- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тайната на хубавата гъста,дълга коса само ТУК!
Мерси много![]()
Vsi4ko tva za trivitaminola mi izglejda mn hubavo i bi bilo 4udesno ako e istina , no nz ne sum go probvala ..ta ako naistina ima deistvie togava , za6to vs zvedi , manekeni , modeli etc .. 6te si prisajdat kosa , taka mogat da si slojat trivitaminol![]()
![]()
tva ne moga da razbera i mi e stranno ...puk i az se zaribih vupreki vsi4ko ..ta trugnah da go tursq po centura na Sf , cql den go tursih , pitah , razpitvah , no polza nuleva , nikude ne go namerih , za6toto nikude nqma6e veterinaren magazin , ako nqkoi zn kude ima po Sf da pi6e ..mn 6te se razdvam
![]()
![]()
![]()
aaa i zabravih da vi kaja dokato turseh , nali razpitvah i popadnah na edna jena , koqto e lekar i mi kaza , 4e 6tom e ot veterinarna apteka zna4i ne se zn kakuf 6te e efecta i dali 6te pomogne i me rqazubedi , no az pak se zapalih i mn iskam da go probvam puk kfot 6te da stava
![]()
![]()
KOSA RASTE !!!
![]()
![]()
:P
Po-DoBrE Da zAgUbiSh 1 SeCunDa oT jiVoTa Si , oTkOlkOtO JiVotA Si zA 1 SeKunDa !!!
^^ хлапета.. и ти се чудиш защо манекенките си слагат изкуствена коса,вместо тривитаминол ли?Еми ето защо: 1во трябва постоянство с тривитаминола, да отделяш по 2 4аса 2 пъти в седмицата да седиш с него.Изисква време и грижи косата.2ро като правиш маска с тривитаминол косата не расте с по 10см на ден,а става доста по-бавно, доакто с изкуствената коса отиваш в салона и ти я слагат за едва ли не 5 минутки и вече си с 30см по-дълга коса.Друг е въпросът колко по-добре е да имаш естествена,здрава и лъскава косапродължавам.. относно тази жена... много хора са против тривитаминола.. и то само защото е за овце и е от ветеринарна аптека.Е няма такова нещо.това са просто витамини.И не мисля,че е удачно човек който не е пробвал да излага мнение
и накрая.. вече съм писала къде в софия има тривитаминол- Солунска в посока от славейков към витошка.5,80 е шишенцето
Малии,моме,обичам темерси ще го пробвам
![]()
Миличка ти не прочете ли,че го има само във ветеринарните аптеки..??Първоначално написано от PEPITO SLADKATA
??
Аз знам не съм идеална..инат съм,устата,реална..наивна,п
ААхахааххаАХаАхПървоначално написано от Ниго
![]()
![]()
![]()
![]()
ne bih probvala,ima mn losioni i t.n. 4e da polzvam kozmetika za OVCE.![]()
![]()
![]()
Kefi se na vragovete si, zashtoto si vinagi v glavata im, no nikoga v krakata im!!! :P
(do avtora) V4era si vzeh trivitaminol , i o6te ne sum go probvala bihte li mi kazali po kolko to4no da slagam v maskata ot trivitaminola ? Pitah taq det mi go dade , no tq ni6to nz ...i sa nz kfo da pr :S plss kajete ?
Po-DoBrE Da zAgUbiSh 1 SeCunDa oT jiVoTa Si , oTkOlkOtO JiVotA Si zA 1 SeKunDa !!!
Имам и аз 1 въпрос относно Тривитаминола. Значи: Искам да попитам дали, може да се мажеш само с него ( в смисъл такъв, че нали казвате, че трябва да е част от някаква маска, в която има и други продукти; не може ли само той да се използва ) и ако може, задължително ли е косата ти да е покрита с неща (например кърпа) или може да се намажеш и така да си стоиш?
да права си.. химии колкото искаш на пазара.Първоначално написано от •._.•No_NaMe•._.•
Lo_Lo_LOvE_me принципно аз слагам по 2 ч.л. тривитаминол,но косата ми е по-дълга и гъста.Ако ти си с къса коса слагай 1ч.л.
varnen4e трябва да е и с други продукти.Иначе задължително слагай найлонова торбичка или шапка за баня.Може отгоре и кърпа
Не ми се четът 14 страници,та я кажете това не мирише ли неприятно?![]()
Samo iskam da vi kaja , 4e skoro si vzeh tribitaminol i izob6to NE E SAMO ZA OVCE![]()
, zn li kfo pi6e 4e stava za muleta , kone , kravi , agneta , praseta , koko6ki , magareta i dr... i se slaga podkojno , no ne e gnusno tva spored men
![]()
e pone taka pi6e na opakovkata ina4e az 6te si go nabutam v kosata i 6te gledam da ne mi poniknat kosmi na u6ite
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Не усещам никаква миризма.А и като се смеси с други съставки по-скоро може да усетиш тях..Първоначално написано от Undying
Lo_Lo_LOvE_me няма да ти поникнат косми на ушитепо-скоро след редовна употреба ще почне да ти расте нова косичка и ще ти се сгъсти
А ами ако имам хубава гъста коса и искам да порасне????Има ли вероятност да стане хубава рядка дълга коса![]()
Once again waiting for the darkness, beat up
spun and scarred. Prepare for another war.
