- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Различните-един скандал
Или си остани сам или се унифицирай.Първоначално написано от exploitedteen
Е ти направо изби рибата...Първоначално написано от exploitedteen
Чалгата била виновна за нетолерантността... Нетолернтността я има докато свят светува. Сега е много по- лека и не толкова ясно изразена, именно заради медиите.Независимо од еднотипната информация и стереотипите, с които ни заливат, медиите ни отварят очите за факта, че има всякакви хора, както и за това, че не всеки който е различен, е зъл и трябва да го горим на клада, например, както са правили преди векове.
Да твърдиш, че нетолерантността е от вчера, е най- малкото глупаво. Няма период в човешката цивилизация, когато авангардното или бунтарското мислене да се е харесвало на обществото. В интерес на истината в днешни дни хората са хиляди пъти по- отворени в това отношение от шреди (посоччи произволен брой) години...
Само преди 20ина години в нашата мила родина, преди интернет, преди билбордовете, тоизи симпатичен човечец не само щяха да го арестуват, ами можеше и да го осъдят, примерно...
Предразсъдъци... Казах и повтарям- не може човек да се бори за толерантност , а да не я проявява. Не може да се оплакваш от предразсъдъците на хората към теб, а да имаш още повече към тях... Никога няма да стане номера така...![]()
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
Ся не мис се влиза в подробности. Омразата и нетолерантността са верижни реакции от най- първобитен тип. Ти на мен ми извади окото, аз на теб ще ти счупя краката, и който накрая остане жив- печели. На този, дето ти е направил нещо, някой друг му е направил друго, на него пък...
Не може човек да гледа на обществените проблеми , изключвайки се изцяло. Няма такъв филм. КОлкото е виновен този, който е проявил нетолерантност към теб, толкова и ти, когато я предаваш нататък, към някой, който ще си го изкара на друг... И така до края на света.
Има един лаф в социалната психология- за пренасянето на негативната възбуда от една ситуация в друга, от един човек на друг. Същото като мъжа, който като го ядосат в службата, крещи на жена си, тя удря шамар на детето, което пък удря с камък кучето, то пък захапва за гъза шефа на бащата, който го е ядосал...
Нещо подобно е и в този случай. Те обвиняват теб за нещо, ти тях за друго... И в повечето случаи всички са еднакво виновни и невинни...
Да не говорим колко плоско е изразяването и сравняването на човешката личност със стила на обличане или музиката... Няма да говоря за тази тема, защото ще се изнервя. Аз не съм празна обвивка, нито роб. Аз съм човек със уникален характер, външен вид, чувства и емоции. Както всеки от нас...
И ако ти се смяташ за повече, защото се обличаш така и така, слушаш това и това, изповядваш такива и такива възгледи, и заради това гледаш отгоре на някой "от матрицата", по същия начин и по същите причини той гледа отгоре на теб. НО това не значи, че си повече от него, нито той от теб... заради възгледите или начина на облекло...
Това са индивидуални качества... Човек може да е умен и да не мисли напълно самостоятелно.Отказвам да приема, че светът е пълен само с идиоти...
бе тоя педераст,ако беше в моето даскало сега щеше да е два метра под земята!Къв му е шибаният проблем,да не му е длъжен някой да знае английски?Що той не говори Български?Бах шибания педераст,требвало е да му размажат главата на място!Шибан швед,много им порасна работата на ти копелдаци!Първоначално написано от Muse_of_Madness
А ти музо на лудостта,колкото да ти е чудно България е в Европа от 1326 години-повече от всеки друг!
2, 3 и 13 т. системно / неподходящ подпис/ !
Първоначално написано от exploitedteen
А това, че живеем в градове, в семейства, че общуваме помежду си реален избор ли е или желание за анонимност и посредственост, която да дава самочувствие... Не е реален избор. Харесва ти или не, това не е опростяване или ограбване на човека... Той така е устроен. Той е стадно животно. Той не е нито съвършен,нито извисен. Иска му се да прилича на съседа, да притежава това, което и другите... Модата съществува, откакто човека е съшил две кожи , за да се облече.
Преди 100 години на никоя жена нямаше да и хрумне да се облече с панталон. Преди 200 години са се стягали с метални обръчи и са носили амоняк да се свестяват като припадат, по дяволите! Това е. Харесва ти или не, модата е била и ще бъде. Съществува мноооого преди на някой да му хрумне да се бунтува срещу нея.
