.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 48
    Guest

Чалгата запада?

Една новина, която може би ще ви зарадва - забелязвам, че на повечето хора, дори и на най-заклетите чалгари чалгата е започнала да им писва.

Мега фен Аватара на Disrespect
    Град
    Варна
    Олд Скуул чалга уил невър дай!!
    Никой днес не е невинен
    избрахме бъдеще сами
    това, което ни очаква
    мъчително-жестоки дни

Guest
    Имах предвид, че новата лигава чалга запада.

Guest
    Даже и аз слушах чалга, но с гордост заявявам, че новите певици и песни не ги следя. Ретро чалгата до 2001 година още си я слушам, но рядко, все пак си е класика, а и нямаше претенции за оригиналност. Сега всички песни са толкова лигави, по нищо не превъзхождат "Бял Мерцедес" на Нелина например.

Мега фен
    Град
    София
    Ахахаа ти не ги слушай к`во говорат! С чалгата е като при мафията-влеэеш ли ,иэлиэане нема
    [size=7][b][u]fosse cos

Голям фен Аватара на BlueDevil
    Град
    Велико Търново
    Както каза някой преди мен, кефя се на олд скуул чалгата ( ) и то не на българската, защото такава няма, а на оригиналите на сръбски и гръцки примерно. Катп се съберем някъде с приятели и като се понапият мога да им изтърпя някой друг кючек, но не са ми любими.
    А това животно съвременната чалга, дето реват малките на нея, да не ви казвам къде ми бърка Така че може спокойно да я закрият като жанр, да й отнемат лиценза, няма да липсва на почти никой.

ti zapada6,ama 4alga ili pop folk ima razlika ot tuk do nebeto

Супер фен
    Град
    в килера
    Цитирай Първоначално написано от malko_momi4e
    Няма разлика - всичко е помия иначе не вярвам скоро да западне... по-скоро ще се появи под друга форма... тва дето го въртят по радио шити
    си е 100% чалга, само че на англииски... няма разлика между пусикетките и родните чалга певачки според мен.

Мега фен
    Град
    София, Лозенец

Re: Чалгата запада?

Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Една новина, която може би ще ви зарадва - забелязвам, че на повечето хора, дори и на най-заклетите чалгари чалгата е започнала да им писва.
    Може...

Мега фен Аватара на quench
    поп-фолкът е музика, която е еволюирала директно от "Малка нощна музика" на Моцарт и от IX симфония на Бетовен, както и от "Пръстенът на Нибелунгите" на Вагнер!!!

и вие поставяте на съмнение високото качество на тази музика, другари?! това е поезия на пролетариите, музика по-възвишена и от марш по случай Октомврийската революция!!!

няма по-голема радост от това да излезнем на бригада с песен на Глория на уста!!!

с чалга и социализъм - към светлото бъдеще!
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Цитирай Първоначално написано от quench
    поп-фолкът е музика, която е еволюирала директно от "Малка нощна музика" на Моцарт и от IX симфония на Бетовен, както и от "Пръстенът на Нибелунгите" на Вагнер!!!

и вие поставяте на съмнение високото качество на тази музика, другари?! това е поезия на пролетариите, музика по-възвишена и от марш по случай Октомврийската революция!!!

няма по-голема радост от това да излезнем на бригада с песен на Глория на уста!!!

с чалга и социализъм - към светлото бъдеще!
    Бира, жица, сатанизъм- здрав и бодър организъм!
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

Град
    насам натам

Re: Чалгата запада?

Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    .

дали
    на мен не ми се вярва
    докато има кръчми ще има и чалга
    виждал ли си пиян метъл в кръчма

страшна гледка е

Ами вярно е че запада .....колко момичета от моето даскало от тъпи чалгарки почнаха да слушат метъл,рап,поп и секви е такива...Ама по-добре..малко е гадно че в която и дискотека сецат само чалгия току виж се намерила някоя в която пускат свястна музика...
    Имаше една картинка за телефони(е то сигурно още си я има) "ОПАСНО СЛУШАНЕТО НА ЧАЛГА ВИ ПРЕВРЪЩА В ШИБАН ИДИОТ" и май си е така...
    ClOsE YoUr EyEs...gIvE Me yOuR HaNd DaRLiNg...Do yOu fEel My HeaRt BeAtINg?Do yOu UnDeRsTaNd?dO YoU fEel ThE sAmE?Am I OnLy drEaMing?iS ThIs bUrNiNg An eTeRnAl fLAmE

Повече от фен Аватара на Octofunk
    Град
    New Kind of World
    Докато България е на Балканския полуостров, чалгата няма да западне....

