Първоначално написано от 
gabrielka@a

Натриевия глутамат (или мононатривия глутамат) и аспартама са много вредни!!!Не купувайте продукти с тяхното съдържание-от тях се може да се загуби зрението,надебеляваме и много други неща!
п.с: Има ги в бульоните,супите на прах,колата и всички дъвки без хуба-буба и фрешбол

Мила,това са "хранителни добавки".Аспартама е в пъти по-сладък от захарта,затова и се използва масово в производството вместо захар.Сигурно си се запитвала защо Кока Колата(оригиналната) струва повече от една обикновена Кола-защото Кока Колата ползват захар,а останалите аспартам или подобни заместители.Аспартама се ползва нашироко във всякакви хранителни продукти,не е забранен в Бг.Вреден е до толкова,в зависимост какви храни ядеш и тяхното количество.
За натриевия глутамат не мога да ти кажа нещо особено,понеже май него не съм му обърнала мн внимание  

,но става въпрос за добавките като Галина Бланка.Може би сте се питали как докарват всичките чипсове и пуканки със всякакви вкусове,например като с гъби,пиле,барбекю и т.н.Стават с ей такива добавки.Да не говорим за онези гадни пуншове,които продават по 2,3 литра за дребни стотинки или пък Степчетата...всичко си е химия,затова избягвайте да ги консумирате.
Еххх даскалката ми по добавки,ако види каква лекция съм изнесла щеше да ми пише 6-ца... 

\

/