ПОхвално е , че се бунтуваш, но не можеш да виниш хората за това, че са хора.
За сметка на това, при теб безотказно работи модела "Той се облича модерно= слуша чалга= тъп е като галош=няма два грама мопзък= не ме ебе дали има докторат по микробиология=гласува за царя=няма собствено мнение(а,това беше щото няма мозък)"
Тези хора, на които ти гледаш по този начин, сигурно също могат да направят подобна система за теб, и също така да я подкрепят с примери... КОито естествено, няма да са нито 100% верни, още по- малко общовалидни... Също като твоите...
Ама кво да се прави. Да гледат на всичко в черно и бяло е също присъщо за хората... Както и това да следват модата. Без винаги да мислят. И без да ги вълнува бурно какво точно носят и защо тоично го носят...
И за да не кажеш, че нямам конкретен отговор- следването на модата е човешки инстинкт, вечен стремеж за подражание , принадлежност и сигурност. В което няма нищо лошо, нищо срамно, още по- малко говори за интелегентността или потенциала на човека.
Със всеки следващ пост се убеждавам че ТУК изказването на мнения е с цел да се оспорят вижданията на другия.
exploitedteen Много необмислени неща пишеш, или ти по принцип разсъждаваш повърхностно.
Излез от черупката си и ще разбереш че ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ светът е различен.
Ако тук сме свикнали да се водим по модните тенденции и едва ли не те да определят правилата на живота ни (грубо казано) , то в чужбина хората се носят така както се чустват.
Конкретно с пича от сайта - той си е такъв и ако гледаш поне малко фешънски телевизизи ще разбереш ЧЕ ТАКАВА МОДА НЯМА!
Има хора с по-разкрепостено мислене от твоето!
Боже , колко мъка има на тоя свят.......
уау!!! ти на планетата Земя ли живееш? Въпросът е искрен, повярвай ми... Би ми било интересно да видя примери за обществото "ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ", което не се ръководи от конформистична гледна точка - може би са по-висша цивилизация или са някоя фантастична раса - елфи, джуджета? Толкин, Пратчет?Първоначално написано от Vivienne Westwood
![]()
Има хора, които мислят, че само защото пишат с лявата ръка, а не с дясната, те са избрани да бъдат по-висши от другите - и аз съм минал през такъв период и не съм някой от "фйешъните", които обсъждате по един или друг начин - нека ти отнема лесният изход от спора.
Идеята на темата е ясна - авторката се възмущава от поведението на обществото, защото по мое наблюдение още не се е научила да живее в него, въпреки че го изучава като елементи и връзки.
И така, темата деволюира в нещо съвсем различно и доста по-пошло, защото много хора не могат да разберат истинският смисъл на думите, особено когато те са завоалирани и трябва да се чете между редовете и четящият да притежава онова тънко чувство за ирония....
Забравих да се логна, сори![]()
не, "обществото отказва да признае тяхното различие и да им даде дължимото им специално отношение"
с което не нападам, но просто резюмирам как изглеждат постовете ви отсрани
Абе всеки да си гледа кефа и да не гледа другите!
Както кажеш...Първоначално написано от exploitedteen
Обаче човек не трябва да съди и обсъжда другите без да съди и обсъжда себе си.
яка рисунчица, само дето такъф маняк ако е нормален (смисъл не е клошар) бих се смял достаа и това е само рисунка, на дали някой в 21 век би се облякъл БАШ като този тип, освен ако не е някой яко изкрейзъл
![]()
![]()
БАГОДАРЯ НА www.teenproblem.net!!!
аз съм прав
имай предвид,че експлойтед винаги играе
Ем, ебаси малоумните постъпки, една след друга, от страна на примерното ни общество хехе
Идиътс.
но си адски прозрачен....:P
Аз! Аз!Първоначално написано от Disorder
![]()
А вместо да си признаят, твърдят, че обществото не ги разбира...Просто хората отказват да разберат какво е обществото...![]()
Именно. И аз ттова казвах. Отхвърлянето и неразбирателството са двупосочни процеси...И тук идва конфликта:
1 Вие сте изроди, вие сте странни и т.н.
2 вие сте еднакви, нямате вкус, стадо сте и т.н.
