Цитирай Първоначално написано от Потребител1
непуснах анкета защото така не си излагате мненията и така по темата:
аз сам против обрязването защото това е турска работа отгоре насичкото знам че боли защото главичката на мъжа е покрита с чувствителени клетки и ко после ще закарнее и... не е ли подобре да я фаниш таз пуста кожа и да я драпнеш надоло е вярно малко боли ма все пак разтяга се

Първо този обичай - така да го наречем, датира от хилядолетия. Истината е, че е свързан с хигиената на мъжа. Но тази операция се прави скоро след раждането. Счита се, че е започнало в Мала Азия още по времето на Персите. Сързано е със сухия климат и възможността под кжичката на главичката на пениса да се развият бактерии, които да доведат до сексуални смущения и дори до смърт в някои случаи.
Обрязването не е свързано само с една държава, националност или религия. Дори и в някои христянски общности съществува тази традиция. Дори се счит,а че обрязаните мъже имат "по-бурна" еякулация и съответно са по-плодовити.

А дали съм за или против - бих казал, че ми е все едно дори и да са ме обрязали като малък. Единствено смятам, че това би трябвало да стане в първите 6 месеца и не е работа за по-възрастни момчета и мъже.