодове ,зеленчуци , месо и всичко друго каквото се сетиш.Недей да се нахвърляш върху анаболи и други незнам си какви химии.Взимай калций за костите.И не се притеснявай от ръста си , ти и така си добре.Щом тя няма комплекси , че приятеля и е по-нисък от нея и ти не трябва да имаш.Аз например ходих с едно момче и първо той беше по-висок от мен с 4-5 см , но след 1-2 години станахме еднакво високи.И винаги аз съм се съобразявала спрямо него и съм слагала ниски обувки с равна подметка,за да сме поне на една височина.И наистина аз имах комплекси относно неговия ръст,но като се замислиш че има толкова високи и тъпи момчета които 5 пари не струват,ще видиш че не си струва да си вкарваш излишни комплекси![]()
Няма място , което може да се заеме , а място , което ти сам ще си извоюваш!!!
Не знам защо жените напират толкова да са високи. Нормално е жената да е с около 15-20см. по-ниска от мъжа. Това означава, че жените трябва да са около 1.60м. средно високи. Ако една жена е над 1.65м. за мен това означава наличието на повече тестостерон. Аз лично познавам една такава. Висока е 1.70м. и има бакенбарди, рядка коса и малки гърди.
Напълно съм съгласен с теб. Не знам защо някои жени си мислят, че като са високи мъжете ще ги харесват повече. Няма такова нещо. Аз съм висок, но си харесвамПървоначално написано от лупо
по-нисички жени. Предпочитам приятелката ми да е дребничка и нежна, вместо да е некъв добитък с размерите на жираф.
NE karaite pi4a da pravi ne6ta koito neiska.Vij sa ako ne ti se igrae basketbol ili voleibol nedei.Ako porastej o6te to 6e e s ne pove4e ot 2,3 cm rusta ti e normalen ne si 1i50 da se pritesniava6.Edin moi priatel trenira ot 1vi klas basketbol sega e kolkoto men 9ti az sum 178 toi e ne pove4e ot 175 taka 4e kakvito sa ti genite takiva,kolkoto do pi4kata 6tom e s tebe zna4i i taka te xaresva. \/
NE karaite pi4a da pravi ne6ta koito neiska.Vij sa ako ne ti se igrae basketbol ili voleibol nedei.Ako porastej o6te to 6e e s ne pove4e ot 2,3 cm rusta ti e normalen ne si 1i50 da se pritesniava6.Edin moi priatel trenira ot 1vi klas basketbol sega e kolkoto men 9ti az sum 178 toi e ne pove4e ot 175 taka 4e kakvito sa ti genite takiva,kolkoto do pi4kata 6tom e s tebe zna4i i taka te xaresva. \/
SORRY 4E GO PRATIX TOLKO PUTI
аман бе!
темата е ДЕТАЙЛИ е осветлена във всичките и аспекти в предходните постове! от анаболите през хормоните през "спорта" до генома на индивида.
КАКВО прочие се чака че да и се сложи катинара на тая тема?!
или след смяната на собствеността бдителността се позаглуши за сметка на социалнополезното зобене с психо- и хормоно- активни вещества
...
Ръстът на човека се мени няколко пъти на ден в зависимост от това дали седи, стои или лежи. Рано сутрин, веднага след ставане от кревата, човек е най-висок. До вечерта неговият ръст се намалява с 1-2 см., а при продължително стоене или ходене даже с 3 см. Намаляването на ръста в случая се дължи на приплескването на хрущялите между прешлените и между ставите вследствие на земното притегляне. При космонавтите, когато извършват полети в космоса, такова нещо не се наблюдава поради липсата на гравитация.
не е от тебе а от приятелката...зарежия и си намери по "земна"Първоначално написано от acer
Аз също имам проблем с ръста.На 15 год съм и съм момиче,а съм само 1.57 .Тренирам баскетбол,но от скоро и не мисля,че скоро ще покаже резултат.Скачам по 200 пъти на ден,но с почивки.Пия мляко и ям всякакви млечни продукти,много зеленчуци-особено моркови,чувала съм,че помагат за увеличаване на ръста.Ако вися на лост дали няма да ми се удължат само ръцете,да не стана като някоя маймуна?Само това ми липсваше.
Дайте някой съвет.