И все пак си мисля, че прекалено много драматизират "отхвърлените" индивиди. След като си наясно, че обществото трудно приема отличаващите се по нещо от някаква общоприета норма, не би следвало да ревеш, че те гледали странно, при положение, че съвсем съзнателно си излязъл от нея ( не става въпрос лично за теб)...
И мен са ме гледали странно заради начина, по който се обличам... Да се оплаквам случайно?
ПОнякога имам чувството, че тийновете искат хем да са на различни и оригинални ( независимо дали им идва отвътре, или просто се фукат), хем хората да им се кефят по улиците. Или ще е така, или иначе.
Да не говори, че много се разочаровах от субкултурните тиупове откакто взех да пиша във форума. Винаги съм мислела, че хората, които са един вид "различни" от общоприетите норми, проявяват по- голяма толерантност към различнята на другите... А то какво - вятър.![]()
но фактът,че си различен, а същността ти е да си социализиран, води до появата на такъв душевен дисбаланс, каращ те да се върнеш към групата - това на подсъзнателно ниво
а на съзнателно ниво - искаш да си си старият различен
и се получават автопсихози, депресии и т.н.
после обществото било виновно
нямам нищо против различните, но ме дразни това, че те рядко се възприемат реалистично и за тях оправдание за всеки проблем е "гадният, монотонен свят"
А арестували ли са те зарад тва?Първоначално написано от rosskata
![]()
слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
писна ми вече от тези беди
три коли мухи изяде и не се убеди,
че горе, на тавана, има само греди...
Не. Явно ярките дрехи, плюшените чанти, рошавите прически и герданчетата с плодове не изглеждат много заплашително...Първоначално написано от Бунтар
![]()
Това казах и аз. Дълбоко неразбиртане на механизмите на обществото. Ако си различен, си гаден плужек и те заклеймяват.Точка. Ако не искаш да си гаден плужек и да те заклеймяват, се правиш, че не си различен...нямам нищо против различните, но ме дразни това, че те рядко се възприемат реалистично и за тях оправдание за всеки проблем е "гадният, монотонен свят"
Имам една приятелка с изключително освободено сексуално поведение. Аз също имам възгледи, по- широки от обществено приетите за нормални. И какво- ние сме курви, парцали, кофи и какви ли не... Това е положението. Не може да си различен и да ти се кефят.Или се показваш напук и очакваш най- лошото от обществото и общественото мнение, или се маскираш като нормален... КОето не те прави такъв, естествено, и си живееш спокойно живота.
И още нещо ще добавя. Има хиляду=и и милиони хора, които не се вписват в обществото, по някакви причини. Въобще не си мислете, че сте само вие с гребените или готик грима.
Хората редоввно биват заклеймявани, отхвърляни, неразбирани, и то такива, чиято цел не е да го начукват на обществото чрез соето мислене или начин на живот, или облекло ако щете....
А вие искате да нарушавате порядките, и да се измъквате безнаказано... Не и в този свят, не и в това общество.![]()
Първоначално написано от exploitedteen
Не знам и не ме интересува. Аз съм гадното обшщество хахаха...![]()
И все пак това не беше отговор на поста ми...
Не говоря само за теб, а и нямам предвид единствено толерантност към обществото... А към тези индивиди, различаващи се по някакъв признак, различен от трвоето "различно"![]()
С оглед на това, че тука всеки се оплаква, че не го разбирали, че го гледали странно, че го арестували или събличали... Това са неща, които ако си наясно , ще очакваш... А тука изкараха едва ли не, че е прието и нормално да се обличаш като клошар, както пича от рисунката...
А и ти не се оправдавай, и ти си писал, че видиш ли, сте били отхвърлени бля- бля...И каза, че чалгата била виновна едва ли не. Не е чалгата, не са медиите. Хората по презумция гаврят различните от тях... Във всеки век , епоха и етап на развитие на обществото.
И това е така, защото индивида сам по себе си не би могъл да живее...
Той живее в общност, която с идеята да се зпази, отхвърл;я всичко, което би могло да я застраши- нея, или нейните ценности, порядки и прочие...
Много ми се иска още някой да се включи в темата... От ревящите за толерантност нетолерантни хорица, ако е възможно...
Но едва ли ще стане, защото тука много яко от две страни ги наредихме...![]()