Day by day we decay. Sunlight, get out of my way.
мн бих искал да ви попитам аз сам мъж и ми е танка косата и ми се омазнява след мн-то шампоани кои сам ползвал ако сам разбрал правилно това ше ми помогне моляви кажете
И аз щях да питам ако косата ми е гъста а искам само да порасне но виждам че вече са ме испревалили ако някой има снимка на продукта нека да я сложи та като ида да си го купя да не сгреша с продукта мерси предварително...
Az pak 6te ti kaja,4e IMA veroqtnostПървоначално написано от Carnival Of Rust
![]()
^^Аз пък ще кажа,че нишо не разбираш и бас лова че не си правила маската нито веднъж. Ето малко повече информация за маската
Оригиналната маска:
2 с.л. тривитаминол (ново име- АД3Е/мастна основа, Виалитон/водна основа)- купува се от ветеринарна аптека, струва около 4-5 лв за 100 мл.
1 с.л. свинска мас - заменя се с бадемово масло (най - мощният стимулант за израстване на коса); зехтин; масло от гроздови семена (за регулиране на омазняването); масло от пшеничен зародиш (за много суха, накъсана, цъфтяща коса), масло от шеа/карите , масло от жожоба, .... Информация за маслата тук
1 с.л. ракия - или друг алкохол - водка, ром, коняк
1 с.л оцет - за да се избегне миризмата на салата, можете да замените с лимонов сок
2-3 капки газ - за блясък ако е с изтекъл срок на годност мирише по - слабо. Купува се от железария или евентуално магазин за домашни потреби.
Съставките, които може да добавите по свое усмотрение към оригиналната маска, по своето действие се делят условно на два вида: регулиращи омазняването и изсушаващи.
Регулиращи:
Всички видове масла
- бадемово масло (най - мощният стимулант за израстване на коса);
- масло от гроздови семена (силен антиоксидант, подходящо за мазна коса и кожа)
- масло от пшеничен зародиш (за много суха, накъсана, цъфтяща коса - нанасяйте предимно в краищата)
- масло от шеа/карите
- масло от жожоба
- кокосово масло
- маслиново масло
Изсушаващи:
- кисело мляко - за еластичност на косъма
- мед – за всеки тип коса, прави косата мека и подхранена
- жълтък - подхранва, но „извлича” боята от боядисаната коса , затова ще се наложи да се боядисвате по – често. Изсушава леко. Да се измива внимателно с хладка вода, тъй като ако започнете с гореща, ще се пресече и „свари” – ще останат малки топченца, които трудно се премахват и започват да гният в косата.
- аспирин – за растеж и п-в пърхот
- хума - има различни видове хума - зелена, жълта, бяла, розова, синя, - консистенцията е подобна на кашичка. Ще е необходимо по - голямо количество, за да се покрие цялата коса.информация) - консистенцията е подобна на кашичка. Ще е необходимо по - голямо количество, за да се покрие цялата коса.
Маската се нанася в корените и се разнася по цялата дължина на суха коса, преди миене. Косата се прибира в найлонова шапка /торбичка и се завива с кърпа или се увива в потопена в гореща вода и добре отцедена кърпа. След 2 часа се измива.
Прави се 2-3 пъти седмично (зависи от честотата на миене) за период от 2 месеца (една опаковка тривитаминол/АД3Е е достатъчна за около месец при посочените по - горе количества на продуктите), след което се почива месец - два, за да не се пренасити косата и да не се предизвика обратен ефект.
Маската може да се редува с готови маски. След измиване, при желание се нанася подходящ балсам в краищата на косата. За по - лесно разресване може да се втрият две-три капки кристали/масло от жожоба/карите. Против цъфтящи връхчета е подходящо втриването на пшенично масло (има лек "мокър" ефект).
Какво съдържа тривитаминолът?
VITAMIN AD3E
Активни вещества:
Vitamin A palmitate 1 500 000 IU
Cholecalciferol /Vitamin D3/ 2 000 000 UI
Alpha Tocoferol Acetate /Vitamin E/ 1. 0 g
Помощни вещества:
Chlorocresol
Sunflower oil
След отваряне се съхранява 4 седмици в хладилник.
Пише Витамин АД3Е, но в аптеките като кажеш,че искаш тривитаминол, те знаят и го дават. Шишето е кафяво, а етикета с жълт и зелен надпис, 100мл. Отдолу има снимки на разни животни. Няма значение, че пише, че е за овце, най- често се купува за маски.
Източник Форум БГ-мама
добре ако си слагам само тривитаминол ше помогне ли това искам да знам
ем мерси много за савета ма нз и аз просто сам се загледал в тая коса и това е![]()