- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- как да стана по-висок ?
Не при всички баскета помага....Първоначално написано от creative94
То иначе всички баскетболисти щяха да са по 2метра..
Така е.
Четох коментар на Батко доки, в който пише, че прекаленото физическо натоварване, намалява шансовете за разтеж.От 10 години с двама мои приятели играем народни танци, те са с 2 глави над мен, а аз съм много нисък. И тримата спиме, само през ноща, а следобяд не спим..
Батко доки е прав, че когато се спи се расте.Ще се навия да спя следобяд за 1 месец, за да видя дали има резултат. Танците няма да ги спирам, та поне искам да питам, физическо натоварване + повече сън, дава ли шансове за разтеж?
Аз съм на 16 а съм 165 ако не и по-малко..
Според мене ще дадеАко искаш пробвай да ядеш повече моркови
По 2-3 на ден,заедно с дрямката следобед.А отностно спането ще пробвам тоя месец
Така и така съм първа смяна и спя към 7ч. и нещо ще ми се отразява доста добре
![]()
Пий Nesquik![]()
Бях пияна, когато си написах ника.
Яж орехи.
е аз съм на 14 и съм около 175 и ходя на фитнес от около месец това дали ще спре растежа ?![]()
Не е ли ясно ?! Койту за дето съ е запътил там ши и утиди ! <- Тая мъдра мисъл я запомни от мене!
НЕ!Четох една статия на някакъв професор,че може да повлияе отрицателно,само ако се натоварваш прекалено!!Тренирай "умерено" така да се каже![]()
mi zna4i az igraia absketbol ot 1 kals i treniram ot 1 kals -ba6ta mi e 192, maika mi 162,az sum 190-191sm bez obuvki i 192,3,4 s obuvki,igraia karto centur i napravih 15 prez oktomvri .lekari te na cska-kogato igraeh tam mi kazaha 4e 6ta stigna 200sm koeto e super iako,sry za vas hora,nosia 48,5nomer obuvki
mi basketbolist sum trenirah vuv cska do razpadaneto i ,igraia basketbol ot 2 klas .za pove4e info chat me
Ми пич аз съм на 16 сега и съм 167 висок и както един пич от първата страница каза или си по висок или си по нисък и набит незнам къф ти е мерака да ставаш по висок кат моеш пак да почнеш да тренираш нещо и да станеш машинка стига да ме разбираш деаз поне тренирам карате и мма и ми е супер ^^, незнам ква е тая мания за височина остави гена ти да свърши работата ако ти е писано да растеж растеж така си е
мен си ми харесва да съм нисък и тва е ае Have A Nice Day :P
Първоначално написано от MimOSiNitY
![]()
![]()
![]()
Това с баскетбола и волейбола са пълни глупости. Трябва да ядеш повече храни съдържащи протеини - месо, риба, яйца, също така зеленчуци като моркови, а може и рибено масло като добавка към храната
Не са . Спорта му е майката. Както и да се храниш, ще има по-голям ефект ако спортуваш .Първоначално написано от mEnTaL1
„Граници? Никога не съм виждал такива, но съм чувал, че съществували в умовете на повечето хора” - Тур Хейердал
Ха ха ха много се смях с повечето от отговорите.
Активния растеж при момичетата е до 15-16 година, а при момчетата до 17-18. Спорта помага само за развитие на генетичните заложби. Плуването изгражда възможно най-хармонично тяло без да се амортизират ставите. Може би помага за издължаването, но ако се практикува с години и то от ранна детска възраст, на 18 вече е малко късно, има теоритична вероятност да порасне човек и след тази възраст, но само ако синтеза на хормона на растежа не е спрял. Ако на 16 и 17 си еднакво висок не можеш да очакваш да пораснеш по-нататък. Сори ама биологията не прощава. А и между другото тежките физически спортове не помагат на растежа. Ако генетично ти е заложено да си 170см много трудно ще станеш по-висок.
аз съм на 15 и съм висок 1,66 ,167 някъде и честно казано не ми пука. Имам приятел от моя клас които е на 16 и е 1,97 Ама това с растежа си е до ген на бащата и дядото. Баща ми е нисък а пък братми е висок. Аз все още не съм в пубертета , и затова се надявам , че ще раста още поне 10 сантаЗатова че недеи да се тровиш с разните инжекции и хапчета . За баскет бол иволеи бол е късно.
![]()
Не плачи защото е свършило, усмихни се защото е станало.
vijte sq az sam 1 metar i 56 sm... i edno momche kaza che me haresval ama iskal da porastna ne na godini ami na visochina ko da praqq![]()
![]()
Виж аз съм на 16 ( отпреди 1-2 седмици) и съм 190 см никога не съм тренирал баскетбол или волейбол. Гена си казва думата. Аз предлагам бягане помага за развитие и издължаване на фигурата, а пък и е полезно от време на време леко, не такова сприн ми лекичко хоп-хоп по 4-5 пъти в седмицата![]()
Murcielago & Brabus Rocket <3
Аз съм на 17 сега съм 1.70 дали ще порасна поне с още 5 см защото се чувствам нисичък пък искам поне 1.80 да стана![]()
Аз пък вече започвам да губя надежда.На 13години и 4 месеца съм ,а съм висок само 150 см и тежа 39кг.Почти всичките ми съученици са над 160 см.Тренирам ориентиране(не помага за височината ,но ставаш по здрав като цяло).
LINKIN PARK FOREVERRR!!!
е аз съм на 14 и съм 167 ама какво да се прави айде бб че ми се спи :дПървоначално написано от SIMITO96
Тия дето ти казват че няма начин си говорат на ... сичко с времето си независимо от гена може и да израстнеш нищо не се знае .. тате е 170 а мама 160 (има нема и 2-мата) Аз бях най нисак в класа по преди около 2 години бях 167-8 сега съм 180 а съм на 16 ... всичко с времето ..
Първоначално написано от mrsy
![]()
![]()
![]()
... до 20 г ше си най-малко 220-30 .. МОШЕНИК
![]()
По темата: а тя па е от 2007 xd