- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Честит Първи Май - Ден на труда
Другари и другарки на тийнфорума! =D>
Честит празник, честит ден на Труда и на работническата солидарност! =D>
Да живее светлата работническа идея! =D>
Да живее пролетариата, който всеки ден пролива кръвта си в пещите! =D>
Със социалистически дух да поздравим народите на Китай, Куба, КНДР, Виетнам и Лаос.
Много успехи в работата ви и много, много да се трудите за вашето и общото благо! =D>
ПОЗДРАВ с тази велика песен на труда: ДРУЖНА ПЕСЕН ДНЕС ДА ЕКНЕ...
ПОЗДРАВ с комунистическия интернационал (българска версия)
ПОЗДРАВ на мин. председателя Сергей Станишев
Първомайска манифестация в СССР (архивни кадри)
Историческа справка:
Денят на труда и на международната работническа солидарност или известен в България като Ден на труда е международен празник на трудещите се хора, приет за един от официалните празници в Република България. Празникът обикновено се отбелязва на 1 май. В САЩ и Канада той се чества на първия понеделник от септември.
История на празника
Появяването на празника се свързва с международното социалистическо движение през 19 век и работническите
протести за зачитане на елементарните социални права. По-конкретно датата се е наложила по повод събитията в Чикаго през 1886 г., започнали на тази дата, в която работническото движение дава осем жертви анархисти.
Честване
В социалистическите и комунистическите страни на честването на празника се е отдавало голямо значение, като част от идеята, че тези страни са управлявани именно от работническата класа.
В Народна република България празникът е бил официален и се отбелязвал с мащабни манифестации и празненства из цялата страна.
Понастоящем празникът е официален и е неработен ден. Държавната власт не се ангажира с провеждането на масово отбелзяване на празника. Честването е най-често отбелязвано с митинги-концерти на леви партии и движения, като най-значителни са тези на БСП.
В някои държави по света този ден е отбелязван официално, в други се чества неофициално. В СССР е бил важен празник, отбелязван с военни паради, подобно на социалистически Китай. Празникът се е чествал и в Третия Райх под името "Имперски трудов ден"(Reichsarbeitstag).
Ако не знаеш - ще те научим!
Ако не можеш – ще ти покажем!
Ако не искаш - ще те принудим!
Пролетарии от всички страни - обединявайте се!
dosta si se potrudil za taq tema bravo ne izneverqva6 na slavniq den
Благодаря, подобно.
Вече ми честитиха.
I am the lover in your bed and i control you
I am the sex that you provide and i control you
I am the hate you try to hide and i control you
I take you where you want to go
I give you all you need to know
I drag you down i use you up
CHESTIT PRAZNIK DRUGARI =D> =D> \/ \
/
Честит ден на труда! Нека си починем славно по този повод, с приятна компания и пиение...
Абе аз не съм от най-трудолюбивите![]()
Ем честитоОх защо ли днес толкова ме мързи обаче
![]()
хъхъ..
Кво общо има комунизма с Чернобил бе атакуващ? Навсякъде може да се случи авария, даже мисля че в САЩ имаше една подобна но са я скрили добре. Освен това са взети бързо адекватни мерки за справяне с аварията. А това че не са предупредили хората... еми... Горбачов кво да ви кажа за него... пък и да ги бяха предупредили - какво?Първоначално написано от ATAKABG
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ТРУДЕЩИТЕ СЕ!
ПОБЕДА! ПОБЕДА! =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Всеки се труди както може.Първоначално написано от exploitedteen
![]()
А мен винаги ме мързи и затова няма да празнувам.Първоначално написано от Shadow_Walker
![]()
честит ден на труда!
Tag der Arbeit!
![]()
...Arbeit macht frei...
да се радваме че тва ни честитят,не 2ри февруариПървоначално написано от bungle
![]()
![]()
Ха честито другари !
Бети,много ще те папкам! / Ни мога да пофяфам!!!!
В името на братската солидарност ще замълча и няма да коментирам особено, а иначе честит да е деня на труда де
Не за вражда, за обич съм създадена!
офф![]()
Честит празник,потиснати работещи! Осъзнайте се класово и започнете да впрягате класовата си омраза!
Venzeremos!
"повече камъни за народа!",хахаха..
мен пък ме кефят сините пейки и си ги боготворя..
ден на труда..уахахахах..
поздрави..
Pink Floyd-Wish You Were Here
Аз не се трудя, така че не празнувам... Мисля да обявя ден на мързела...
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
и без тва има 364 дни в годината,посветени на Славянския мързел,ти искаш и тоя ден да го мнаправиш такъвПървоначално написано от rosskata
![]()