Определено чалгата запада...

след като преди малко гледах хард рок групата "Турбо" по планета ТВ и вокалистът им беше тру. Докаде се стигна? По планета да пускат хард рок група по планетата? Скоро очаквам по планетката хеви метъл, а за в бъдеще блек и дет четъл. [-o< =D>

Супер фен Аватара на the_o.c_girl
    Град
    улица,,Сезам"...Велико Търново
    Хъха тя НИКОГА няма да умре

Град
    Nekade u sa4kite
    Хахаха как така ще запада бе вие луди ли сте докато има пиячка и кръчми ще има и чалга.Винаги ще има пусни кючека ,сипи в чашата и се качи на масата.Просто неможе да умре никога това нещо то си е в кръвта на Българите =D> =D>

не бе, сериозно, четох, че има 9% спад в приходите на година

Супер фен Аватара на GLeZoRanA
    Град
    ®България...®
    Чалгата е безсмъртна тя НИКОГА няма да умре

това твърдение или предположение е?

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Blue_Devil{F}
    Както каза някой преди мен, кефя се на олд скуул чалгата ( ) и то не на българската, защото такава няма, а на оригиналите на сръбски и гръцки примерно. Катп се съберем някъде с приятели и като се понапият мога да им изтърпя някой друг кючек, но не са ми любими.
    А това животно съвременната чалга, дето реват малките на нея, да не ви казвам къде ми бърка Така че може спокойно да я закрият като жанр, да й отнемат лиценза, няма да липсва на почти никой.
    напротив...големият проблем е че на много хора ще липсва...твърдо съм против да се плюе всеки вид музика, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТОЗИ, но наистина в поселдно време чалгата стана голяяяяма боза!! ... и все пак тя никога няма да изчезне или да западне.
    ...Its just one of those days
    Feelin' like a freight train
    First one to complain
    Leaves with a blood stain
    Damn right I'm a maniac
    You better watch your back
    Cuz I'm fuckin' up your program...

Голям фен Аватара на tainstvenata
    според мен е по4нала да запада защото по4ти във вси4ки песни се пее едно и аз съм също на мнение,4е 4алгата никога няма да западне
    А и понеже темата е отново за 4алга бих искала да напиша и нещо не по темата .. но ве4е по4ти вси4ки твърдят,4е не слушат 4алга и тем подобни а като ударят 2 водки и знаят си4ки текстове.. много странно
    Music is a higher revelation than all wisdom and philosophy

Повече от фен
    Град
    south_park
    текстовете на чалгите се помнят лесно...като всяка простотия
    чалгата не идва от БГ ,нашите са само soft version
    докато нещо носи приходи и има и минимален брой фенове,
    значи няма да спре да се прави

и да изясним-чалгата отдавна е пропаднала морално
    а на всички където ми говорат за ''разликите'' ( )между поп фолк и чалга малко да се осъзнае всичките са еднакфо кухи
    you should kill yourself >=D

Мега фен Аватара на machoka
    Цитирай Първоначално написано от quench
    ?!

Мега фен Аватара на machoka
    Всъщност той на майтап засяга една много дълбока полемика относно развлекателната музика през епохата на класицизма, по-специално Виенската класика.
    Симфониите на Хайдн?! -> писани за забавление на граф Естерхази, вулгарно мога да ги нарека тогавшната 'чалга', по смисъла на съвременното приложение на тази дума -> музика, писана за пари, да служи за забавление на хора, които дефакто не разбират сложния музикален принцип, на който е писана - не разбират музикалният език, но за сметка на това си подсвиркват с уста основния мотив!

Но има и една съществена разлика -> сегашната се пише за да обслужи интересите на простолюдието, а тогава само каймака на обществото са имали правото на това.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си