- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Разлика между regge и ragga ????
mmm ta razlikata e
Редактирано от ^npocTo^a3^f^
Заглавието на темата трябва да е написано на кирилица!
Рагата е поджанр на регето...проверих в уикипедия, ама ме мързеше да чета статиите... =]
П.П. Ако не те мързи и знаеш английски - http://en.wikipedia.org
хъхъ..
регето си е реге, а рагата е нещо м/у реге и хип-хоп
Първоначално написано от exploitedteen
Виж, Вили, като изнамериш някое по-добро място за описване на жанра реге, тогава ми викай "даааааааааааааа".За това се сетих-там погледнах.И написах какво установих.Не знам до колко е вярно, но това е единственото, което намерих...а и ме мързеше да търся повече.
Айде като разбираш от реге-ми напиши какво го отличава от рагата.
А мерси за вниманието![]()
хъхъ..
Аз казах ли че е някакъв поджанрПървоначално написано от exploitedteen
![]()
хъхъ..
не знам според мене разликата е че реггето го пеят хората които вярват в JAH а.к.а. РАСТАфарианците сеш се? а раггата идва от африканските ритми,от племената не знам слушал сам доста и мисля че това е разликата\
/
POOR IS THE MAN WHOSE PLEASURES DEPEND ON A PERMISSION OF ANOTHER!
Te tova ve4e e grandiozna glupost...Първоначално написано от cr1m4o
ахааа, от онова в саундтрака на Шака Зулу, нали?Първоначално написано от cr1m4o
![]()
![]()
![]()
ехооо, Jamalska
по мое лично мнение - ragga-та е едно бързо рапиране на ямайски диалект, със един такъв дреезгав, ръмжащ гласдокато в reggae-то има мелодия и там се пее.. ама да каже някой който разбира, че това мойте са си безмозъчни дрънканици..
![]()
![]()
Общо взето почти няма разлика...и все пак raggata е вид reggae с дигитално направен музикален аранжимент (или част от него). \/ Понеже се превръща в избора на младите през 80те години приема името ragga,което идва съкратено от Raggamuffin,което пък било нарицателно за хората от гетата на Кингстън мисля
![]()
![]()
You've been runnin' around for so long
You've been hurtin' yourself too much
You keep messin' around with darkness
You're the one whose losin'...
аз пък моа да кажа,че има разлика reggae е бавно и там никой не се дере!Тия песни ги използват за напушване!Пък ragga е по-бърза и мн се дерат!Тва ако не му викаш разлика нз
хахахахаахахахаххаПървоначално написано от Анонимко
напушване, дране...
я вземи послушай малко музика...
едно от най-емблематичните реге парчета се казва - Скинхед муунстомп...
![]()
Е,много ясно,че има разлика...Слушайте една песен на RaggaOne ( не знам защо,ама се сетих точно за него.. ) и една на Bob Marley и ще ви стане ясно...
Ужасната сянка на една невидима сила се движи,макар и невидима,сред нас...
Съжалявам че събуждам стара тема ама беше дадена като линк хаха
Ако някой го интересува РагаУан изобщо не пее рага ами денсхол ама няма зн.Експлойтедтийн е най-близо до истината.90% ако не и повече,от това което го мислите вие за рага всъщност си е денсхол.
а каква е разликата м/у денсхола и рагата![]()
Това е хубав сайт,в който можеш да намериш много полезна информация.Разликата между реге и рага е огромна.Но по-добре влез и про4ети написаното.Ще ти е от полза.Това е от мен.![]()
Оф сори ама съм много заблеяна днес.Забравих да напиша сайта.http://rasta.cult.bg/reggae.htm#ragga
Аз под рага и денсхол разбирам едно и също. А и е супер смешно да се измислят 100-ици стилове заради разни дребни разлики.
Ами да,попринцип е така.Това го пише и в сайта,който дадох."Общо взето разлика почти няма и тези два термина до голяма степен се припокриват."