.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17
    Puhan4O
    Guest

Противозачатачните ?!

Вредни ли са за момиче на възраст на 15-16 години ?
    Могат ли да навредят някак си и препоръчителни ли са ?

Град
    varna
    Yasmin nqma da navredqt (tva sam go 4uvala ot lekar)ama teq vaprosi se zadavat k1m nqkoi lekar a ne v forumite.......tuk nqma da nameri6 da nameri6 otgovor koito 6te ti pomogne.

poprincip lekarite kazvat ''kolkoto pove4e tolkova pove4e'' po dobre ne zimai po-dobre si polzvai prezervativi i ako eventualno stane gaf pini postinor no da znae6 4e toi nee bezobiden...ne se priema kato bonbonka...tova e no suveta mi e da ne vzima6

Супер фен Аватара на aniezina
    Град
    Някъде там....
    Навреждат! това са хапчета, които по хормонален път подтискат отделянето на яйцеклетки, и най-вече, спукването на граафовия фуликул (биология за 8 клас), следователно, влияят на хормоналния баланс на жената, което не е особенно полезно за момиче в разгара на пубертета, с бушуващи хормони, и придполагам все още нередовен цикъл. Заради тези и още ред причини най-добрата контрацепция за тази възраст са презервативите, шапчиците и това приятеля ти да свършва извън вагината. Не ти препоръцвам да вземаш хапчета.
    Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...
    http://bgpentagram.bulboard.com

Повече от фен Аватара на MalKa_BLuDnica
    Град
    Велико Търново
    Цитирай Първоначално написано от gafinka
    poprincip lekarite kazvat ''kolkoto pove4e tolkova pove4e'' po dobre ne zimai po-dobre si polzvai prezervativi i ako eventualno stane gaf pini postinor no da znae6 4e toi nee bezobiden...ne se priema kato bonbonka...tova e no suveta mi e da ne vzima6
    и аз съм на това мнение..преди време мислех и аз да взимам ,но ми забраниха понеже имам кистана яйчника и нито постинор..нито противозачатъчни мога да пия ..преди да ми я открият отидох при моя генеколог и той ми каза че е вредно много но ако държа щял да ми изпише..така че и моя съвет е да не взимаш
    no exit

Консултирай се с гинеколог!Не ни слушай нас!Отиди на лекар!
    Който не пие на екс да не види секс!!!

http://s2.bg.bitefight.org/c.php?uid=23058

Guest
    Мерси много, а дали ако правим секс без презерватив и той свършва отвънка минути преди да свърши има ли шанс по време на акта в средата примерно да стане така че да забременя

По-средата няма как!То става само тогава,когато свършва!Но тия експерименти не си ги прави!Действай си с презерватив или просто,както ти казах говори с лекар!
    Който не пие на екс да не види секс!!!

http://s2.bg.bitefight.org/c.php?uid=23058

Супер фен Аватара на aniezina
    Град
    Някъде там....
    А аз ви казвам-БИОЛОГИЯ ЗА 8 КЛАС- РАЗДИЛ ПОЛОВА СИСТЕМА ПРИ ЧОВЕКА! Е тва прочетете, и няма да задавате тъпи въпроси, и да викате после "ми ся вечи съм бреминна кфо да правъ?!" Култура хора, култура, дори и минимална!
    Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...
    http://bgpentagram.bulboard.com

Супер фен Аватара на jony
    Град
    София
    Прави са! ИДи на лекар.
    Аз мога да ти кажа само, че малко или много всяка реакция на организма провокирана по изкуствен път е вредна!
    Dio mi la dona, guai a chi la tocca!

Град
    varna
    Цитирай Първоначално написано от aniezina
    А аз ви казвам-БИОЛОГИЯ ЗА 8 КЛАС- РАЗДИЛ ПОЛОВА СИСТЕМА ПРИ ЧОВЕКА! Е тва прочетете, и няма да задавате тъпи въпроси, и да викате после "ми ся вечи съм бреминна кфо да правъ?!" Култура хора, култура, дори и минимална!
    a ti znae6 li taq biologiq predi kolko stotin godini e izdadena i togava kakvi protivoza4ata4ni e imalo??? misli malko, izpolzvai moz1ka si! ima svetlinni godini razlika ot hap4etata sega i tezi koito e imalo kogato e izdavan toq u4ebnik! a ina4e ginekolojka mi e kazvala 4e Yasmin ne sa opasni za mladi organizmi. i ne zabravqite 4e protivoza4ata4ni se piqt ne samo za predpazvane, a i za mn drugi ne6ta. no nai vajnoto e predi da se po4nat, da se otide na lekar.

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    Не са вредни "за момиче на възраст 15-16 години"
    Не могат "да навредят някак си" и изобщо не е препоръчително да правиш секс на тази възраст.
    Е, освен ако не ги искаш за да си регулираш цикъла

Отиваш на лекар и се консултираш с него за прптивпзачатъчните. Ако решиш да не взимаш използвайте презервативи. Винаги има риск, дори и минимален. Не си усложнявай живота с притеснения, просто се пазете.
    И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
    И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Цитирай Първоначално написано от MalKa_BLuDnica
    и аз съм на това мнение..преди време мислех и аз да взимам ,но ми забраниха понеже имам кистана яйчника и нито постинор..нито противозачатъчни мога да пия ..преди да ми я открият отидох при моя генеколог и той ми каза че е вредно много но ако държа щял да ми изпише..така че и моя съвет е да не взимаш
    Аз пък ги пия именно, защото имам киста на яйчника. И помагат поне тя да не нараства на този етап. Просто яйчниците спират да функционират и няма с какво да се "храни" кистата. Освен това без хапчета съм непрекъснато на червено,а така само 4-5 дни в месеца. А съгласи се, че да си 300 дни в годината в мензис не е най-приятното нещо на света.

Метоман
    Guest
    Мама ви деба циганска

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Никой нормален гинеколог няма да каже,че е по-добре да се пие постинор от това да се пият противозачатъчни. Дозата на хормоните,които вземаш на веднъж с постинорът е колкото тази в целия блистер на противозачатъчните, ако не и повече. Обаче този блистер ти пиеш за 1 месец, а другото за 1 ден. Кажи кое е по-вредно.

Град
    varna
    Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    Никой нормален гинеколог няма да каже,че е по-добре да се пие постинор от това да се пият противозачатъчни. Дозата на хормоните,които вземаш на веднъж с постинорът е колкото тази в целия блистер на противозачатъчните, ако не и повече. Обаче този блистер ти пиеш за 1 месец, а другото за 1 ден. Кажи кое е по-вредно.
    i az s1m na tova mnenie. trqbva da si izklu4itelno bezmoza4en za da predpo4ete6 gadorii kato postinor, osobeno kato si na 15!!!! postinora e taka da se izrazq, edin vid abort. imah kolejka koqto sled abort pove4e ne moja da ima bebe. na nqkolko p1ti opitva6e i prosto ne moje6e da gi iznosi. a sega pomislete koe e po bezvredno. az s1m tv1rdo ZA protivoza4at14ni! za da ste po-spokoini i posle da nqmate problemi.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си