Описание
Торентите са широко разпространени в целия свят, тъй като те са един лесен и бърз начин за обмяна на най-новото от "warez сцената и не само. Торент файла съдържа информация за съдържанието, големината и местоположението на фаила (-овете), шернати от вашия компютър. Този .torrent файл рядко е по-голям от 10-15kb. Този вид фаилове можете да отворите с някой торент клиент. Аз бих ви препоръчал:
* Azureus - Java BitTorrent Client
* BitComet - Powerful C++ BitTorrent Client
* TorrentStorm - The Windows BitTorrent Client.
По две думи за всяка...
Има и още много други клиенти,но като че ли тези за начало са най-добри (лично мнение). Azureus е "мощен" и многофункционален торент клиент, но като че ли прекалено голямото използване на рам памет я пренебрегва пред другите (все пак използва java engine). BitComet е може би най-добрият от горе посочените. Не отстъпва по функционалност на Azureus, а и взаема усезаемо по-малко рам памет. TorrentStorm e може би най-простичкият-и като фунции и като начин на употреба. Препоръчвам го на хората, сега навлизащи в торент сферата.
Начин на употреба
Свалянето от торенти е доста простичко. Нужен ви е торент клиент, торент файл и разбира се нет smile.gif Стартирането на download-а става по следния начин:
1.) Теглите .torrent файла
2.) Стартирате го с вече инсталирания торент клиент
3.) Посочвате директория,където фаиловете да се свалят
Подробности
За да можете да теглите фаилове от .torrent клиент е нужно тези фаилове да се "сийдват" поне от един човек. Т.е. той е източникът им. "Лийчъри" (leecher) се наричат хората,теглещи от съответния сийдър. Не можете да теглите ако дадените фаилове нямат сийдър (seeder) (т.е. няма източник,който да ви разпространи данните). Лийчърите също разпространяват вече приетата от сийдъра информация на другите лийчъри,поради което и скоростите в торент мрежата са доста високички ohmy.gif
Като за начало мисля,че това е достатъчно, ако има някой, който да допълни
темата (сигурен съм,че има още какво да се каже) нека го направи wink.gif