еми аз също имам голям проблем с очите..от 8 годишна някъде нося очила а шибания диоптер не спира да расте...и вече съма на 4.5...от 3 години обаче нося лещи а не очила и съм супер доволна!що се отнася до лазерната операция,да има и да отстранява проблема,и да не е от най полезните неща.искат навършени 18 не 21! защото се предполага че организма расте до 18 години и дотогава очната ябълка се увеличава за това ако се направи корекцията докато ябълката още се развива и расте няма да има резултат.напротив даже може да има обратен ефект,да ти се увеличи диоптера още повече.та смята се че след като очната ябълка е спряла да расте тогава няма рискове при тази операция,но след години когато човек започне да старее тая ебана ябълка пак започвала да се смалява и ако си имал направената операция можело зрението да се влуши.та за тва не била много полезна и един вид имало ефект но временен.на мен така ми го обясни лекаря.а някой дето каза че лещите щели да пречат на операцията, тва са пълни глупости! няма нищо подобно!